Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uzavřít účetnictví a zaplatit si audit
Možná obráceně. Přece musí být vypořádání dědictví ne? Jsou na to postupy. Koukej sebou mrsknout vdovo
a nehledej chlapy.
Ja by som predala firmu, nakúpila nehnuteľnosti a žila z pasívneho príjmu z nájomného. Je to jednoduché, minimum starosti a decká ti raz poďakujú za zdeneny majetok
@Vada přesně tohle jsou věci, co by ji měly trápit - bydlení, firma, práce, existence..
tenis to fakt není, bohužel.. člověk nemůže mít obvykle v životě všechno.
Žádným dětem samozřejmě ztrátu rodiče nepřeju, ani ženám ztrátu muže, ale život umí bohužel holt zařídit i tohle
a nezbývá, než se k tomu postavit čelem.
@Gita17 píše: Více
ta firma je zadlužená, neprosperuje, manžel dlužil na směnky, z toho fakt žádné investiční nemovitosti nenakoupí.. navíc ani nekomunikuje.. na dědické řízení jsme se tu ptali už xkrát i na celkové vypořádání a to „ručení celým majetkem“---
@Gita17 píše: Více
A z čeho bys to koupila? Tady jsou ještě směnky..
Dočetla jsem ty diskuse. Ten chlap musel tahat prachy z firmy a půjčovat si na ten jejich život. Celé to smrdí, bohužel.
@ludmilaadamkova připadá ti to tak? tahle píše konstantně už hodně let (viz kde diskutovala) a vypadá to, že píše pravdu… chápu, že to od té manželovy smrti má těžké, ale musí to prostě vše radikálně řešit… zvláště ty finance, to je o celkem velký průšvih..
@Lucy75 píše: Více
Ne.. jen mě to napadlo… spíše ne. máš pravdu jen ona tu občas psala s pozměněnými udaji… tak jen doufám že nedošlo na nejhorší. Měla by to asi taky těžké
edit: koukala jsem na profil a určitě to nebude desbes.
@jkra píše: Více
No jako, my vyděláváte fakt hodně, ale na takový život opravdu nemáme
tam muselo litat penez
Zakladatelka založila diskuzi a tím to pro ni končí, dál se nevyjadřuje a nepíše, neobhajuje, nevysvětluje prostě nic
Prošla jsem si tím taky s podobně starými dětmi, takže tak nějak tuším, jaké to je. Těch AD ses asi vzdala moc brzo, ono to prostě nejde překonat tak rychle. Zvlášť, jestli jsi do teď byla princezna ve zlatém zámku, to teď najednou musí připomínat spíš boj se saní, kde jednu hlavu usekneš a tři další narostou. Důchody jsi vyřídila, to je to to nejdůležitější a měly by tím odpadnout aspoň ty nejhorší starosti. Dědické řízení takhle rychle asi ještě není ukončené, děti potřebují kolizní opatrovníky, ty musí stanovit soud, to nějakou chvíli trvá, a nakonec rozhodnutí o dědictví taky musí stanovit soud. Jestli nevíš, co kde manžel dlužil, uplati rozhodně výhradu soupisu majetku, abys neručila víc než do výše nabytého dědictví. S. r.o. je zkratka od společnost s ručením omezeným právě proto, že se neručí celým majetkem, takže to, co píšeš, je nesmysl. Najdi si dobrého psychologa a dětem možná taky. Může se stát, že na Tebe jsou/budou hnusné, dost mě před tím odborníci varovali - jsou to děti, vyrovnávají se s obrovskou ztrátou, nevědí si rady, mají vztek a vylévají si ho blbě na tom, kdo je nejvíc po ruce. Není to fér, ale je to tak. Prober s nimi, že jste na tom teď finančně podstatně hůř a musíte ledacos změnit. U nás ten propad byl obrovský, taky jsme se museli nové siutaci přizpůsobit. Velmi doporučuji obrátit se na nadační fond Vrba, kde jednak mají know-how a jednak je tam spousta lidí, kteří si tím prošli/procházejí taky, a nejlíp porozumějí Tvým pocitům. Jo, a na nějaké seznamování a nový vztah se teď vybodni. Až bude mět přijít, tak přijde. Možná ve chvíli, kdy to budeš nejméně čekat a nejméně o něj stát. ![]()
Ja bych asi potrebovala precist i tu jinou diskusi od ni, protoze tady mi neco hrozne unika
@Alenka200 tak stačí přece mrknout na její profil a její příspěvky („moje diskuse“)… ALE bývalo dobrým zvykem, že info z jiných vláken se do nových netahá, je to trochu podraz na zakladatele…
Jinak zakladatelka byla naposled on-line v 7,39, takže to se téhle smršti asi bude hodně divit…
Příspěvek upraven 19.06.25 v 16:59