Uklízím moc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9947
29.3.18 23:22
@Anonymní píše:
To sice chapu ale myslim ze urcite zmeni:-) nebudes mit tolik casu nebo ten cas radeji venujes prckovi uvidis

Nu uvidím :) i když říkám když to zvládla mamka moje se 3 dětmi proč ne ja s 1 :lol: a rozdíl v tom že bydlí v baráku a já v bytě 2+1 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
29.3.18 23:23
@Janli píše:
Zakladatelko, ještě kontrolní otázka: To se chlubíš nebo si stěžuješ…?

a ta kuchyně co měli na vaření byla taky tak uklizená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
29.3.18 23:24
@ajurka píše:
Taky každý den.. uvarim… jakmile dovarim… umeji nadobi…umyjí kuchyň.. vytírám prach, uklízím ložnici.. Peru každý den… Vytřu podlahu…zachod, koupelnu.. kolikrát i 2× denně… Protože mám ještě malé děti… A světe div se jsem Romka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já dělám větší úklid jenom 1× týdně. V průběhu dne uklízím jenom dílčí věci - je binec na stole, uklidím stůl, je hnusnej záchod, umyju záchod, jsou drobky po podlaze, vyluxuju kde jsou drobky atd..kdybych měla každý den dělat komplet generálku, tak se asi zblázním už po pár dnech, neb nemám na úklid byt, ale celý patrový barák - statek a do toho se krom 2 dětí starám ještě o seniora na plenách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.18 23:26

Spíš jsem chtěla vědět, zda je to v normě.
A ano, občas i přijdu někam pozdě, jen abych měla hotovo. A když nemohu přijít déle, tak na to myslím cely den..

• Citovat
  • Upravit
226
29.3.18 23:28
@Anonymní píše:
Spíš jsem chtěla vědět, zda je to v normě.
A ano, občas i přijdu někam pozdě, jen abych měla hotovo. A když nemohu přijít déle, tak na to myslím cely den..

Tak to si opravdu dojdi. Na mě to působí tak, že ti to brání v normálním běžném životě a hodně tě to omezuje. Většina tvých myšlenek se točí kolem toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.18 23:29
@ŠárkaPu píše:
Tak to si opravdu dojdi. Na mě to působí tak, že ti to brání v normálním běžném životě a hodně tě to omezuje. Většina tvých myšlenek se točí kolem toho.

Hmm, asi jo. Mám ještě hroznou potřebu mít vše úplně nejlepší, to s tím asi také souvisí…

• Citovat
  • Upravit
18304
29.3.18 23:37
@Anonymní píše:
Hmm, asi jo. Mám ještě hroznou potřebu mít vše úplně nejlepší, to s tím asi také souvisí…

Asi jo no..možná skrytá potřeba uznání od druhých lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
29.3.18 23:38
@Anonymní píše:
Spis je to tak, že přijdu a dělám, až pak si sednu. Někdy v půl 8, jindy v 10 večer. Zájmy nemám žádné, krom práce a nákupů téměř nikam nechodím. Děti zatím nemám a přítel mi pomáhá tím, že často místo mě vaří (baví ho to)..ale ta kuchyň pak.. :lol: :nevim: :kytka:

Nemáš děti- děti tě vyškolej- já měla naklizeno bez dětí vlastněi s dcerou a víš, co je nejhorší?!- Že uklízím v podstatě tolik, co ty, možná i víc, ale nikde to není vidět, děti vše hned zabordelej :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
29.3.18 23:47
@enny3 píše:
Nemáš děti- děti tě vyškolej- já měla naklizeno bez dětí vlastněi s dcerou a víš, co je nejhorší?!- Že uklízím v podstatě tolik, co ty, možná i víc, ale nikde to není vidět, děti vše hned zabordelej :pankac:

No, z toho mě taky vždycky šlehne - ať uklidím to nebo ono, max. do hodiny je to zase v binci od dětí. Chodba, ta mě taky vytáčí - jak je to na statku, tak chca nechca se tam nanosí bordel ze dvora. Uklidím - zametu, vytřu, někdy i dvěma vodama po sobě a co myslíte - po pár hodinách se to tam zase nanosí. :roll: Připomíná mi to snahu naplnit vědro, kterému chybí dno :mrgreen:

Někde tady na e-mimi zazněl před časem pěkný citát: „Uklízet po dětech je jako čistit si zuby a u toho jíst Fidorku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TamaraAlmara
30.3.18 00:03
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jak často uklizite?
Já uklízím každý den - koupelna, záchod, zaméct, pustit vysavač v ložnici (kde je koberec), ob den vše vytřídí, každý den utřít ledničku a celou kuchyň, jednou za 3 dny dveře, jednou za týden komplet celou saunu ( i když do ni nelezeme), každý den prach a obden praní a zehleni atd atd…Svému pritelovi musím každý týden preskladavat skříň, protože nemá pěkné komínky, plus mu jednou (a samozřejmě i sobě :D ) týdně myji všechny boty, co momentálně nosime. Suma sumárum mít to hodi 2 hod +- po práci, ze které se vracím cca v 5, půl 6..
Přítel mi právě říká, že to je moc…
Díky za názory!

Je to prilis. Pro srovnani. Koupelna, zachod, vysavat a prach delam jednou tydne. Zametam podle potřeby. Kdyz deti nic nevysypou tak 2× tydne. Peru 3× tydne, nezehlim. Dvere myji 2× do roka jako okna (na jare a v zime). Obleceni tridim jednou za rok kdyz posilam na charitu. Kominky neprerovnavam, to staci tak jednou mesicne porovnat. Boty myji jen sobe. I deti si je myji samy. A to vetsinou az pred ulozenim do skrine nebo po velkem znecisteni ci pred divadlem. V usetrenem case ctu, venuji se detech, chodim za prateli, ke kadernici, pedikerce ci na vylet. Byt tvůj chlap vyskočila bych z kuze.

• Citovat
  • Upravit
35781
30.3.18 00:08
@Anonymní píše:
To sice chapu ale myslim ze urcite zmeni:-) nebudes mit tolik casu nebo ten cas radeji venujes prckovi uvidis

Nebo naopak, bude stále uklízet a Prckovi se věnovat tolik nebude. Nebo bude chtít mít dokonalé oboje a bude akorát strhaná..

To co popisuješ moc normální není. Dvě hodiny uklidit být, kde vlastně jen spíte a ty uklízíš není moc standardní. Zkus občas vynechat a uvidíš, že se nic nestane. Tipla bych to na nějaké OCD. Uvedom si, proč tě nutí tvoje hlava uklízet, čeho se bojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
30.3.18 01:10

To mi zni jako nejaka uzkostna porucha. Co je ale nejhorsi, toho casu!! Zivot je tak kratky, tolik veci je mozne zazit, tolik veci na videni a ty veskery volny cas prouklizis 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122313
30.3.18 03:52
@enny3 píše:
Nemáš děti- děti tě vyškolej- já měla naklizeno bez dětí vlastněi s dcerou a víš, co je nejhorší?!- Že uklízím v podstatě tolik, co ty, možná i víc, ale nikde to není vidět, děti vše hned zabordelej :pankac:

Moje řeč, mám prcka, který má dva a půl. Doma jsou kolikrát i šišky, kamínky a větvičky z venku. Dávám to na balkon. Nejlepší bylo, když k panenkám do kočárku nasbírala šišky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
30.3.18 05:08

Že je to posedlost, je evidentní. Určitě bych to nebagatelizovala. Umíš si představit, že bys týden neuklízela? Těžko. Tohle je obsedantně kompulsivní porucha jak z učebnice. :( Otázka je, jak vznikla.. :think: Silně pochybuji, že bys měla dětství v pohodě. :? Určitě je dobře, že s tím chceš něco dělat. Bude to dlouhá cesta. Znám 2 lidi s OCD, ale řekla bych, že jsou to ještě žabaři proti tobě. Ta jedna např. Denně myje okna. Byla v dětství zneužívána. :,( Ty uklízíš pořád dokola už uklizené, děláš něco nelogického, co tě uspokojuje v touze být nejlepší a narušuje ti to do značné míry život. Určitě to řeš včas :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
30.3.18 05:22
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jak často uklizite?
Já uklízím každý den - koupelna, záchod, zaméct, pustit vysavač v ložnici (kde je koberec), ob den vše vytřídí, každý den utřít ledničku a celou kuchyň, jednou za 3 dny dveře, jednou za týden komplet celou saunu ( i když do ni nelezeme), každý den prach a obden praní a zehleni atd atd…Svému pritelovi musím každý týden preskladavat skříň, protože nemá pěkné komínky, plus mu jednou (a samozřejmě i sobě :D ) týdně myji všechny boty, co momentálně nosime. Suma sumárum mít to hodi 2 hod +- po práci, ze které se vracím cca v 5, půl 6..
Přítel mi právě říká, že to je moc…
Díky za názory!

Zadavatelko, toto znam velice dobre od sve nejlepsi kamaradky. Leci se s tim roky u psychiatra jako s obsedantne kompulsivni poruchou. A jak pisou ostatni ze te z toho deti dostanou - na toto si dej bacha - nedostanou. Uklizet te „to“ bude nutit stejne i nadale na ukor spanku, deti, vznikly neporadek bud zdroj velkeho psychickeho diskomfortu. Byt tebou tak necekam a k psychologovi/ psychiatrovi padim co nejdrive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová