Poradna duly
Jana Čurdová
jo holky houby rostou! teda minuly vikend rostly urcite -a pršelo+teplo, tak předpokládám, že růst nepřestaly. Já je ráda sbírám, ale hned je uvařím, nebo zmrazim- nemam rada to zpracovávání. A vubec je uz nesuším! To dostávám od tchynky sušených hub pytel, ktery ani nespotřebujeme! Honzik houby nemusí, vzdycky mu musim říkat to sbírala babi Hani. Tak to ho premluvim, nekdy podle jeho nalady to sni někdy ne-jedna se o houbovou polevku.
mj k jídlu: dostal od babicky druhe- dvd Pepka námořníka. Tak chtěl špenát aby měl svaly. Meli jsme zrovna zeleninovou polevku. Honziku špenát je zeleny, tak všechno co je v polevce zelene je špenát. SIce protestoval, ze hrášek je zeleny a ten neji… povidala jsem a balamutila a snědl i hrašek! Hrášek ji pouze syrový, ten já nemuzu ani vidět, ale uvařený, jakkoliv upravený, tak ho sním. Zkrátka přesně naopak. Tak podle sebe nenutím H jist hrášek vařený-ten vyzobu nekdy ja. ![]()
U nás je s tím jídlem věčný boj! Vcera u mamky rano dostala „placek“(buchtu na plechu-nevim jak se tomu spravně říká?) s merunkami. Aspon to ho kousl a prohlasil, ze to neni dobre a je to stejne jako by to bylo s boruvkama. Ty ovocné zkrátka mu nechutnají - jo jedl jen třešňový!
Kač - tak ty hořčáci tam taky byly - znám je. Ale nééé moje sestra - když jsem jí řekla, kolik hub jsme našli, vyrazili odpoledne s přítelem taky. Dnes mi vyprávěla, jak vlezli do lesa a houba na houbě a divila se,že jsou některé utržené a že je lidi nevzali - samo,že to byly hořčáci
. Přijeli domů a hned začali obalovat na řízky. Obalili celou mísu, začali vypejkat a pak ochutnali
- vše letělo do koše. ![]()
Jinak já jsem houby vloni taky zamrazovala, ale smrděl mi celý mrazák a tak je teď suším.
atd koláč - malej taky nejradši perník, bábovku, Šalamounský řezy a koláče prostě suchý - tj. kde není ovoce,ani tvaroh. Zelenina mu problém nedělá.
Nazdarek
Tak jsem dnes zase nebyla v praci
a vubec se mi tam nechce.
Vikend byl nic moc, v sobotu grilovacka se znamyma ale sla jsem spat pred 12 ale pak jsem se vzbudila po 1 a sla zdrbat manzu at jde spat ze jde rano do prace a zrovna jsem ho pristihla jak drzi cigaro v ruce
On totiz uz nekouri asi 2 roky ale pred tim kouril dlouho a mam strach ze zas zacne. Vim ze byl opily ale strasne jsem se nastvala a ani radsi nesel spat do loznice. No mozna jsem z toho udelala trochu velblouda ale hodne me to vytocilo, tak me jeste mamka uklidnovala pac jsem se uplne trepala vzteky. V nedeli jsme jeli do Sherwoodu a nasli jsme i nejake hriby. Na ceste zpet jsme meli opet sok. Na kruhaci do nas malem najel debil na motorce a pak jel jeste za nama a rval na nas. No byla to i trochu nase chyba, ale jeli jsme pomalu a meli jsme blinkr pac jsme nevedeli kam mame jet. No zajel za nama az na parkoviste a kopl nam do auta a rval jak magor
Adik bobek mel strach uplne se trepal pac si myslel ze nam neco udela, no ja jsem samo po nem taky rvala ze co si mysli no totalni debil
Takze dalsi stres a byla jsem totalne po vikendu marna. Nastesti jsem dnes nebyla v praci a trochu jsem si odpocinula. Ted jsem byli na pivko pesky a zitra mozna pojedeme na farmu ![]()
Jeste jsem delala v patek dort potahovany na objednavku a dneska mi typka psala email ze se jim ten dort totalne roztopil nebo jak to napsat
takze pozaduje aspon pulku penez zpet. Tak me to taky nastvalo, ani ne kvuli tem penezum ale pac je to ostuda. Nejak mam te cukrarny plne zuby
Uz nam prisla upominka na najem
achjo se zbalim a pojedu pryc. No tak se omlouvam za roman hehe ![]()
Dobré ráno,
Katy-no to teda máš stresy když se se.. tak se ..... Ono všechny pohromy, nebo nějaké nepříjenosti nemuzou chodit po částech, ale pěkně najednou!! Abychom si je vychutnaly
a naplno. A motorkář nějaký cholerik! Nikdy by me nenapadlo, za nekým jet jenom abych mu kopla do kola nebo vynadala. To bych do te doby vychladla.
Však zase bude lépe, ono kdyby nebylo někdy hůř, nevěděla bys jaké to je když je dobře! Já vím, je to slabá útěcha, ale období se střídají a potom si říkám nedobré mám za sebou, ted me už čakají jenom pozitiva a sociální jistoty a potom dovolená v Jugoslávii ![]()
Vcera me bylo zase tak blbě, že cestou domu z obchodu, jsem zastavovala na chodníku a hledala igelsáček a radši ani nedychala i ze vzduchu mě nabíralo.
Jsem si rikala kde je nějake krovi, kde bych si mohla ulevit, aby na chodníku na mě nekoukali - naštěstí uz mě „nenatahovalo“. Doma to pokračovalo a zase jsem byla na sebe naštvana, protože práce mám dost co je třeba udělat a ležím a nejsem schopná. Tak jsem aspon vyklidila 2police a tim jsem skoncila.Mel prijit kamos,ze to manzelovi pomuze přestěhovat. tak stehovali sporak, lednici a spodni cast linky, do chodby. Vršek už naštěstí máme. Tak diskutovali o zlepšovácích co a jak dělali oni. Mají totiž hotovou přestavbu celého bytu. Jenže má otce, který je v důchodu a je zedník…takže mu tam makal a vlastně ho stál jen materiál-zhodnotil sam, ze firmy by se nedoplatil. Byli jsme na kolaudacce s několika známými a dvě já s kamoškou jsme tam byli tak jsme trochu propadly depresi, kdy se dostaneme s bytem az tam kde jsou oni. Já jsem na tom relativne dobře, ale kamoška zařizuje byt uplně poprvé, takže VŠE musí koupit a vše stojí peníze a platí hypotéku..... většina lidí to zná, tak to tady nebudu rozepisovat. My naštěstí máme tchynku z bytu vyplacenou, tak je to „naše-družstevní“. Tak už jen splácíme auto… Ale připadá mi náš byt jako černá díra, pořád postupně to dáváme dohromady a hážeme peníze, ted elektriku-to nám manžel udělá sám. Umí skoro všechno, je šikovny, z důvodu preciznosti mu to taky trvá déle, ale všechno mu dobře sedí-skřínky pěkně „licují“ (nevím správný český výraz) jen neumí obkladat a pokládat dlažbu. K tomu se ještě nedostal
A hlavně z důvodu práce na to není čas.
Tak jsem si taky trochu poštěžovala. Ale máme se rádi
![]()
Od kámošky jsem si vyslechla, nechytl ten tvuj náhodou ten syndrom zahnízdění ? Ze těhotné ženy potom začnou uklízet apodobně z důvodu nadcházejícího porodu a někteří manželé to taky chytají včetně těhu-chutí
Tak jsme nad tím uvažovali, ale asi to nebude tím, protože jsem mu na jaře řekla, že další zimu v takové koupelně a kuchyni nebudu!! Koupelnu zkousnu, ale kuchyň chci mít hotovou! Takže jsem se zase rozepsala, ale to bude tím, že ted sedím v kanclu sama a kolegyne-sefka je na dovči a jako vždy mi klesá pracovní morálka
![]()
mějte se přeji klidná bříška a žaludky!
nepřihl. Kač
Katy,to je mne lito,nekdy se to fakt posere. Jak nejdou ksefty,je to asi na hovno.Ja teda obdivuju vsechny lidi,kteri jsou schopni neco takovyho zbudovat..A v Tvym pripade jeste „mimo domov“. Moc Ti drzim palce,at se to vylepsi.Kdyz se dari tak se dari........
Kac,tak taky jsem vcera utikala z Billy,v okamziku kdy jsem videla teply pult s grilovanyma kuratama a jakousi olezlou sekanou,tak jsem uz letela.Ale taky jsem vydychala.
Vsem hezky den L.
Včera proběhly dvě KO - Leni a Delfi, doufam, že dopadlo vše OK a pisnou, abychom se taky mohly radovat!
Kiki a co dneska deláš ty jsi už doma, že? Máš dneska něco v plánu? Dělala jsi na Černopolní? Já jenom abych si tě s někým jiným nespletla
s mou sklerozou nic divného!
Já bych chtěla v práci vydžet aspon do listopadu, když né do prosince.
Ale jak si vzpomínám bylo dobře doma:-) To jsem chodila na zahradu k mamci odpočívat a na kus řeči. Tady v Brně bych moc nevěděla kam jít.
Když tak přemýšlím dopředu tak když budou příští rok hlásit vedra, uteču do Karviné na zahradu s malým je to lepší, než přehřáté Brno. Sice léto ještě neskončilo, ale těším se už na další. Ale zřejmě k vuli létu to nebude ![]()
Kač
Ahoj holky, jsem ráda, že už je některým líp…
Včera na utz některé dobré zprávy, ale něco mě zneklidnilo… Je snížené PAPP-A, což prý může indikovat postižení, takže musím ještě na screening v 16. týdnu. Pak se uvidí. Ale podle utz prý riziko malé, že je vše ok, takže výsledek pozitivní, riziko dle utz+věku 1:1450. Ale kdyby vše bylo ok, tak by mě dr. určitě na to v 16. týdnu a prý event. na plodovku neposílal
. Takže asi budu mít měsíc lehce napjatý.
Ahoj Kaci,jojo,to jsem ja,na Cernopolni jsem delala. No dnes pujdeme s Klarou na hriste,uz mi hrabe z toho vecnyho vymysleni,co delat. Holt uz ji taky kdeco nebavi. Co vlastne delas??????Ja bych nemohla zustat,teda mohla,ale je to dost riziko,prece jen u nas je to doooost infekcni,zvlast ted v lete je pulka prijatych deti s podezrenim na nahlou brisni prihodu sracka jak vysita,takze tak.Zase az bude po prazdninach,tak budu mit na Klarku v prvni tride vic casu,do toho jeste zavodne tancuje,takze treninky,vystpoupeni a pod.,tak aspon na to bude klid,kdyz jsem byla v praci,litala jsem jak urvana z retezu a to jeste nechodila do skoly. Pa Lenka
Kiki-v tvojí práci je to jasné, ještě bys něco chytla! Ale slšela jsem,že zdravotníci jsou s těmi viry v kontaktu, takže prý jsou odolnější?? Já pracuji v kanceláři, tak jsem v pohodě. Jedině že by na mě nějaký klient plivl
, ale ja jsem na všechny hodna!
H je ted na prazdinach u jedne babi v Ka. Potom tyden bude v brne a jede na 14dni k druhe babi. Coz se mi moc nelibi-aby se mi zase nevratil koktánek
Po tydnu s ni nebyl schopen rict v kuse jednu vetu, aby nekoktal za vikend se to spravilo, tak ji zase budu muset poucovat babi, aby do nej pořád nehučela, at je trochu v klidu
. Ještě se poradím s manželem, nebo at ji to řekne on. Bojím se že řekne to jsou male věci. To už znám svou odpověď¨..... Tak se budeme dohadovat a nakonec bude souhlasit ![]()
Kolikrát tydně chodíte tancovat??
My chodíme jen na plavání, ale když nahrazujeme nějakou hodinu a mame to 2×tydně, je to pro mě dosti náročné. Chci Honzíka přihlásit ve školce do Fletničky. Takže si to odbyde ve školce a nemusím s ním někde dojíždět
Ikdyž protestoval, že tam chodí jen holky, tak jsem se hned ptala učitelky a ta říkala, že tam chodí dost kluků! A H se potom ještě ujišťoval, ale tanečky jsou jenom pro holky, ze?? To jsem se musela usmát, asi měl obavu, že bych ho tam šoupla. On je ale dost stydlin, takže by to ani nahodou předvádění neprošlo!
Delfi- to bude určo dobrý, jaký by to jinak mělo být, že?
ale některé výsledky nejsou jisté a potom je člověk trochu ve stresu, jak to dopadne. Potom člověk pořád přemýšlí a trápí se, čeká .....! To čekání je hrozné, tak budu v čakání na výsledky plodovky, ktere trvají 2-3týdny.
Kač
Chodi 2× tydne po 1,5 hodine.Teda tak je to mimo soutezni sezonu.Jakmie zacne-vetsinou po novym roce,nebo prwed nejakym vystoupenim,tak mame trenink i 5× do tydne,vikendy,svatky,porad.Oni si ji vybrali sami,tak jsem ji tam supla,prave netusila,kolik to zabere casu.Ale je dobra a hlavne ji to bavi.Nastesti je tam i dobra partie maminek,takze jak cekame na deti,tak splknem nebo si zajdem na kavicku.
My taky jeste ted chodili plavat,ale prave kolikrat nesla,panc meli pridanej trenink v tancovani. Klarka je exhiboska,bavi ji se predvadet,maji tam dobrou partii decek a strasne se osamostatnila.
Letos to bude jeste narocnejsi,protoze postoupila do vykonnostnejsi skupiny a ti jezdi jeste na vic soutezi,takze jeste vic casu,protoze samozrejme zatim vsude musime s ni. No ted si to uzije tatinek,protoze ja budu s mimisem. L.
Holky, ahoj, v rychlosti pozdravím a letím něco klohnit.
Delfi, četla jsem, že u těhle testů jsou strašně časté falešně pozitivní výsledky, takže jsem přesvědčená, že to bude v pořádku. Opatruj se!!!
Kiki- tak pri práci je to MAZEC! To teda je narocné! Ale hlavně když jí to baví a jde jí to! Taky hlka když chodí tancovat, tak taky umí chodit. chodí rovně a nehrbí se (hned jsem se ted po:,–(ila rovně
)
Kdyz budeš mit mimi, tak tatínek bude muset více chodit na treninky.
Taky jsem manžu připravovala, že bude více chodit, a po narození jen on. S tím, že H tam doprovodím, aby nemusel zajíždět domu pro něj. H má dost energie a někde ji trošku musí vybít ![]()
Pujdu na obidek - mám chut na aspik, čekám že tady někdo pisne do diskuze: masovy dort s aspikem - hned opišu a vyzkousim ![]()
Tak běžím, at mi není zase špatně! Za pul hodky jsem stejně z5.
Kač
Co máte na oběd vy??
Tak ja smazim kureci rizky a kase,rajcatovy salat.Kureci je pro mne nejhorsi,zase jsem vrhla.
jinak u nas jde spis o doprovod na souteze,treninky si musim posefovat jen v sestinedeli,jinak budu jezdit s kocarem. Ony ty souteze jsou po cele republice,coz by s miminem neslo.
Jinak,jestli se chces podivat,tak ti hodim odkaz ze souteze,Klarka je ta holcicka,na kterou je to zabirany,pak „pozuje“panovi do kamery
http://www.stream.cz/…g_deti_c_mcr
Dobrou chut k obedu L.