Údajně skryté vady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19789
23.9.18 21:17
@Anonymní píše:
V patek prisel od nej oficialni dopis. No na pravnika,jedine pravnikem.

Ověřila sis to zde ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
23.9.18 21:20

Tohle je klasická vysírka, která si na 3 měsíce zdarma půjčila auto. Takových je plná republika. Můžete mi prosím poslat jméno kupující?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.9.18 09:30
@Anonymní píše:
Bohuzel to pravnik je ale totalne nema zadne vychovani a vyslovene vyhrozuje a nadava a vola kazdou hodinu brachovi . V patek prisel od nej oficialni dopis. No na pravnika,jedine pravnikem.Jeste jednou dekuji za rady

Můžeš sem dát jeho jméno? Čím dál míň věřím tomu, že to je právník. Kdybych měla našeho právníka instruovat, ať každou hodinu někomu volá, nemyslím, že by byl ochoten to udělat, a když, tak vzhledem k cenám bych se nedoplatila. Bud je falešný a o to větší máš páku, když i psal dopis, nebo bud v klidu, protože je to velmi špatný právník, když bere takové zakázky.

• Citovat
  • Upravit
19789
24.9.18 09:39
@Lalelale píše:
Můžeš sem dát jeho jméno? Čím dál míň věřím tomu, že to je právník. Kdybych měla našeho právníka instruovat, ať každou hodinu někomu volá, nemyslím, že by byl ochoten to udělat, a když, tak vzhledem k cenám bych se nedoplatila. Bud je falešný a o to větší máš páku, když i psal dopis, nebo bud v klidu, protože je to velmi špatný právník, když bere takové zakázky.
:palec: Taky si myslím. Podle jména na dopise bych si vyhledal na Internetu stránky toho advokáta a ověřil bych si, zda souhlasí telefon. A pokud by nesouhlasil, volal bych zpátky do té advokátní kanceláře (na tlf. kontakt zveřejněný na Internetu), protože bych měl důvodné podezření, že se za něj někdo vydává.

A pokud se za něj někdo vydává, tak bych šel na policii já.

Ostatně: Čím vlastně bratrovi zakladatelky hrozí?

Jinak - u neoprávněného mimosoudního vymáhání se to dělá tak, že oslovený napíše jeden odmítací dopis, kde nárok odmítne. Doporučeně, na dodejku. Ten, kdo tvrdí, že nárok má, má potom jedinou legální možnost: Obrátit se na soud. Vše ostatní (spamování telefonickými upomínkami) by bylo na stížnost na ÚOOÚ, případně na trestní oznámení pro vydírání.

@TMana to tak rychle vyřešil s B2M (EPoptavka), jak o tom napsal do jiného vlákna (tedy pohrůžkou stížnosti na ÚOOÚ)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.9.18 09:52

@eumedon to je skvělý nápad, si případně zavolat do kanceláře toho, za koho se vydává :lol: snad zakladatelka dá vědět. Jsem ani netušila, že toto vyhledávání existuje. Ze zvědavosti, ty jsi právník? Tě dost vidím v diskuzích o zaměstnání, kde často citujes zákoník

• Citovat
  • Upravit
19789
24.9.18 10:53
@Lalelale píše:
@eumedon to je skvělý nápad, si případně zavolat do kanceláře toho, za koho se vydává :lol: snad zakladatelka dá vědět. Jsem ani netušila, že toto vyhledávání existuje. Ze zvědavosti, ty jsi právník? Tě dost vidím v diskuzích o zaměstnání, kde často citujes zákoník

Nejsem právník, jen vyhledávám, jak řešit různé životní situace, které mne mohou taky potkat.

Namátkou jsem zkusil zadat jméno a příjmení jednoho advokáta do vyhledávacího formuláře České advokátní komory a vyjelo mi to i s telefonickými kontakty.

Takže první bych si ověřil, jestli ten „právník“ je skutečný advokát a jestli je pravý.

Příspěvek upraven 24.09.18 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.18 10:54

Tak mi bracha donesl kopie vsech popiru od pana Judr.Tomas Kaplan. Jinak dle mych zjjisteni kupujici najela od koupy 1400 km do dne 21.8. a nadele s nim jezdila. Pan Kaplan tvrdi ze auto se po ujeti 100km zaclo chovat divne a ze nedrzelo na silnici,proc tedy kupujici nechtela odstoupit od smlouvy ihned,po ujeti 100 km to nevim. Kdyz s nim jezdila dalsich xxxx km. Navic ho kupovala dne 18.6.2018 a dne 19.6.2018 s nim normalne prosla evidencni kontrolou. Coz by s tema zavadama ani nemohla evidenci projit. Coz znamena ze to je dalsi dukaz ze auto bylo v poradku. Pan Kaplan poslal ze dne 28.8.2018 bylo zjistene servisem tyto zavady: viz foto. Prikladam foto z me stk kde auto bylo v poradku a melo lehke zavady a stk byla normalne na 2 roky a prikladam jeji dalsi protokol kde v poradku uz neni. Navic ona sla tedy znovu na stk a tam dostala znamku na 30 dnu a nadale s vozem jezdila a ted ho chce vratit uz kdy nemuze na silnici.

• Citovat
  • Upravit
19789
24.9.18 11:05
@Anonymní píše:
Tak mi bracha donesl kopie vsech popiru od pana Judr.Tomas Kaplan. Jinak dle mych zjjisteni kupujici najela od koupy 1400 km do dne 21.8. a nadele s nim jezdila. Pan Kaplan tvrdi ze auto se po ujeti 100km zaclo chovat divne a ze nedrzelo na silnici,proc tedy kupujici nechtela odstoupit od smlouvy ihned,po ujeti 100 km to nevim. Kdyz s nim jezdila dalsich xxxx km. Navic ho kupovala dne 18.6.2018 a dne 19.6.2018 s nim normalne prosla evidencni kontrolou. Coz by s tema zavadama ani nemohla evidenci projit. Coz znamena ze to je dalsi dukaz ze auto bylo v poradku. Pan Kaplan poslal ze dne 28.8.2018 bylo zjistene servisem tyto zavady: viz foto. Prikladam foto z me stk kde auto bylo v poradku a melo lehke zavady a stk byla normalne na 2 roky a prikladam jeji dalsi protokol kde v poradku uz neni. Navic ona sla tedy znovu na stk a tam dostala znamku na 30 dnu a nadale s vozem jezdila a ted ho chce vratit uz kdy nemuze na silnici.

Tak to nevím, nejsem soudce, ani advokát. JUDr. Kaplan existuje, ale volat x-krát za den je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.9.18 11:08
@Anonymní píše:
Tak mi bracha donesl kopie vsech popiru od pana Judr.Tomas Kaplan. Jinak dle mych zjjisteni kupujici najela od koupy 1400 km do dne 21.8. a nadele s nim jezdila. Pan Kaplan tvrdi ze auto se po ujeti 100km zaclo chovat divne a ze nedrzelo na silnici,proc tedy kupujici nechtela odstoupit od smlouvy ihned,po ujeti 100 km to nevim. Kdyz s nim jezdila dalsich xxxx km.Navic ho kupovala dne 18.6.2018 a dne 19.6.2018 s nim normalne prosla evidencni kontrolou.Coz by s tema zavadama ani nemohla evidenci projit. Coz znamena ze to je dalsi dukaz ze auto bylo v poradku. Pan Kaplan poslal ze dne 28.8.2018 bylo zjistene servisem tyto zavady: viz foto. Prikladam foto z me stk kde auto bylo v poradku a melo lehke zavady a stk byla normalne na 2 roky a prikladam jeji dalsi protokol kde v poradku uz neni. Navic ona sla tedy znovu na stk a tam dostala znamku na 30 dnu a nadale s vozem jezdila a ted ho chce vratit uz kdy nemuze na silnici.

Mně přijde, že jak už tady zaznělo, nemá šanci. Letmo jsem prolétla ty papíry a jak chce dokazovat, že až po x měsících si všimla toho, že autu šíleně kouří motor a že nárazník opravdu nebouchla sama nýbrž ty kdysi dávno, to jsem zvědavá. A ojeté pneumatiky, to fakt není skrytá vada… Advokát v Hradci existuje, ale na tom papíru je jen jméno bez adresy a dalších informací. Nemůžeš sem prosímtě dát číslo, ze kterého chodí ty výhružné telefony? Na tom webu od Eumedon to jde dohledat. A čím přesně bratrovi vyhrožuje? Já pořád nemůžu věřit tomu, že tohle by opravdový právník udělal. A to nemluvím o tom volání každou hodinu. Pokud to je opravdu on, tak musí být vážně hodně špatný, protože dobrý právník opravdu nemá čas volat někomu každou hodinu kvůli autu. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.18 12:20

775637339 tohle je to cislo ze ktereho mu porad vola ale bratr mu to prestal brat a napsal mu ze uz ho bude kontaktovat jen pisemne. No volal mu ze chce ty penize do pondelka a ze poda trestni oznameni kvuli tomu ze jsem auto vlastnila ja ale bratr byl v TP.

• Citovat
  • Upravit
19789
24.9.18 12:31
@Anonymní píše:
775637339 tohle je to cislo ze ktereho mu porad vola ale bratr mu to prestal brat a napsal mu ze uz ho bude kontaktovat jen pisemne.
Číslo souhlasí: http://vyhledavac.cak.cz/…00155d040b0c, advokát je pravý.
@Anonymní píše:
No volal mu ze chce ty penize do pondelka a ze poda trestni oznameni kvuli tomu ze jsem auto vlastnila ja ale bratr byl v TP.

Tak ať podá. To, že autem jezdí někdo jiný, než vlastník podle techničáku, není trestné.

Jinak samozřejmě - komunikuje s tím, s kým má kupní smlouvu. Tedy s tvým bráchou. Předpokládám, že brácha taky podepsal smlouvu a že jsi na smlouvě nezfalšovala jeho podpis? Je na smlouvě pravý bratrův podpis? Nenamítá náhodou, že podpis na smlouvě není jeho pravým podpisem?

To, že jsi bráchovým autem jezdila ty a že jsi kupní smlouvy za bráchu vyjednala ty (a brácha ji pak jenom podepsal), trestným činem není. Na trestní oznámení by bylo, kdybys zfalšovala bráchův podpis anebo kdyby teď brácha tvrdil, „ale na smlouvě není můj pravý podpis“.

Kdo s autem před jeho prodejem ve skutečnosti jezdil, je jedno.

To je občanskoprávní, hmotněprávní spor, ne trestný čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.9.18 13:49
@Anonymní píše:
775637339 tohle je to cislo ze ktereho mu porad vola ale bratr mu to prestal brat a napsal mu ze uz ho bude kontaktovat jen pisemne. No volal mu ze chce ty penize do pondelka a ze poda trestni oznameni kvuli tomu ze jsem auto vlastnila ja ale bratr byl v TP.

Ten právník se mi opravdu nezdá 8o to je fakt chování vesnického vymahače. Osobně si stále myslím, že blafuje, protože TO by moc nezískal. Proto ten nátlak a la „zaplatte do dvou dnů jinak bu bu bu“ Ty máš v ruce doklad, že auto bylo v pořádku, protistrana se ozvala po x měsících. Jediné, co by mohl být problém je, jak píše Eumedon, že auto nikdy vlastně nebylo tvoje, a tedy jsi nemohla podepsat smlouvu. Ale tu předpokládám podepsal bratr, když na ní i figuruje, ne? Pokud podepsal on, opět ten právník plácá z vody a nemůže vám nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.18 13:55

Takhle, bratr napsal plnou moc a nechal ji uredne overit, na kupujici.Smlouva byla puvodne na me ale kupujici si prala aby to bylo na bratra ze se bala aby nemela problem s prepisem. Tak jsem to brachovi volala a ten mi rekl at to za nej podepisu ale ona o tom nevedela ze to primo on nepodepsal. Ale tu plnou moc mel uredne overenou.S tim by take mohl byt problem? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
24.9.18 13:57
@Anonymní píše:
Takhle, bratr napsal plnou moc a nechal ji uredne overit, na kupujici.Smlouva byla puvodne na me ale kupujici si prala aby to bylo na bratra ze se bala aby nemela problem s prepisem. Tak jsem to brachovi volala a ten mi rekl at to za nej podepisu ale ona o tom nevedela ze to primo on nepodepsal. Ale tu plnou moc mel uredne overenou.S tim by take mohl byt problem? :zed:

Jaj tak tohle už opravdu netuším. Nicméně pokud jsi nějak jeho podpis trefila a kupující neměla tušení, zcela bych to zamlčela a trvala na tom, že to opravdu podepsal on.

• Citovat
  • Upravit
19789
24.9.18 14:29
@Lalelale píše:
Jaj tak tohle už opravdu netuším. Nicméně pokud jsi nějak jeho podpis trefila a kupující neměla tušení, zcela bych to zamlčela a trvala na tom, že to opravdu podepsal on.

Jen, jestli na tom trvá i on, tedy brácha, že je to jeho podpis. Advokát jedná s bráchou.

@Anonymní píše:
Takhle, bratr napsal plnou moc a nechal ji uredne overit, na kupujici.Smlouva byla puvodne na me ale kupujici si prala aby to bylo na bratra ze se bala aby nemela problem s prepisem.

No, to bych tak udělal taky, že bych chtěl kupovat auto od vlastníka a ne od někoho, kdo vlastníkem není.

Tak jsem to brachovi volala a ten mi rekl at to za nej podepisu ale ona o tom nevedela ze to primo on nepodepsal. Ale tu plnou moc mel uredne overenou.S tim by take mohl byt problem? :zed:

Zmocněnec má odevzdat doklad o svém zmocnění tomu, s kým na základě zmocnění jedná a pak podepisovat listiny svým jménem, i když jedná jako zmocněnec.

Smlouva může být psaná na bráchu a když jste měla od bráchy plnou moc (dokonce úředně ověřenou), tak jste si mohla pořídit její kopii, tu nechat úředně ověřit (vidimace - ověření kopie listiny s originálem) a originál dát kupující spolu se smlouvou, na které bude váš vlastnoruční podpis s dodatkem „v zastoupení za…“ bráchu.

V zastoupení, na základě plné moci, se lze i oženit. Ale plná moc neopravňuje k falšování podpisu zastoupeného.

Nezdálo se mi, že by ten advokát byl takový idiot, že by chtěl podávat trestní oznámení na to, že autem jezdil někdo jiný, než majitel. To trestné není. Jestli ale brácha argumentuje, že na smlouvě není jeho podpis, tak to mu přihrál na smeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová