Poradna duly
Jana Čurdová
ona to ma od narozeni prehozeny den a noc, to prej maji miminka narozeny casne rano po pulnoci, tak nevim
tak to taky nevim, tohle by vyresil balkon, ona by spala v kocarku a ja v klidu v posteli ![]()
mama volala ze uz jde domu, ze usina na lavicce a je uple hotova a to ja chodim nekdy ven i v pet rano ![]()
Stičko ,
to mě mrzí,je jsi takhle vyšťavená
.Fakt se musíš vyspat. Spi,když spí Kulda,dej si koupel,teplý mlíko,nebo co já vim a prostě si jdi lehnout,zavři oči a to by bylo,abys neusnula
.Na to,abys Kuldě přehodila režim,musíš sama mít nějakou energii,abys ji mohla během dne zabavit.Uvidíš,vždycky ji udržíš vzhůru o trochu dýl a nakonec se to srovná úplně.Věřim,že když bude večer unavená,tak usne i bez telky.
Ale základ je,abys byla vyspalá hlavně TY!
Štiko sakryš vyprdni se na týden plnýho kojení,nafutruj večer malou kašičkou,dej jí potom pocucat z prsu a vyspíte se obě dvě,určitě.Já myslím že už jsi udělala víc než dost a i nekojený děti jsou krásní zdraví lidí a ty už bez pár dní šest měsíců kojíš.Vždyť to je skvělý.Se spaním,já teda nevím.My jsme taky narození v 1.40 a spí od narození krásně,takže bych spíš viděla že to bude tím že je z prenatálního života zvyklá být v noci vzhůru,ale to srovnáš,neboj.Kulda je šikovná holka a brzy přijde na to jak se pěkně vyspinkat a udělat tak mamince radost.Tady u nás se teda říká-čím víc spí dítě přes den ,tím víc spí přes noc.Protože má pak potřebu spát,když si zvykne že stačí pár hodinek tak to tak bude dělat i v noci.Takže já bych ji nechala spát i přes den.
Jo a manžovi vyřiď ať vám okamžitě sežene nějaký tišší bydlení.
Pet já si podle té SZ a SMS všimla že tě to vzalo,ale já zas nepočítala s tím že to budeš brát tak vážně.Slibuju že od teď už nebudud šetřit smajlama ať není nějaký nedorozumění.A ta sms
to bylo krása,už jsme s manžou ležely a v tom telefon,no tos měla vidět ty pohledy-kdo ti to jako takhle v noci píše
![]()
holky, diky. ted sem ji dala vodu z lahvicky a vytahla 30ml a pak sem ji to uzmula a dokojila. asi mela zizen kdyz tu mame tak desny vedro, chci se jeste zeptat, snedla sem omylem chleby s plisni jak zeru to stary pecivo, muze to maly nejak ublizit?
Štiko já myslím že ne.Hlavně se nesmíš tomu poddávat že by jí to mělo ublížit a nestresovat se,řekni si však to nějak dopadne.Ale hele já jím plísňový sýry,grilovaný maso a já nevím co všechno ještě co by kojící matky neměly a Lucka žije a je zdravá.Tak neboj.
Stiko , taky si myslim, ze pro jednou se nic nemuze stat… a roc vlastne nejis cerstve pecivo? Kvuli nadymani? Ja uz se vubec tak strasne neomezuju, kdyz Anja byla prte, tak jo… ale ted, kdyz uz se pekne hybe, tak i peristaltiku ma lepsi a pekne se vyprdi ![]()
Jeste se chci zeptat Pipi - prosim te, jakou pouzivas savicku na cajicek - ja tam mam porad jednicku a myslim, ze se s tim Anny docela nadre, nez neco vytahne… ![]()
Štičko , neboj, všechno bude ok. Jedna velká pravda je, že ty musíš být v pohodě, aby byla i malá. S tím spaním přes den, mně teda moje MUDra říkala, že do 3 měsíců je jedno, kolik prcek přes den naspí, že to na noc nemá vliv, ale později už ano. Nokaždopádně, pokud ti přes den naspí podle mě tak víc než 6 hodin a v noci tak málo, tak má možná přehozenej režim a tak bch se snažila si s ní přes den víc hrát, hlavně aby se trošku unavila. Nebo aspoň tu pauzu před tím velkým nočním spánkem aby měla delší. A špatná máma nejsi, no schválně, holky přiznejte se, je tu některá, která ještě vůbec nevyjela? Já to teda nejsem, taky jsem už vyjela. Hele a co to vyřešit takhle: dát mámě kuldu, ať ji vozí, třeba ať jí i jednou místo kojení dá nutráč a ty se zkus poradit s homeopatkou nebo v lékárně, aby ti dali něco na spaní a dospíš se a pak můžeš plná energie začít fungovat. Nebo je to holky blbost? Já myslím, že ne, že Štika se hlavně potřebuje dospat.
Ajko , hezky si to u vašich užijte a pk honem šupky dupky za náma. ![]()
Peti , s těma kouzelnýma hrnečkama, můj Jonáš se v něm zatím topí.
(i v tom, co je od 3 měsíců). Dokonce i v dudlíku se dvěma dírkama. Je asi takovej požitkář, si to potřebuje vychutnávat. Tak mně právě přišel dobrej ten dudlík s nastavitelným otvorem. Teda pokud půjdeš do Aventu.
Jo Štičko a já tak jím už skoro všechno. Teda třeba čočku jakože hlavní jídlo si ještě nelajznu, ale je fakt, že musíš dobře nejen spát ale i dobře jíst a pít, to všechno přispívá k dobré kondici. Jo a ještě mě napadlo: když Kulda večer tak vyvádí, zkuste právě ten váš rituál trochu změnit. A´T prostě nepostřehne, že je noc a nespustí tu svou, prostě něco pozměnit, aby si to neuvědomila. My jsme takhle zažehnali Jonášovi hysterčák večer, pár dní jsme mu to trošku přeházeli, on se sklidnil a pak jsme zase pomalu najeli zpátky a on už si to nepamatoval, že dřív vyváděl. Jo a já v noci taky nerozsvěcuju, nemluvím na něj, i kdž ho třeba musím přebalit, kojím zá:,–(ně v leže, aby měl šanci u toho usnout, pak ho třeba 10 minut nechám u sebe, on to tvrdě zalomí a pak ho přenesu do postýlky.
A ještě jsem ti Štičko chtěla, moc ti přeju, aby kaše zabrala, ale hlavně se nezlob na malou, pokud se ti i po ní vzbudí. Možná ji chviličku bude trvat, než se ustálí. Jo a víš co mi radila moje MUDra, kdž se mi malej tak před týdnem budil co 2-3hodiny a ještě mezi 3-5 hodinou měl hysterák? 1. dát před posledními dvěma jídly Sab Simplex, že i teď to můžou být prdy, 2. koupit Ibalginový sirup (samo že je pro děti) a dát mu před posledním jídlem 1ml, 3. zkusit kaši. A asi tak za 2 dny se to spravilo. Dneska spal od 20:30 do 5, nakojila jsem a spal do 7:15. Tak ti držím palce, beruško naše a jen nám tady všechno řekni, to potřebuješ dostat ven. ![]()
Cupi - ja sem este tady, tata se nam nekde zapomnel, tak cekame, az dorazi… ![]()
Jinak krmeni v noci provozujeme skoro stejne: nemluvim, nerozsvecuju, mam tady jenom takovou bludicku. Ja ji teda krmim vsede, zaprve pac mam strach, abych u toho neusnula a chrobacka nezalehla a druhak proto, ze se mi tak lip prenasi do postylky, kdyz ji mam v naruci. Pac kdyz ji beru od sebe z postele, tak se mi vzdycky vzbudi ![]()
TAtin stale nedorazil, tak si jeste postezuju: Zato pres den je kojeni horor, mala odmita jakoukoli jinou polohu nez vleze, musi byt absolutni klid, nikdo nesmi promluvit, jinak se hned odpoji a cuci, co se deje… a pak uz se nechse pricucnout. Nebo kdyz se mleko nespusti do peti sekund, tak se hned pusti a vzteka se, ja ji musim pronasledovat s prsem a strikat ji mleko do pusiny, ze uz to tece… Nebo se vzteka, kdyz to tece moc a pak se kucka… Jo a nikdy nam koejni netrva dele nez deset minut, je s tim raz dva hotova
a pak nema byt takovy hubenourek ![]()