Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No, že by mě to bavilo.. baví chvilinku, ale vidím všude každé smítko a jsem z toho na nervy.Prostě musím, dokud nemám “čisto”, jsem schopná jet do noci, jinak nejsem v klidu. Pak prijdu k našim, kteří mají doma tak nějak normálně uklizeno, a pro mě to je k zbláznění.
Tak holka to už je možná na psychologa toto ![]()
Nebo si založ úklidovou firmu, přineseš domů aspoň nějaké peníze. ![]()
Prejde te to az budes mit deti
ale kdyz te to bavi.. tohle uz mi prijde uchylne
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jak často uklizite?
Já uklízím každý den - koupelna, záchod, zaméct, pustit vysavač v ložnici (kde je koberec), ob den vše vytřídí, každý den utřít ledničku a celou kuchyň, jednou za 3 dny dveře, jednou za týden komplet celou saunu ( i když do ni nelezeme), každý den prach a obden praní a zehleni atd atd…Svému pritelovi musím každý týden preskladavat skříň, protože nemá pěkné komínky, plus mu jednou (a samozřejmě i sobě) týdně myji všechny boty, co momentálně nosime. Suma sumárum mít to hodi 2 hod +- po práci, ze které se vracím cca v 5, půl 6..
Přítel mi právě říká, že to je moc…
Díky za názory!
Az budes mi deti zblaznis ja zboznuji poradek ale s detma je to sakra tezke.
@Anonymní píše:
No, že by mě to bavilo.. baví chvilinku, ale vidím všude každé smítko a jsem z toho na nervy.Prostě musím, dokud nemám “čisto”, jsem schopná jet do noci, jinak nejsem v klidu. Pak prijdu k našim, kteří mají doma tak nějak normálně uklizeno, a pro mě to je k zbláznění.
nemáš jiný smysl života? jen úklid?
@Anonymní píše:
Přijdou děti. Potom se: 1 Uklidníš, 2 Zblázníš, 3 Zblázní se oni z tebe.
![]()
Já bych to na tvém místě začala řešit. Ono se ti to nezdá jako problém, ale zažila jsem dvě ženy jako ty. Začalo to podobně nevinně, ale skončilo to buzerací celé rodiny. Každý musel po vysprchování vytřít sprcháč do sucha, aby nikde nezůstala ani kapka. Boty museli umývat okamžitě po příchodu domů, děti si skoro nemohly vytáhnout žádné hračky, okamžitě jim je chodily uklízet. Dopadlo to tak, že jsou rozvedené, děti od nich utekly hned po střední škole a ony jsou uprostřed svých sterilních a dokonalých bytů samy.
Myslím, že máš příznaky OCD. Zkus to začít řešit, jinak se z toho časem zblázníš.
Nejmenuje se tvuj pritel Chandler? ![]()
Příspěvek upraven 29.03.18 v 22:49
@Janli píše:
Já bych to na tvém místě začala řešit. Ono se ti to nezdá jako problém, ale zažila jsem dvě ženy jako ty. Začalo to podobně nevinně, ale skončilo to buzerací celé rodiny. Každý musel po vysprchování vytřít sprcháč do sucha, aby nikde nezůstala ani kapka. Boty museli umývat okamžitě po příchodu domů, děti si skoro nemohly vytáhnout žádné hračky, okamžitě jim je chodily uklízet. Dopadlo to tak, že jsou rozvedené, děti od nich utekly hned po střední škole a ony jsou uprostřed svých sterilních a dokonalých bytů samy.
já dokonce zažila, že holka měla doma přikrytou sedačku i křesla a židle potahama, které prala denodenně a v kabelce měla desinfekci. byla jsem u ní na návštěvě jen jednou a musím uznat, že takhle uklizený byt jsem nikdy už neviděla, ale za jakou cenu že.
@Janli píše:
To s tou vanou dělám každý večer já…a desinfekci nosim také stále u sebe.:-D
Ale máš pravdu, teď se v tom akorát utvrzuji…
Možná jsem taky nemocná Jo, ale uklízím dost podobně, jen ještě každý den předtím zrcadla a stůl A dvakrát denně vytiram, ty skříně mě taky stvou, chápu tě, jen my máme susicku, tak žehlit zhruba jednou za měsíc jen
na druhou stranu tolik uklízet musím, máme dvojčata a velkého psa..takže prostě chlupy a patlaniny od děti tu jsou
a stejně podle moji mamy uklízím ještě málo:D
@Anonymní píše:
uvědomuješ si to, to je cesta k uzdravení. zkus si přečíst něco o té poruše
@Anonymní píše:
Ono je to hlavně celé tak, že dnes už ti každý druhý doktor řekne, že přílišná čistota škodí zdraví. Tělo si pak nedovede vybudovat imunitu a vyjdeš ze sterilního bytu ven a okamžitě něco chytneš.
Jsou zase i opačné extrémy - náš starý pan domácí, samorost, bez manželky, bez dětí. No, popravdě, vždy byl hrozný čuně..ale taky se musí nechat, že krom mrtvice vůbec nemarodil a nemarodí, chodím tam teď k němu, pečuju o něj po té mrtvici a musím tam ho třeba přebalit i když jsem marod a on ode mě nikdy nic nechytí. To je ale samozřejmě extrém, ke kterému nikoho nenabádám, jen jsem to chtěla napsat jako důvod k zamyšlení.