Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No, že by mě to bavilo.. baví chvilinku, ale vidím všude každé smítko a jsem z toho na nervy.Prostě musím, dokud nemám “čisto”, jsem schopná jet do noci, jinak nejsem v klidu. Pak prijdu k našim, kteří mají doma tak nějak normálně uklizeno, a pro mě to je k zbláznění.
ty jo s diagnózou jsem to psala prvně z legrace, ale tohle už je fakt ujeté, není to známka nějaké té obsendantní poruchy nebo jak se to jmenuje?
jako ja mam rada cisto, ale toto co popisujes je bud pokus o vtip, nebo diagnoza ![]()
No, kdyz mas na to cas a je to tvuj nejvetsi konicek… Predpokladam, ze deti nemas, protoze za a) vysetrit si denne luxusni dve hodiny a stravit je uklidem mi prijde pri detech neuveritelne, b) s detma kazdy uklid vydrzi tak pet minut, tudiz to cloveka velmi rychle prejde. Pokud mas, doporucuju to poresit, takhle ja si pamatuju matku ze sveho detstvi a hezky vzpominky to teda nejsou, zpetne to vyhodnocuju jako psychickou poruchu a krome toho, ze ze me vyrostl slusnej bordelar, jsem matce do sveho bytu prakticky zakazala vstupovat, neb jsem na ty reci nemela nervy.
Já jsem na md, každý den vysávám, bo nenávidím, když se min lepi bordel na nohy - chodim bosa. Prach utiram až mi vadí, WC s koupelnou 1*týdne a kuchyň pretiram jen tapky. Manžel mi říká že to přehráním ale půlhodina denně pro ten pocit mne nezabije:)
Příspěvek upraven 29.03.18 v 22:22
Je to dost ale pokud na to máš čas a baví tě to tak proč ne…lepší než ležet na gauči. Já se snažím uklizer když mám čas anebo když prostě už není kam šlápnout… Mám 2 male děti a to uklid dostává uplně jine rozměry
batole během 10 minut vyháže všechno oblečení ze skříně, do toho vysype mouku, vyválí se v tom proleze se bytem, rozcupuje papírový kapesníky apod. takže jsem rezignovala a zvykám si na bordel ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jak často uklizite?
Já uklízím každý den - koupelna, záchod, zaméct, pustit vysavač v ložnici (kde je koberec), ob den vše vytřídí, každý den utřít ledničku a celou kuchyň, jednou za 3 dny dveře, jednou za týden komplet celou saunu ( i když do ni nelezeme), každý den prach a obden praní a zehleni atd atd…Svému pritelovi musím každý týden preskladavat skříň, protože nemá pěkné komínky, plus mu jednou (a samozřejmě i sobě) týdně myji všechny boty, co momentálně nosime. Suma sumárum mít to hodi 2 hod +- po práci, ze které se vracím cca v 5, půl 6..
Přítel mi právě říká, že to je moc…
Díky za názory!
A to bydleni je nove?
To by mě mohlo.. Jsem ráda, že to takto nemám. Ale asi ti to vyhovuje, tak proti vkusu..
Co tam uklízíš, když jste celý den v práci? Vypadá to, že uklízíš uklizené. Zbytečná práce a energie, ten čas můžeš využít nějak jinak, líp. Je fajn mít čisto, taky to mám ráda, ale u tebe to zavání nějakou poruchou. Nějak to vyselektuj.
@ugluk moje řeč
je to pěkný koniček a snad zas někdy budu mít tu možnost si takhle pěkně uklidit aniž by to během 5 minut bylo opět ve stavu nula díky dětem ![]()
Proto to sem píšu. Jestli je to normální, nebo jsem prostě trochu “blázen”. Ale myslím, že mě psycholog v brzké době nemine. Teď se to, co jsme v úplně novém bytě zlepšilo, ale ve starším jsem při odchodu z bytu do práce vypojovala vše krom ledničky a vypínala kohout. A při odjezdu na víkend vypínala pojistky, plyn, vše. Popsala bych to tak, že musím mít stále nějakou jistotu, že je vše v pořádku a nemůže se nic stát. Máme dost peněz a poměrně dost i ušetříme měsíčně, ale já stejně pořád jedu na kalkulačce všechny příjmy i výdaje…
Me to prijde zbytecne moc, co se napr na te lednici zaspini behem jednoho vecera + dopoledne kdyz jste v praci?
Porid si dite, to te nauci
Dokud jsme byli s partnerem sami, tak stacilo uklidit jednou do tydne.. Ted mame doma rok a pul stare dite a je to neskutecny, co vyrobi za binec. Vsude drobky, namatlane jidlo, pocmarane zdi, papirove kapesnicky natrhane na milion pidi kousku, vyhazene skrinky..
Vysavac jede nekolikrat denne, zbytek se snazim likvidovat hned, ale se zaskodnikem za zadkem to nejde
Takze clovek tu latku proste snizit musi, pokud se z toho nechce zblaznit ![]()
Počkej, až budeš mít děti. Buď na úklid rezignuješ nebo se z toho zcvokneš
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jak často uklizite?
Já uklízím každý den - koupelna, záchod, zaméct, pustit vysavač v ložnici (kde je koberec), ob den vše vytřídí, každý den utřít ledničku a celou kuchyň, jednou za 3 dny dveře, jednou za týden komplet celou saunu ( i když do ni nelezeme), každý den prach a obden praní a zehleni atd atd…Svému pritelovi musím každý týden preskladavat skříň, protože nemá pěkné komínky, plus mu jednou (a samozřejmě i sobě) týdně myji všechny boty, co momentálně nosime. Suma sumárum mít to hodi 2 hod +- po práci, ze které se vracím cca v 5, půl 6..
Přítel mi právě říká, že to je moc…
Díky za názory!
Tak za mě to moc fakt je no..jestli ti chybí úklid, asi si tě pozvu, já se musím k úklidu hodně nutit ![]()