Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@cecetka píše:
S tim musis pocitat. Ona ma pravo nahlednout do celeho vedeneho spisu. A tve podani je prvni listinou ve spise.
Dneska uz ne.
@pe-terka píše:
tak zřejmě byla problémová už od mladinkého věku a celé to má nějak posunuté. Mít dítě ve 13ti (14ti) je obrovská zátěž, fyzická, psychická i sociální…A pokud to rodina od začátku přehlíží…Kolik sestře je roků a kolik má dětí (s kolika partnery?). Má funkční vztah? Pokud to tu zaznělo, omlouvám se, nestíhám pročítat…
nebyla problémová ve 13 se seznámila s klukem společensky nezpůsobilým do něj se zamilovala a nechránila se přišlo se na to až když byla v 5 měsíci máma dostala kluka do opatrovnictví a když ji bylo 16 soud dal dítě segře jelikož nestudovala jinak ji je 20 má tři děti dva otce první sedí v base a druhej se válí bez práce doma jediný co ho zajíma aby měl co hulit a pivo. jsme sice z rozvedené rodiny ale normálně to dřív fungovalo je pravda že máma byla a je od ráno do večera v práci aby nás stíhala uživit doteď ji dotuje a snaží se kupovat věci pro děti
@ka2ka dětem je 7, 3 a necelý rok nevím proč to neřeší nechápu jak tu fungují jednou jsem byla přítomna kontroly měli doma bortel ale to tehdá nebylo tak hrozny jak teď sociálka se jen podívala pak se spolu chvilku bavili nevím co a tím to končilo
@Anonymní píše:
@ka2ka dětem je 7, 3 a necelý rok nevím proč to neřeší nechápu jak tu fungují jednou jsem byla přítomna kontroly měli doma bortel ale to tehdá nebylo tak hrozny jak teď sociálka se jen podívala pak se spolu chvilku bavili nevím co a tím to končilo
no jo jenže spousta lidí má doma bordel to není důvod k sebrání dětí ![]()
@osvc píše:
Tohle ale píše jiná anonymní, zakladatelky sestra nemá žádný děti v pěstounský péči
tak to se omlouvám, jak píšu - prolítla jsem a popletla kytky. Tak to holt vypadá, když vařím, peču, peru, vříská mi tam batole a já rozdávám moudra na emiminu ![]()
@ka2ka tak je bordel a bordel ale oni snad v životě neutřeli prach je jim jedno že mají na zemi bobky i chodník venku na rušný ulici je v lepším stavu jak jejich podlaha prádlo neskutečně flekatý smradlavý prostě to není nepořádek ale doslova bordel nevím možná přeháním ale dle mě prostě to tam vypadá jak skvoterský hnízdo alespoň dva roky starý
@Anonymní píše:
Chci se vypovídat cítím se špatně udala jsem vlastní sestru na sociálce ale už jsem se prostě nemohla dívat jak se o ty děti nestará v jaký špíně žijí říkám si že jsem udělala dobře alespoň co se týče dětí moc bych chtěla aby ji je vzali děti byli konečně čisté najezené i když jim bude asi „maminka“ chybět ale na druhou stranu je to moje sestra a já ji tohle provedla strašně se to teď ve mě tluče a nemůžu to nikomu říct ale co byste dělali vy když přijdete na návštěvu vidíte málé dítě které leží v posteli s kočkou dítě na sobě jen slabé dupačky které jsou mokré a smradlavé od mléka k tomu posr.. snad až na hlavě další děti pobíhají bosé v bytě v hovnech od kočky no prostě hrůza
Ahoj,
jsem na tom podobně - udávali jsme ted tchána a už to řeší kriminálka. Děsím se, kde skončí děti (dvě) a přiznám se, že už jsem se dívala i na pěstounské péče a zda by jsmeděti vůbec do péče dostali.
Takže chápu jak se cítíš
taky mě tíží svědomí (tak celkově je mi z toho ouvej, netíží mě svědomí, že jsme ho udali, ale co se ted bude dít) a celé se to odstartovalo před Vánoci
ale lepší to řešit, než zavírat oči.
@Anonymní píše:
nebyla problémová ve 13 se seznámila s klukem společensky nezpůsobilým do něj se zamilovala a nechránila se přišlo se na to až když byla v 5 měsíci máma dostala kluka do opatrovnictví a když ji bylo 16 soud dal dítě segře jelikož nestudovala jinak ji je 20 má tři děti dva otce první sedí v base a druhej se válí bez práce doma jediný co ho zajíma aby měl co hulit a pivo. jsme sice z rozvedené rodiny ale normálně to dřív fungovalo je pravda že máma byla a je od ráno do večera v práci aby nás stíhala uživit doteď ji dotuje a snaží se kupovat věci pro děti
tak to je holt blbý, když se to v takto křehkým věku zvrhne…Já znám ženu, která se takto chytla party a začla fetovat…Taky se jí o dítě starají prarodiče a nikdy ho nevychovala, ač je jí už kolem 40ky… Další jejich dítě (bratr té ženy) je po sociální stránce v normě.
Těch sestřiných dětí je mi velmi líto chápu, že to pro vás musí být hrozné.
@Anonymní píše:
Ahoj,jsem na tom podobně - udávali jsme ted tchána a už to řeší kriminálka. Děsím se, kde skončí děti (dvě) a přiznám se, že už jsem se dívala i na pěstounské péče a zda by jsmeděti vůbec do péče dostali.
Takže chápu jak se cítíš![]()
![]()
taky mě tíží svědomí (tak celkově je mi z toho ouvej, netíží mě svědomí, že jsme ho udali, ale co se ted bude dít) a celé se to odstartovalo před Vánoci
ale lepší to řešit, než zavírat oči.
děkuji moc mi pomohl tvůj příspěvek že je opravdu šance že ji děti vezmou nemám z toho radost ale třeba dostane konečně rozum dá si život do kupy a pak se kní zase děti vrátí a budou normálně fungovat
@pe-terka píše:
tak to se omlouvám, jak píšu - prolítla jsem a popletla kytky. Tak to holt vypadá, když vařím, peču, peru, vříská mi tam batole a já rozdávám moudra na emiminu
OT: ja se ti nedivim, me ty anonymni kytky ted prijdou strasne neprehledny, jak jsou vsechny teze barvy…
@Anonymní píše:
děkuji moc mi pomohl tvůj příspěvek že je opravdu šance že ji děti vezmou nemám z toho radost ale třeba dostane konečně rozum dá si život do kupy a pak se kní zase děti vrátí a budou normálně fungovat
Takhle to ale nefunguje
Bude mit dalsi deti.
@Anonymní píše:ále buď klidná (spíš neklidná) nic se nestane, bordel není důvod k odebrání dětí, musela by je prokazatelně týrat, a i to vždy nestačí
@Lorry1 píše:
OT: ja se ti nedivim, me ty anonymni kytky ted prijdou strasne neprehledny, jak jsou vsechny teze barvy…
je to tak, předešlé vyobrazení bylo daleko lepší, výraznější barvy i obrysy, kytky dobře odlišitelné..Současná podoba je jako výsledek práce druháků v ZŠ, kteří dostali pět pastelek základních barev.
Já to vidím jako velkou chybu. Udala jsi ji, ale co dál? To jsi vse nechala osudu a na cizích. Měla jsi to oznámit legitimně a být účastníkem řízení, jen tak si myslím že dětem pomůžeš nejvíce. A sestře jsi takhle možná zkomplikovala život ještě víc než ho měla. Prostě ona z nějakého důvodu neumí být rozumnou matkou. Možná kdyby jsi to udělala legitimně měla by tvoje sestra lepší možnost se dát aspoň trochu líp dokupy. Stalo se už, takže každá rada dráha. Rozhodně bych tě nevynil, prostě jsi to myslela dobře ale udělala podle mě chybu. Důležité je pomoct těm dětem a sestře. Žijeme v civilizovane zemi i když nadavame jak to tu je…
@cecetka píše:
Takhle to ale nefungujeBude mit dalsi deti.
Přesně tak. Udala jsem jedny sousedy, neplatili elektřinu tak jim jí vypli.Bylo to v zimě mimino do toho a dve starší děti. V okně námraza všude deky děti doma v bundách.
Nestalo se nic.Jen se přestěhovali nájem jim platí sociálka děti nechodí do školky do školy a mají další roční dítě.