Unesené Češky v Pakistánu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
30.10.13 20:25
@PetiteFillette píše:
Já souhlasím s tím, co píše @Burj Chalifa
Amíkům je do toho prd a myslím, že české pověřence ani nenapadlo zkoušet to přes ně, aby propustili tu jejich příslušnici. S teroristy se nevyjednává. Já pořád věřím tomu, že naše tajná služba nechrupe v kanclu na stolech a že to dobře dopadne. Že se to nepropírá v televizi je jedině dobře!

Nechrupe, ale má asi omezené možnosti. Patrně zvažuje, koho tam v agentuře má a jak dlouhé prsty a konatkty dotyčný vlastní. Ale to už není téma pro emimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
30.10.13 20:26
@LN píše:
Mě dost zarazilo, že tu jednu nechali mluvit v češtině.Příspěvek upraven 30.10.13 v 20:12

mě taky, to je dost divné, vždyť by mohla něco prozradit, neměli kontrolu, co říká.. :( A hlavně ta, co mluvila česky vypadala, že je opravdu na umření.. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
@Burj Chalifa píše:
Nechrupe, ale má asi omezené možnosti. Patrně zvažuje, koho tam v agentuře má a jak dlouhé prsty a konatkty dotyčný vlastní. Ale to už není téma pro emimino.

No a proto to taky není otázka dvou týdnů, než se je pokusí dopravit domů… A přesně, není to téma pro emimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
@CokeLady píše:
Ano, stalo se, co se stalo. Myslíš, že je vhodné v tuto chvíli začínat s všeználkovským „neměly tam jezdit, káči“?… tahle „rada“ teď už je každému k ničemu a chtělo by to možná trochu empatie. Nyní je už poučování k ničemu. A k někomu, kdo je zajatý v takovéhle zemi a dost možná tam i pro „svou cestovatelskou chybu a naivitu“ zemřou by to možná chtělo aspoň trochu soucitu.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cerny
30.10.13 20:28

Jistě, jistě, soucit je to jediné, co jim teď můžeme nabídnout.

• Citovat
  • Upravit
13943
30.10.13 20:28
@Nikaa88 píše:
mě taky, to je dost divné, vždyť by mohla něco prozradit, neměli kontrolu, co říká.. :( A hlavně ta, co mluvila česky vypadala, že je opravdu na umření.. :( :(

A co by asi tak prozradila? Jsem uprostřed pouště v chatrči zplácané z velbloudích výkalů, únosců je 12 a na hlavě mají palestinu? Nic nevědí, nemají co říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
30.10.13 20:31

No, že američani nepropustí vězenkyni, kterou požadují ůúnosci, o tom není pochyb. A já se bojím, že únosci pak ty holky jen tak nepohodí živé někde u cesty. Snad ty tajné služby zasáhnou dřív, než únosce přestane bavit se o ty holky „starat“ :,(. Kdyby tak člověk mohl něco udělat. Já bych jim na výkupné ráda přispěla, kdyby o něj někdo stál :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
30.10.13 20:31
@PetiteFillette píše:
A co by asi tak prozradila? Jsem uprostřed pouště v chatrči zplácané z velbloudích výkalů, únosců je 12 a na hlavě mají palestinu? Nic nevědí, nemají co říct.

to je asi pravda :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
30.10.13 20:33

A proč Američani nechtějí propustit tu Pákistánku?

Kauzu nesleduju od začátku, jen vím, že to spolu nějak souvisí. Co Pákistánka provedla, že byla odsouzena na tak šílenou dobu v Americe?

Děkuju!

• Citovat
  • Upravit
13943
30.10.13 20:36
@Bunny puella píše:

Kauzu nesleduju od začátku, jen vím, že to spolu nějak souvisí. Co Pákistánka provedla, že byla odsouzena na tak šílenou dobu v Americe?

Děkuju!

Tuším nějaká příprava teror. útoku, ale nevím to jistě. Ale i kdyby cokoliv, nepropustili by ji, ani kdyby byla odsouzená na rok. S teroristy nikdo vyjednávat nechce. Kam by to došlo? Ustoupíme jim jednou a už se vezem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.10.13 20:36
@Bunny puella píše:

Děkuju!

Organizátorka teroristických akcí, dost vysoko v hierarchii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65362
30.10.13 20:37

Ono je taky zajímavé, že se tak najednou to video objevilo zrovna teď, po tak dlouhé době od natočení. A objeví se to zrovna pár dnů po tom, co Zeman vykládá, kde ty holky jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
30.10.13 20:38

@PetiteFillette @Burj Chalifa děkuju :kytka: tak to je jasný, tu nepustí ani omylem

• Citovat
  • Upravit
36504
30.10.13 20:39

kdo je Áfía Siddíkí

Áfía Siddíkíová, o které na videu mluví, je pákistánská neuroložka, která v 90. letech vystudovala v USA. V roce 2003 se ale vrátila do rodné země, kde sloužila jako kurýr pro Chálida Šajcha Muhammada, pravděpodobného strůjce teroristických útoků ve Spojených státech 11. září 2001, jenž je vězněn Američany na Guantánamu.

FBI ji sledovala a Američané Siddíkíovou nakonec v Afghánistánu zatkli i s návody na výrobu bomb. V roce 2010 ji soud v New Yorku poslal za útok na americké vojáky a přípravu teroristických akcí na 86 let do vězení. Proti odsouzení protestovala i pákistánská vláda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
30.10.13 20:39

Kdo je ta pakistánka? výnatek z idnes:" neuroložka Áfija Siddikí (Aafia Siddiqui), která studovala v USA. Poté ale odjela zpět do Pákistánu a začala podle Američanů pracovat pro al-Kaídu. Ve Spojených státech byla poté zatčena v roce 2010 odsouzena na 86 let vězení. Na internetu ji označují jako vězně číslo 650."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová