Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jeho přátele znám. Ale jen jednu část. Což mi zpětně došlo taky až teď. A ti velmi dobře můžou vědět, jak to z jeho strany je. Právě to je jeden z důvodů, proč jsem mu tak dlouho věřila - že by mi přece ti přátelé něco řekli nebo naznačili - ale oni buď dobře vědí, anebo vědí stejný prd, jako já. K té druhé polovině přátel mě nevzal, tam nevím.Rodinu neznám, rodiče nemá. U mě je cca 2× 3× v týdnu, jinak je buď u dítěte (potažmo u ní), nebo ještě v bytě, který si pronajímá úplně mimo bydliště moje nebo její.
Znala jsem borca, co v tom bytě mimo bydliště paní1 a paní 2, měl ještě paní 3 ![]()
@Betty MacDonald píše:
Znala jsem borca, co v tom bytě mimo bydliště paní1 a paní 2, měl ještě paní 3
Není to pak spíš štvanec než borec?
@Anonymní píše:
Holky, prosím o radu. Dnes jsem se dozvěděla nějaký věci o mým příteli, se kterým budu brzy dva roky. Věci, který mi přesně zapadly do skládačky. Věci, který nejspíš tají, a kdybych nepátrala, nemám šanci je zjistit. Ale pátrala jsem. Nejde o žádný slídění, ale o veřejně dostupný informace. Aktuálně má volno, uvidíme se zřejmě až za několik dní. A já mám strašný nutkání ho s těma věcma konfrontovat. Jde o to, že pokud se to potvrdí, nemá smysl, aby náš vztah pokračoval a já jsem na rozcestí. To, že pátrám, znamená, že mu nevěřím. Dlouho jsem mu věřila, ale byly nějaký náznaky, že bych neměla být úplně naivní. Teď se mi něco z toho potvrdilo, ale může to být shoda okolností, nebo to jinak vypadá. Což si nemyslím. Occamova břitva v mojí hlavě mluví jasně, i ve světle dalších okolností.Moje otázka zní - konfrontovaly byste ho přes telefon, zprávou, nebo byste si počkaly na osobní setkání? Mám nutkání mu to hned teď vpálit, ale obávám se, že tím získá prostor pro další neprůstřelnou výmluvu. Nebo můžu vychladnout, počkat až se uvidíme a říct mu to. To mi přijde lepší, uvidím přesnou reakci, ale mám teď takový nervy, že nevím, jak to vydržím. Co byste dělaly?
Omluva za anonym, nechci, aby někdo věděl, co řeším v soukromí.
Určitě by to bylo lepší osobně ať už se děje cokoliv. Uvidíš jeho reakci v přímém přenosu a nebude mít čas na vymýšlení vymluv atd, jak jsi psala.
@šupsem šuptam píše:
Drahá, to přeci vůbec nemusíte řešit. Podle Vašeho popisu Vám ten vztah ani nic nedává, ani sex, nevěříte mu, budoucnost zřejmě žádná, podle mě je to lepší prostě jen ukončit a dále se tim nezatěžovat. Nebude to k ničemu dobré, ať už zjistíte cokoliv.
Jak jsem psala - já to vím. Vím to posledních pár měsíců. Spadly mi růžový brýle, nemá to budoucnost. Žádný plány, stojíme na místě. A já jsem člověk, kterej k životu plány nepotřebuje, stačí mu vize, společná. Což nemáme. Je to pořád stejný, jako na začátku. A já už začínám tušit proč.
@carsin píše:
Pro mne k neuvereni, jak naivni nekdo muze byt.Takova vec se da resit jen osobne, ale ja si myslim, ze tady konkretne k reseni nic neni.
Příspěvek upraven 25.08.20 v 20:13
Před dvěma měsíci bych si řekla totéž. A nikdy by mě nenapadlo, že zrovna já budu takhle naivní. Ale já mu fakt věřila. Je o řádově deset let starší, má významnou pozici, hodně nacestováno, nenapadlo by mě, že takovej člověk, inteligentní, vysokoškolsky vzdelanej, bude lhát. A bude lhát tímto stylem. Neříkám, že mi nějaký věci nebyly divný, ale bylo pod mojí úroveň slídit a pátrat, navíc já jsem člověk, co není absolutně žárlivej. Ale nesnáším, když mi někdo lže. Ať si dělá, co chce, respektuju to, mám ráda i svojí svobodu, ale odtud potud.
@Silverine247 píše:
A k těm informacím jsi přišla nějak náhodně, nebo už delší dobu víš, že ten váš vztah není úplně v pořádku a hledáš důkazy? Proč s ním jsi, když ani sex není pořádně?
Už to vím delší dobu. Dejme tomu od půlky, konce koronakrize. Kdy on byl tam a tři měsíce jsme se vidali jen na procházky. Tam mi to začlo bejt divný. Důkazy ne že bych vyloženě hledala, ale spíš jsem si začala ověřovat informace. A ne vždy mi to teď sedí. Proč s ním jsem? To je správná otázka. Mam ho ráda, vážila jsem si ho pro jeho vlastnosti, který já sama nemám. Teď ale vidím, že to byl blud.
Byla bych opatrná, jakým způsobem ho budeš konfrontovat. Příprav se na to, že v obraně přejde do útoku, že mu nevěříš a spehujes ho.
@Silverine247 píše:
Byla bych opatrná, jakým způsobem ho budeš konfrontovat. Příprav se na to, že v obraně přejde do útoku, že mu nevěříš a spehujes ho.
To může zkusit, ale tohle fakt není žádný slídění. Věci, který jsou normálně dostupný, nějak zvlášť jsem pátrat nemusela. On si nedal párkrát pozor na pusu, já jsem si dala dvě a dvě dohromady a nejspíš ho nenapadlo, že si to ověřím. Já si myslím, že mi bude zarputile tvrdit, že to je jinak, než to vypadá. Není to tak dávno, co jsem upozornila na to, ze mi jsou nějaký věci divný. A on se tvářil jak raněná srna, že mu nevěřím. Skočila jsem na to. Nechci mu křivdit, ale tohle všechno dohromady, co jsem tu napsala - pomohlo mi to srovnat myšlenky a několik holek napsalo, že ty věci, co mě přijdou divný, doopravdy divný jsou.
Je blbý, že tam nemůžeš jet ani na otočku…
Ale jestli bydlí někde v hotelu, nebo penzionu, tak tam třeba můžeš zavolat na recepci( vymyslet si jméno a důvod) a říct, že potřebuješ mluvit s paní xyz, že je to něco důležitého a že ti nechala kontakt pro případ krize… nebo si můžeš třeba vymyslet, že voláš z higieny, že se možná setkala s někým nakaženým…
A tak se dá třeba aspoň ověřit, že jsou tam spolu a nebo nejsou. Dušička bude mít klid.
Ale stejně bez důvěry žádný vztah nemá cenu, takže ať to dopadne jakkoliv… kaši na něho.
@Anonymní píše:
To může zkusit, ale tohle fakt není žádný slídění. Věci, který jsou normálně dostupný, nějak zvlášť jsem pátrat nemusela. On si nedal párkrát pozor na pusu, já jsem si dala dvě a dvě dohromady a nejspíš ho nenapadlo, že si to ověřím. Já si myslím, že mi bude zarputile tvrdit, že to je jinak, než to vypadá. Není to tak dávno, co jsem upozornila na to, ze mi jsou nějaký věci divný. A on se tvářil jak raněná srna, že mu nevěřím. Skočila jsem na to. Nechci mu křivdit, ale tohle všechno dohromady, co jsem tu napsala - pomohlo mi to srovnat myšlenky a několik holek napsalo, že ty věci, co mě přijdou divný, doopravdy divný jsou.
Nejaky stejny termin dovolene nic nedokazuje, ale na druhou stranu vas vztah je dost podivny. Tobe nikdy nevadilo, ze spolu poradne nejste? A ze jsou jeho rodice mrtvi, vis jiste??
@Anonymní píše:
Před dvěma měsíci bych si řekla totéž. A nikdy by mě nenapadlo, že zrovna já budu takhle naivní. Ale já mu fakt věřila. Je o řádově deset let starší, má významnou pozici, hodně nacestováno, nenapadlo by mě, že takovej člověk, inteligentní, vysokoškolsky vzdelanej, bude lhát. A bude lhát tímto stylem. Neříkám, že mi nějaký věci nebyly divný, ale bylo pod mojí úroveň slídit a pátrat, navíc já jsem člověk, co není absolutně žárlivej. Ale nesnáším, když mi někdo lže. Ať si dělá, co chce, respektuju to, mám ráda i svojí svobodu, ale odtud potud.
Já ti nevím, ale tak mi připadá, že kdyby ti to řekl hned na rovinu, že by ses s tím smířila a byla by jsi s ním? Mě to tak z toho textu vyznělo. Ještě člověk co má nejspíš nákou důležitou funkci, to je dost špatná kombinace.On to nejspíš bere úplně normálně, nebere to jako lež. Já se obávám, že když na něj vyrukuješ, otočí to proti tobě aby tě hlodalo svědomí, pro něj jsi bezvýznamná a on má postavení. Tady si ty musíš ujasnit, jestli chceš takový vztah. Já asi bych se s ním ani nebavila a jen bych mu řekla at už za mnou nechodí, jelikož si to stejně odůvodní po svém a ty budeš za hysterku.
@Anonymní píše:
Já jediný čeho se bojím je to, že vymyslí nějakou super výmluvu, na kterou nebudu moct vůbec nic říct. Proto se spíš klaním k tomu ho sejmout až bude sedět přede mnou. Ta reakce by mohla dost napovědět. Jenže mám takovej vztek, že nevím, jestli dokážu hrát divadlo když třeba bude volat nebo tak. Nejradši bych mu to napálila hned teď
A co když to tak není..?
Jak si mužeš být tak jistá? Jen proto, že mají dovolenou ve stejný termín? A třeba jeli spolu kvuli dítěti, my to taky s Ex občas děláme a nejsme spolu
Hlavně se uklidni, jde z tebe strach i přes ty písmenka ![]()
@Anonymní píše:
Holky, prosím o radu. Dnes jsem se dozvěděla nějaký věci o mým příteli, se kterým budu brzy dva roky. Věci, který mi přesně zapadly do skládačky. Věci, který nejspíš tají, a kdybych nepátrala, nemám šanci je zjistit. Ale pátrala jsem. Nejde o žádný slídění, ale o veřejně dostupný informace. Aktuálně má volno, uvidíme se zřejmě až za několik dní. A já mám strašný nutkání ho s těma věcma konfrontovat. Jde o to, že pokud se to potvrdí, nemá smysl, aby náš vztah pokračoval a já jsem na rozcestí. To, že pátrám, znamená, že mu nevěřím. Dlouho jsem mu věřila, ale byly nějaký náznaky, že bych neměla být úplně naivní. Teď se mi něco z toho potvrdilo, ale může to být shoda okolností, nebo to jinak vypadá. Což si nemyslím. Occamova břitva v mojí hlavě mluví jasně, i ve světle dalších okolností.Moje otázka zní - konfrontovaly byste ho přes telefon, zprávou, nebo byste si počkaly na osobní setkání? Mám nutkání mu to hned teď vpálit, ale obávám se, že tím získá prostor pro další neprůstřelnou výmluvu. Nebo můžu vychladnout, počkat až se uvidíme a říct mu to. To mi přijde lepší, uvidím přesnou reakci, ale mám teď takový nervy, že nevím, jak to vydržím. Co byste dělaly?
Omluva za anonym, nechci, aby někdo věděl, co řeším v soukromí.
Proč konfrontace, k čemu ti bude? Sama píšeš, že jen najde neprustrelnou výmluvu.. Kašli na takový vztah.. Důvěra tam není, tak proč to udržovat?
@šupsem šuptam píše:
Není to pak spíš štvanec než borec?
Vyloženě blázen ![]()
My chodíme, hodně kino, divadlo. Teda chodili jsme před koronou. Teď už moc ne.