Poradna duly
Jana Čurdová
No to je dobry,na 6-7 mesicu,to uz skoro ani pomalu nestihnes,ne?????
Nezavidim,fakt........
Jizvi, já bych to tak tragicky neviděla. A nejsem si jistá, jestli mezi 12. a .. týdnem neznamená až po 12. týdnu. V Motole mají od 14.tt a že to znamená 14+0 a později.. Taky jsem zvažovala Bulovku, mám ji mnohem blíž, ale nějak víc chci do Motola. Asi hlavně proto, že jsem tam už rodila a taky na Bulovce mi vadí, že dávají dohromady maminky před a po porodu. Jako třeba maminka na rizikovém těhu bývá na pokoji s maminkou s miminkem. To jsem teda slyšela, třeba to byla výjimka, ale slyšela jsem to víckrát. Motol má navíc i nenadstandardní pokoje dvoulůžáky, což jinde myslím není. A taky si myslím, že Motol je větší zařízení v tom smyslu, že kdyby byl nějaký problém a miminko by potřebovalo speciální péči, tak by ho nemuseli nikam převážet. Ale zase je pravda, že Bulovka má po rekonstrukci mnohem lepší pověst než dřív. Když jsem měla rodit Anežku, tak jsem se hrozně bála, že budou zrovna v Motole malovat a odvezou nás na Bulovku. Tenkrát měla pověst snad nejhorší porodnice v Praze. Naštěstí měla Anežka pochopení a počkala si, až v Motole bude vymalováno
Každopádně vím, že mi až tak nezáleží na tom, jak bude vypadat porodní sál, ale spíš jaké to je na šestinedělí. Při porodu mi to bylo jedno, okolí jsem nevnímala. Zato pak, když jsem se po každém WC sprchovala, tak představa, že bych musela někam na chodbu, mě děsila.
no ja cetla, ze holky co byly 12 + ze je nevzali ![]()
jinak ja porad doufam, ze me s dvojcatama vezmou a budu chodit na rizikovoou poradnu
jizvíková píše:
bych tam zavolala ale nemaji cislo na webu
Já bych asi zavolala sem:
//Sekretariát
Nachtmanová Pavla
Telefon: 26608 3229
e-mail: pavla.nachtmanova@fnb.cz//
tak nakonec jsem volala na ustrednu a ti me prepojili, takze zitra uz muzu prijit,, no moc se mi tam chce
Ahojky maminy, tak jsem vás pročetla, ted to nebylo trak hrozné.
h.soni- moc blahopřeji ke ko na utz. a 7.1.cm čertíkovi. moc krásné fotečky, a čertík je na nich krásně vidět.
regisrace k porodu - budu rodit u Apolináře a tam mají na ceduli napsáno, že registrují od 14+0, tak se tam zkusím domluvit až tam příští týden půjdu na utz. na screening jestli by mě nemohli zaregistrovat ještě týž den, protože jinak bych tam musela ve 14 týdnu a pak zas v 16tém na ten další utz.na ten a ted si nevzpomenu na název toho speciálního utz, který proplácí poj. no v Praze je to v tomto směru husté, v Podolí se myslím registruje už ve 12 tt. byla jsem světkem, kdy se chtěla u Apolináře registrovat maminka v 6a půl měsíci a oni jí řekli, že má smůlu, že je plno a ona se ptala kam by se mohla registrovat, kde by asi měli místo a sestra jí řekla, že to bude mít těžké a že by měla porodnice obtelefonovat a ptát se.
u Apolináře jsem rodila i minule a zdálo se mi to tam celkem ucházející a gyndr. mi řekla, že bych měla rodit tam už i při prvním prckovi a tak jsem neprotestovala. mají tam dobrou jipku pro nedonošence a to je důležité…
Ahojte,
tak to koukam jako blázen registrovat se na porodnici.
Má to nějaký význam, kromě tohoze pujdes urco rodit tam? Vzdyt přece TP je pouze orientační! Já přenášela tařka 14dnu.
Jenže jsme se přestěhovali do většího města…
Kiki - jak dlouho před porodem bych se měla zaregistrovat do porodnice a v které jsi byla poprvé ty?
Já bych asi volila Bohunice, aby to měl manža s Honzíkem co nejblíz. Neznáš poměry?? Díky Kač
Maminy co jste z Brna, tak když jsem byla v minulé diskuzi před zhruba 3 a půl roky, tak tam maminy z Brna také psali, že se musí registrovat, ale bylo to tedy později než tady v Praze na Obilný trh a ještě ta druhá porodnice, ted nevím název o ty byl také velký zájem, proto byla nutná registace, třebas se ted změnilo, ale to já už nevím. tak byste se raději měli informovat.
kdyz se nezaregistruju do porodnie v praze, tak je mnohem vetsi sance, ze me pak vrhnou nekam do slaneho, brandysa, melnika apod… coz opravdu s dvojcaty nechci riskovat
a taky to pro me znamena, ze budu mit kam chodit do poradny… fakt nejsem schopna jezdit nekam 30 ci vic km na KO
Kac píše:
Ahojte,
tak to koukam jako blázen registrovat se na porodnici.
Má to nějaký význam, kromě tohoze pujdes urco rodit tam? Vzdyt přece TP je pouze orientační! Já přenášela tařka 14dnu.
Jenže jsme se přestěhovali do většího města…
Kiki - jak dlouho před porodem bych se měla zaregistrovat do porodnice a v které jsi byla poprvé ty?
Já bych asi volila Bohunice, aby to měl manža s Honzíkem co nejblíz. Neznáš poměry?? Díky Kač
Kaci,tak ja rodila na Obilnaku, ma dobrou perinatalni jednotku,pokud je nejaky problem,ale ja hlavne v te dobe bydlela pres park,takze nebylo co resit. porodni sal super,sestinedeli horsi,pokud nemas nadstandart,ale tam se nedostanes. ja mela stesti,protoze jako zamestnance FN Brno mne automaticky supli na jediny dvouluzak,jinak jsou pokoje treba i po 6 a to teda musi byt sila. jinak socialka je na chodbe,coz je taky naprd,musis pryc od mimina a absolutne nemas sanci ho slyset.
Ted chci rodit v Bohunicich. 1. uz je tam taky perinatani jednotka,2. Martin pracuje"pres ulici"-dela v Campus square,na Obilnak nevim jak by se v navstevnich dobach z prace uthnul, 3. pracuje mi tam sestra a tchyne, 4. i tady jsem vlastne zamestnancem 5. ted mi tam rodila kamaradka a nemuze si vynachvalit,pokoje max. po trech,socialka jen pro dva pokoje v predsince,takze ja mam rozhodnuto.
Jinak v Brne se zapisujes,az Te dr. preda prakticky prvni kontrolou,tzn. nekdy v tom 38. tydnu. Lenka
ted ctu,co psala wewerika,ja nevim,mne ted prave ta kamoska rikala,ze se neregistrovala a ani nejak nevim,ze by se melo. Dalsi kamoska rodila v kvetnu na Obilnaku a taky se neregistrovala.Tak snad Te Kaci nesidim,ev.se radeji optej na gynde. L.
Ahojky, tak jsem po KO. prťátko se má čile k světu a konečně jsme viděla i něco jiného, než jen záda a hlavičku zezadu… zamávalo na mě ![]()
Jak je velké netuším, tentokrát ho neměřil.....
Tripple a další ko mě čekají 24.8.. Fotečky prcka dám do galerky, až s emi podaří nascanovat…
Jinak zírám jak blázen. Absolutně by mě nenapadlo, řešit už teď porodnici...... tady je to naštěstí jiné a předávají maminku při nástupu na mateřskou..... nebo v 38. tt
Porodnice je tu zrekonstuovaná, pokoje jsou prý luxusní a co tu rodila Liborova sestřenice, tak si chválila, že se cítila jak v hotelu.....
h.soni gratuluji k úspěšné KO.