Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně je jich hodně líto, to video dnes se mnou taky otřáslo. Ale upřímně, kdo tam pojede dobrovolně? Já bych tam nejela, ani kdyby mi zaplatili. Myslím si, že Pakistánci časem zjistí, že žádná výměna nebude, a že bohužel na nich vydělají jinak… Je to hnus, nedávno jsem si na ně vzpoměla. Jako rodič bych takové video nechtěla nikdy vidět.
@tanik1912 píše:
to samozrejme ano a ja osobne bych na tuhle stranu sveta ani neparla, ale prijde mi trochu prapodivne na tohle vsechno rict NEMELY TAM JEZDIT. vzdyt neni to presne to, co ti teroristi a podobni hajzlove chteji? vyvolat strach? ze vseho a vsude?
Vyvolat strach - možná, dosáhnout svých cílů jakýmkoliv způsobem - určitě. A jak tady už někdo trefně poznamenal, oni opravdu nemají co ztratit.
@gina76 píše:
@mag Kdo to říkal že indie jé bezpecna??? Ti asi unikly ty časté znasilneni??? Nechapu že tam vůbec lezly!!! Už vůbec rodiče že jim v tom nezabranily!!!
Zas bych tak nedramatizovala. V roce 2011 například navštívilo Indii 6,29 milionů turistů, pochybuju, že by tam miliony lidí jezdily, kdyby jich tolik končilo znásilněných.
Ono hodně záleží i na tom, jak je člověk rozumný a dodržuje bezpečnostní opatření nutná pro danou zemi, ve kterých místech se pohybuje atd.
@Jitmik Proč o tom pochybujes?? Věř že už jé hodně dlouho v pohotovosi nějaké tajné komando které jé pripravenno nasadit vlastní krk…aby zachranily dvě nezavisle a nezodpovedne slepice které si za to můžou sami!!!Jenomze je taky asi musi najit a to taky neni jednoduche!!!
@gina76 píše:
@mag Kdo to říkal že indie jé bezpecna??? Ti asi unikly ty časté znasilneni??? Nechapu že tam vůbec lezly!!! Už vůbec rodiče že jim v tom nezabranily!!!
Možná proto, že nesbírám informace o dané zemi pouze z médií.
@nepř. mišanila píše:
Zas bych tak nedramatizovala. V roce 2011 například navštívilo Indii 6,29 milionů turistů, pochybuju, že by tam miliony lidí jezdily, kdyby jich tolik končilo znásilněných.
Ono hodně záleží i na tom, jak je člověk rozumný a dodržuje bezpečnostní opatření nutná pro danou zemi, ve kterých místech se pohybuje atd.
presne tak! ja si pamatuju, jak jsem dostala prirucku toho jak a kdy a proc nechodit ve dne a po setmeni v New Orleans. a to je USA, kde by si clovek rekl, tady se mi nemuze nic stat
je vzdy nutne ddrzovat a respektovat dane misto. ale neni to duvod tam nejezdit.
@nepř. mišanila píše:
jo..ne o vsem se ale dozvis…
jsou to proste zeme plne nebezpeci a tak s tim proste musite pocitat a ne se pak divit
@tanik1912 Tak to jé trochu jinak..to musíš v tom případě mít prirucku i do noční Prahy zkus se třeba v noci projít po dolním žižkově a možná dopadnes podobne jako v indii nebo kdekoliv, ale od toho má člověk zdravý rozum a prostě se nebezpenemu místu vyhne!!
Musím říct, že tato diskuze mě dostala, hlavně proto, že si na ně čas od času vzpomenu, jak to s nimi asi vypadá..
A jak tady spousta z vás píšete, že jsou to trubky, proč tam lezly, tak vy si myslíte, že se jen tak sbalily a odjely? Četla jsem článek od cestovatele, který zemi velmi dobře zná a v oblasti, kde byly unesené se takovéto věci běžně nestávají.. Musely mít opravdu hodně velkou smůlu.. Navíc ty holky svoji cestu komentovaly s odborníky a tamním velvyslanectvím a dokonce s sebou měly i policistu jako doprovod.. Pořád si myslíte, že to podcenily?
Měly odvahu, jet tam po zemi místo použití letadla, určitě to pro ně byl nový zážitek, který se ovšem k jejich smůle ošklivě zvrtl..
Já jim tedy držím pěsti a ani si nedovedu představit hrůzu jakou prožívá jejich rodina a hlavně ony…
@gina76 píše:
@tanik1912 Tak to jé trochu jinak..to musíš v tom případě mít prirucku i do noční Prahy zkus se třeba v noci projít po dolním žižkově a možná dopadnes podobne jako v indii nebo kdekoliv, ale od toho má člověk zdravý rozum a prostě se nebezpenemu místu vyhne!!
ale vem si kolik lidi jezdi do techhle zemi… a kolik jich unesou? je to sazka do loterie a musis s tim pocitat… ja jen rikam, ze nazor typu, jsou to blbe slepice, nemely tam jezdit je trochu na hlavu, ne? nezijeme ve stredoveku abysme se baly vylezt pred barak. ty holky proste mely smulu, to je vse. ted jen zalezi na tom, jak to dopadne. a mozna dvojita smula je to, ze jsou z tyhle zeme. rada se budu mylit… ![]()
@gina76 píše:
jo..ne o vsem se ale dozvis…
jsou to proste zeme plne nebezpeci a tak s tim proste musite pocitat a ne se pak divit
Pro některé lidi směrem na západ je země plná nebezpečí i česká republika a bojí se zločinu. Záleží odkud mají informace…
Zas kdyby násilí na zahraničních turistech v Indii bylo až tak rizikové, tak věřím, že před cestou do Indie ministerstva zahraničí varují. Ta znásilnění se dějí většinu na místních, to je podobné i v čr, nejčastější je v rodině, mezi blízkými známými, na nějakých mejdanech.
A i tady u nás platí nechodit potmě sama ve velkoměstě po temné ulici, tak se musí člověk chovat i v Indii, Francii a kdekoliv jinde.
Je mi jich hrozně líto a držím jim palce. Absolutně proti srsti jsou mi zaprděné názory typu ‚proč někdo jezdí do takových končin‘. Ano, není to jako jet do Chorvatska, má to svá rizika, to holky asi věděly, ale prostě někdo je dobrodruh, chce objevovat zapomenutá místa a i do Balúčistánu jezdí ročně tisíce turistů a problém nebyl. Podívejte na Čínu, Náměstí nebeského míru, jedno z nejhlídanějších míst na světě a kolik lidí je tam zraněných, nebo co se dnes stalo v řekla bych dnes již tradiční a konzervativní destinaci Tunis…na někoho v zimě spadne rampouch ze střechy, prostě náhoda je blbec a nemá cenu sedět doma za pecí
@tanik1912 píše:
ale vem si kolik lidi jezdi do techhle zemi… a kolik jich unesou? je to sazka do loterie a musis s tim pocitat… ja jen rikam, ze nazor typu, jsou to blbe slepice, nemely tam jezdit je trochu na hlavu, ne? nezijeme ve stredoveku abysme se baly vylezt pred barak. ty holky proste mely smulu, to je vse. ted jen zalezi na tom, jak to dopadne. a mozna dvojita smula je to, ze jsou z tyhle zeme. rada se budu mylit…
Je to krutá daň za svobodu, kterou máme a se kterou musíme nakládat obezřetně. Svět je nebezpečný. Lidsky s holkami a rodinami velmi cítím.
@barca77 píše:
Je mi jich hrozně líto a držím jim palce. Absolutně proti srsti jsou mi zaprděné názory typu ‚proč někdo jezdí do takových končin‘. Ano, není to jako jet do Chorvatska, má to svá rizika, to holky asi věděly, ale prostě někdo je dobrodruh, chce objevovat zapomenutá místa a i do Balúčistánu jezdí ročně tisíce turistů a problém nebyl. Podívejte na Čínu, Náměstí nebeského míru, jedno z nejhlídanějších míst na světě a kolik lidí je tam zraněných, nebo co se dnes stalo v řekla bych dnes již tradiční a konzervativní destinaci Tunis…na někoho v zimě spadne rampouch ze střechy, prostě náhoda je blbec a nemá cenu sedět doma za pecí
Byla jsem letos v Keni.Za týden to tam vystříleli teroristi. A bomby už bouchly v Egyptě, v Madridu…tam je Čechů docela dost.