Uklízím moc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
30.3.18 13:04
@Elenloth píše:
Já jako chronický bordelář mám otázku. K čemu vlastně je, mít doma perfektně uklizeno? Nikdy jsem to nevnímala jako nějakou hodnotu, nevidím v tom smysl. Mám pocit, že se to obecně bere jako samozřejmost, jako celospolečenský standard možná, často jako vizitka ženy, ale nerozumím tomu. Nemyslím tím základní úklid, aby bylo čisté prádlo, nebyla špína a nelepili jsme se k podlaze. Spíš to neustálé piglování, kdy spousta žen nedělá nic jiného a ještě buzeruje ostatní a stěžují si, že přece „musí“.

Je to jenom na efekt..pro návštěvy..nebo pro pedantského manžela :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.3.18 13:07

Težko říct, to se takto nedá, protože každá rodina je jinak - bordelářská.. Co někomu stačí, pro druhého je málo…
Ale teda v životě bych nelezla chlapovi do oblečení- možná proto, že manžel neni ten typ, co by se nemusel sám obléknout, vysléknout a uložit věci..
A i kdyby to tam měl, je to jeho oblečení, porovnám, ale nebudu mu to tka přeskládávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
30.3.18 15:07
@Janasas píše:
Težko říct, to se takto nedá, protože každá rodina je jinak - bordelářská.. Co někomu stačí, pro druhého je málo…
Ale teda v životě bych nelezla chlapovi do oblečení- možná proto, že manžel neni ten typ, co by se nemusel sám obléknout, vysléknout a uložit věci..
A i kdyby to tam měl, je to jeho oblečení, porovnám, ale nebudu mu to tka přeskládávat…

Jo, mému muži lezu do skříně, jen když mu tam dávám čisté vyprané oblečení. Dám mu to tam rovné, složené..jaký bordýlek si tam on sám ale pak udělá, to je jeho věc, jenom zakroutím očima a skříň radši zas zavřu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
30.3.18 15:26

Když jsme neměli děti, uklízeli jsme (ve smyslu prach, podlahy) tak jednou za dva týdny, luxování o něco častěji, praní cca jednou týdně. A bylo pořád uklizeno, domů jsme chodili víceméně přespat a s vařením jsme se obtěžovali jen občas. Vůbec nevím, co bych ty dvě hodiny denně uklízela :-) Teď s dětmi naopak dvě hodiny denně klidně uklízím a stejně je tu pořád bordel 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27615
30.3.18 15:34

Je to dva dny co jsem uklidila obývák, dneska to tu vypadá jak po výbuchu a to doslova, korunu tomu nasadil manžel, když prohlásil že před chystanou oslavou stačí uklidit 14 dní dopředu, no přiznávám že jsem nervově nevydržela a zvýšila jsem hlas jestli si nevšiml jaký bordel je tu za dva dny a jestli si fakt myslí že 14 předem to vydrží. Hele a fakt si to myslí no asi opravdu chlapi ten bordel nevidí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
30.3.18 20:45
@ka2ka píše:
Je to dva dny co jsem uklidila obývák, dneska to tu vypadá jak po výbuchu a to doslova, korunu tomu nasadil manžel, když prohlásil že před chystanou oslavou stačí uklidit 14 dní dopředu, no přiznávám že jsem nervově nevydržela a zvýšila jsem hlas jestli si nevšiml jaký bordel je tu za dva dny a jestli si fakt myslí že 14 předem to vydrží. Hele a fakt si to myslí no asi opravdu chlapi ten bordel nevidí :think:

Určitě chtěl říct 14 minut 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
30.3.18 21:39

Držím se hesla : Pořádek se nedělá, pořádek se udržuje. Takže špinavé prádlo patří do koše, nádobí do myčky, jí se u stolu… U nás to funguje a chápe to i čtyřleťák. Pořádek mám ráda, ale to co píše zakladatelka mi nepřijde v pořádku.
Co odmítám jsou " uklízecí soboty", o víkendu chodíme na výlety a navštěvujeme prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová