Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lalelale píše:
@eumedon Ou, to by byla docela podpásovka, že by to brácha najednou hodil na ni a práskl sestru za falšování podpisu. Přecejen, že to auto rádně nepřepsal na sestru, je hlavně jeho zodpovědnost.
Záleží na tom, jestli se k té smlouvě hlásí. Jestli se k ní hlásí, tak advokát nemá důvod podávat trestní oznámení a je to věc civilního sporu.
Ale představte si, že jste v kůži kupujícího, který něco koupil, chce to reklamovat (ponechme teď stranou, zda oprávněně, nebo ne) a prodávající prohlásí: Podpis na kupní smlouvě není mým pravým podpisem.
Co uděláte?
Hned na začátku jsme přece z téhož důvodu ověřovali, jestli je advokát pravý a jestli se za něj někdo nevydává.
Taky jsem nedávno prodávala auto, který papírově vlastnil můj exmanžel. Kupovali jsme ho pár týdnů předtím, než od nás odešel a auto pak zůstalo mně, ale nikdy jsem ho na sebe přepsat nenechala, měla jsem na sebe jenom pojistku. Když jsem auto prodávala, napsala jsem plnou moc, kterou mi exmanžel podepsal a nechal na úřadě potvrdit.
To auto už mělo 15 let, tak jsem ho radši prodala na náhradní díly, právě kvůli tomu, aby to nekoupil nějaký blbec, kterej by mě pak tahal po soudech.
Jinak jsem chtěla napsat, že na evidenční kontrole nekontrolují technický stav vozidla, ale kontrolují VIN kód apod., prostě jestli auto souhlasí s techničákem.
A chování právníka je teda strašný. ![]()
@PetraJ píše:
Když jsem auto prodávala, napsala jsem plnou moc, kterou mi exmanžel podepsal a nechal na úřadě potvrdit.
No, ale na smlouvě jste se podepsala jako vy, že? Nenapodobovala jste exmanželův podpis?
Advokát tak nejedná z plezíru. Nemůže si dovolit, aby námitku, že podpis na smlouvě není jeho pravým podpisem a že s kupní smlouvou nemá nic společného, vznesl jeho původní majitel u civilního u soudu. Soud by žalobu zamítl pro nedostatek pasivní legitimace žalovaného. Pokud je na kupní smlouvě na auto zfalšovaný podpis, tak je to opravdu na trestní oznámení.
Samozrejme bratr rekne ze podpis je jeho a ze to pofepsal on. Navic jsem zjistila dalsi skutecnosti,ktere svedci v muj propech a ze pravnik si vymysli a sam se utvrdil v dopise,jelikoz se protireci. Uz to resim se svym pravnikem.Diky za vase nazory
@Anonymní píše:
Samozrejme bratr rekne ze podpis je jeho a ze to pofepsal on. Navic jsem zjistila dalsi skutecnosti,ktere svedci v muj propech a ze pravnik si vymysli a sam se utvrdil v dopise,jelikoz se protireci. Uz to resim se svym pravnikem.Diky za vase nazory
@Lalelale píše:držím palce. Nedáš nám pak vědět, jak to dopadlo? to mě opravdu zajímá
Urcite vedet dam a diky
@eumedon píše:
No, ale na smlouvě jste se podepsala jako vy, že? Nenapodobovala jste exmanželův
To jo, podepisovala jsem se svým jménem.
@PetraJ píše:
Taky jsem nedávno prodávala auto, který papírově vlastnil můj exmanžel. Kupovali jsme ho pár týdnů předtím, než od nás odešel a auto pak zůstalo mně, ale nikdy jsem ho na sebe přepsat nenechala, měla jsem na sebe jenom pojistku. Když jsem auto prodávala, napsala jsem plnou moc, kterou mi exmanžel podepsal a nechal na úřadě potvrdit.
To auto už mělo 15 let, tak jsem ho radši prodala na náhradní díly, právě kvůli tomu, aby to nekoupil nějaký blbec, kterej by mě pak tahal po soudech.Jinak jsem chtěla napsat, že na evidenční kontrole nekontrolují technický stav vozidla, ale kontrolují VIN kód apod., prostě jestli auto souhlasí s techničákem.
A chování právníka je teda strašný.
Dnes uz i na evidenci kontroluji stav vozidla a vse foti. Kdyby tam byl znacny unik oleje a bylo to shnile tak by ani evidenci neproslo, to mam overene na STK zw urcite by evidenci neproslo dle stavu co tvrdi ze auto bylo.Dekuji za rady
@PetraJ píše:
To jo, podepisovala jsem se svým jménem.
Právě. A to jsou hned dva rozdíly:
@Anonymní píše:
Dnes uz i na evidenci kontroluji stav vozidla a vse foti. Kdyby tam byl znacny unik oleje a bylo to shnile tak by ani evidenci neproslo, to mam overene na STK zw urcite by evidenci neproslo dle stavu co tvrdi ze auto bylo.Dekuji za rady
Zakladatelko, jak jsi dopadla? Ustoupila protistrana?
@Lalelale píše:
Zakladatelko, jak jsi dopadla? Ustoupila protistrana?
Ahoj, dekuji za optani. Muj pravnik mi chtel usetrit finance a tak mi doporucil at jejimu pravnikovi napisu email s duvodem,proc nepristoupim k odstoupeni od smlouvy.Tak jsem mu napsala hezky email a uz se neozval,prestal volat a uplne komunikovat. Tak ze jeste cekame zda se jeste ozve. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, dekuji za optani. Muj pravnik mi chtel usetrit finance a tak mi doporucil at jejimu pravnikovi napisu email s duvodem,proc nepristoupim k odstoupeni od smlouvy.Tak jsem mu napsala hezky email a uz se neozval,prestal volat a uplne komunikovat. Tak ze jeste cekame zda se jeste ozve.
Ten případ je opravdu čím dál divnější
já nemůžu uvěřit, že ten právník, jak se ukázalo, je pravý. Tohle chování je úplně ukázkový manuál podvodníka, co to prostě zkouší
@Lalelale píše:
Ten případ je opravdu čím dál divnějšíjá nemůžu uvěřit, že ten právník, jak se ukázalo, je pravý. Tohle chování je úplně ukázkový manuál podvodníka, co to prostě zkouší
Podle me ,on vedel ze ona by s timhle u soudu nemohla vyhrat a tak to zkousel natlakem,zda budeme tak blby a posleme jim penize. No s tim co jsem mu napsala by u soudu neuspel ani nahodou.
@Anonymní píše:
Podle me ,on vedel ze ona by s timhle u soudu nemohla vyhrat a tak to zkousel natlakem,zda budeme tak blby a posleme jim penize. No s tim co jsem mu napsala by u soudu neuspel ani nahodou.
Mě by zajímalo, jestli to nebyl nějaký rodinný známý, který na sebe vzal takový případ, nebo má ten týpek až takovou nouzi o zakázky (což asi má, když volal xkrát za den). Ale gratuluju, žes to ustála a nedala se ![]()
@eumedon Ou, to by byla docela podpásovka, že by to brácha najednou hodil na ni a práskl sestru za falšování podpisu. Přecejen, že to auto rádně nepřepsal na sestru, je hlavně jeho zodpovědnost.