Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Původně jsem to video ani vidět nechtěla, od začátku mám na tuhle „kauzu“ svůj názor. Tahle diskuse mě ale přiměla se podívat. Je to hrozný, smutný, pro mě naprosto nepředstavitelný a děsivý. Těm holkám přeju, aby se vrátily v pořádku domů.
To ale nic nemění na tom, že jsou pitomé. Vydaly se samy na takovou cestu, přes Pákistán, kde v tu dobu bylo „živo“ (a je stále). Kde nechaly rozum? Běžně si lidi cestující do zahraničí zjišťují místní poměry, současnou situaci a podobně. Chvílema mi přijde, že to snad udělaly pro nějaký zvrhlý dobrodružství, adrenalin, já si to jinak nedovedu vysvětlit. Ve svém věku už by mohly mít dostatek rozumu… ![]()
Příspěvek upraven 30.10.13 v 19:52
Já souhlasím s názory, že tomu prostě šly naproti…Samozřejmě jim držím palce, aby se vrátily v pořádku domů, ale neměly tam prostě jezdit…
Co ovšem nechápu je např. video co nahrály jejich matky, jako vzkaz pro únosce, chápu, že je to šílená beznaděj, ale toto mi nepřijde vhodné…
Jsem docela překvapená, že se o nich opět objevila zpráva. Každopádně je mi jich velmi líto a opravdu bych v jejich kůži být nechtěla, ani jejich rodiny. Neumím a nechci si takovou situaci ani představit.
Pokud se na tom mám ale podívat s nějakým odstupem, tak pokud se vydaly do země typu Pákistán, tak prostě musely počítat s tím, že se jim něco takového může stát. I když samozřejmě, člověk má vždy tendenci si říkat, že „jemu se to přeci nestane.“
Mě je jich líto, rozhodně nejsou v dobrém stavu a situaci, ale… Neměly tam prostě samy dvě ženské jet. O Pákistánu se ví hodně, co se tam děje a jak to je, riskovaly a bohužel to nevyšlo.
Jinak osobně si myslím, že naši vládní lidi se na to vybodnou. Pochybuju, že se tím vůbec někdo aktivně zabývá. Což je samozřejmě špatně.
@Jitmik píše:
Mě je jich líto, rozhodně nejsou v dobrém stavu a situaci, ale… Neměly tam prostě samy dvě ženské jet. O Pákistánu se ví hodně, co se tam děje a jak to je, riskovaly a bohužel to nevyšlo.Jinak osobně si myslím, že naši vládní lidi se na to vybodnou. Pochybuju, že se tím vůbec někdo aktivně zabývá. Což je samozřejmě špatně.
velmi citlivý a taktický příspěvek…ale vyjádřit může každý, co chce, někdy bohužel
Ja se bojim vyyjit ven s kocarkem sama na prochazku pred panelak, protoze je to tu samej zahalenec a nemam z toho dobry pocit…holciny byly vazne hloupe, ze si dovolily vubec jt samy…jinak at me do budoucna treba zavrou, ale nase holka dostane cip pod kuzi…kdyby mely neco takoveho, tak uz je davno nasli…ufff ja tuhle kulturu nesnasim a to jem sama cizinka ![]()
@sad 1 píše:
velmi citlivý a taktický příspěvek…ale vyjádřit může každý, co chce, někdy bohužel
Promin, jeslti jsem se tě dotkla, ale je to můj názor. A to, že to naše představitele nezajímá, soudím podle toho, že se to nikde neřeší.
@KPKristy píše:
Původně jsem to video ani vidět nechtěla, od začátku mám na tuhle „kauzu“ svůj názor. Tahle diskuse mě ale přiměla se podívat. Je to hrozný, smutný, pro mě naprosto nepředstavitelný a děsivý. Těm holkám přeju, aby se vrátily v pořádku domů.
To ale nic nemění na tom, že jsou pitomé. Vydali se samy na takovou cestu, přes Pákistán, kde v tu dobu bylo „živo“ (a je stále). Kde nechaly rozum? Běžně si lidi cestující do zahraničí zjišťují místní poměry, současnou situaci a podobně. Chvílema mi přijde, že to snad udělaly pro nějaký zvrhlý dobrodružství, adrenalin, já si to jinak nedovedu vysvětlit. Ve svém věku už by mohly mít dostatek rozumu…
přesně tak, nemám co dodat. Jen, že video je z léta a nechci si představovat, co s nima je teď…
@Jitmik píše:
Promin, jeslti jsem se tě dotkla, ale je to můj názor. A to, že to naše představitele nezajímá, soudím podle toho, že se to nikde neřeší.
Tak oni toho asi moc dělat nemohou, pokud vůbec něco.
@Jitmik píše:
Já zas nevěřím, že se to neřeší. Jen by asi nebylo moc taktické kdákat o tom do televize..
Pochybuju, že FBI propustí nějakou islámskou doktorku, v rámci propuštění českých holek. Mentalita amíků je v tomhle uplně jiná. Holky chtěly adrenalin, maji ho mit, ač je to smutné.
Ve zprávach bylo něco v tom smyslu- čím víc se o tom bude mluvit, větší atraktivita, větší výkupné, ale to je přeci blbost, když chtěj kus za kus ![]()
Myslím, že to špatně dopadne ![]()
@Niqitka píše:
Ve zprávach bylo něco v tom smyslu- čím víc se o tom bude mluvit, větší atraktivita, větší výkupné, ale to je přeci blbost, když chtěj kus za kus
Myslím, že to špatně dopadne
Jo, taky myslím, oni přeci nechtějí žádné výkupné, pokud jsem to dobře pochopila. To obvykle teroristi nechtějí.