Poradna duly
Jana Čurdová
Kiki- tak ti děkuji za info. Určitě se ještě přeptám u Dr.
V Ká jsem chytla nadstandart - jenom jsem tam musela po porodu dojit, protoze se tam do dveří nevlezlo lůzko, Takže se me ptaly jestli dojdu, tak z jedné strany me podpíral manzel a s druhe sestřička. Byl to kousek naštěstí hned za dveřmi porodního. Ale soc. na pokoji-hlavně sprcha-záchod jsem moc nepoužívala… Ale únava a kojeni nic moc. pořád jsem jen nahřívala-odstříkavala-kojila-chladila a pořád dokola!…
ale to uz je o nečem jiném ![]()
Markit - tak gratuluji s úšpěšné KO!
už se taky nemůžu dočkat na „mávání“ ![]()
Kaci,tak ja si dosla na sestinedeli pesky po schodek o dve patra vys. Nejak jsem nevydychala predstavu,ze bych mela jet na invalidnim voziku. Vytah byl obsazenej,tak jsem se se sestrickou domluvila,ze pujdu po svych,ostatne prvni,co jsem udelala na sestinedeli,tak jsem letela do sprchy nez mi dovezou malou a tam se mnou taky nikdo nesel. Mne chuze nevadila,horsi bylo sezeni,diky alternativnimu zpusobu porodu jsem byla natrzena vcetne konecniku,tak to byla mnamka,zvlast,kdyz to pak podhnisalo,ale to je zase jina…Ted budu rvat hned od zacatku,ze chci nastrihnout...........L.
Kiki- no tak tos měla teda mnamku! No mě zase zašili tak důkladně, že manžel nemel šestinedělí pauzu, ale 6měsícní. Ale koukala jsem na jine diskuze tady a některé to mělu úúúplně stejné včetně ročního pokračovaní…
Já má KO 12.8. to se dozvim kdy pujdu na odběd plodovky a doufam, že mi to nenaruší dovolenou. Chceme jet 12září do Francie, týden budeme u moře a tyden hory.Tak uvidime co rekne MUDr.
JIzvi: já se chci registrovat v Podolí, tam berou od 14+0. Tak jsem zvědavá, prý jsou tam dost fronty ![]()
Já po porodu taky šla na pokoj o patro níž po svých a pak zhned do sprchy..... nevím, jeslti je to teď taky tak, ale tehdy jsme jeětě po porodu leželqa 2 hod na sále na stole...... Kitynku u sebe.....
Mě hráz nastřihli, začala jsme jim totiž ztrácet vědomí, tak jen vím, že jsem řekla, ať už mi to vytáhnou, že už nemůžu a pak si pamatuju jen kyslíkovou masku nad obličejem a cítila jsem takové fik....... prostě jen tlak, nebolelo a pak jen už slyšela malou plakat...... kdo ví, jaké to bude teď.
Dočetla jsme se,ž e pokud se rodí po delší době - po třeba 10 letech, tak jsem prý uvnitř jak provorodička....... tak uvidíme, jak to bude vypadat ještě je to daleko ![]()
Jinak mě ppři sešití hráze taky pěkně utáhli, ale tak zlé to nbebylo..... nevydržela jsem abstinovat ani těch 6 neděl......
ale dlouhé roky jsem byla užší.....
koukam,samy lepsi zazitky,co???No ja taky po 7 letech ocekavam,ze budu spis jako prvorodicka. Tak mne nechali Klarku hodinu,pak si ji odnesli na kontrolu k detske MUDr. na detsky,na porodnim sale bylo jen zakladni osetreni,ja zustala dalsi hodinu,to jsem dostala jidlo a sla jsem uz do sprchy,to pak dolitla sestricka,ze proc se mnou neni ve sprse manzel,tak jsem koukala jak puk,co by tam asi tak delal a pak uz jsme supali na sestinedeli. To byl Obilnak,ted uvidime,jak to bude.Holky,ja mam rymu jak tram,z toho mne asi boli hlava,teda predpokladam,ze je alergicka,panc mam alergii na pelynek a ten ted hajzlik kvete. Teplotu nemam,nic,jen ta hlava,uz jsem loupla Brufen. L.
Kiki - taky jsem to tak měla, po hodině jsem udělala kravál, že Kity kýchá, tak ji odnesli do inkubátoru a já tam jen tak , ale pod zimní peřinou ( rodila jsem v červenci 97 - tady byly povodně) se zimnicí ležela další hodinu, než mě sestra odvedla na pokoj a do sprchy… a až pak jsem dostala pití a na jídlo si nějak nepamatuju..... ale asi bylo. Porodila jsem v 11, na pokoj jsme se dostala ve 13, Kity mi donesli v 15 na návštěvy a po koupání zas na noc odnesli a pak jsme ji od dalšího dne měla u sebe.....a další noc ještě byla znovu u sester, protože neutišitelně plakala a pak mi doporučili dudlík.....
Jizvi - taky se snažím připravit na to,ž e to bude jak poprvé. Jedinné, co se změnilo je, že mám širší pánev než tenkrát - myslím kosti..... a zbytek se uvidí. Ono pokud se nezbavím tetanie, tak je pravděpodobné, že budu muset rodit plánovaně císařem ![]()
Tak panev mam taky sirsi nez tenkrat,jen nevim,jestli jsou to jenom kosti ![]()
Market,no jo,cisar je naprd,ale zase pokud by byl prirozenej porod pro mimo nebezpecny......Ja to tvoje trapeni sleduju a je mi te teda uprimne lito. Jeste ze sis aspon nic neudelala,ty tvoje pady.......L.
Leni, t ak u mě to 100% nejsou jen kosti
než jsem otěhotněla s Kity, měla jsem 58 kg a teď před otěhotněním 84. V 1 těhu jsem přibrala 15 kg a nezhodila ani váhu Kitynky nebo lůžka...... to jsem byla na 73, pak nervama to šlo dolů na 68 a pak už jen nahoru - 10 kg blbou antikoncepcí, které nikdy nešly dolů, k tomu sedavé zaměstnání, málo pohybu, mám ráda dobré jídlo a tučné sýry, a když se k tomu přidala porucha funkce štítné žlázy a slabá vůle na ditety...... není se až tak co divit ![]()
Na možnost císaře mě upozornila sestřička na dětské JIP, když jsme se s ní s Libčou bavili, jak tam Kristýnka ležela....... ani nás to předtím nenapadlo, ale opravdu to má svou logiku. Nemůžou mi vy:,–(it magnezko a stahama a změnou dýchání bych se mohla dostat do záchvatu.....
Dneska jsme sebou sekla v podstatě jen, co jsem vstala a navíc s migrénou..... nechápu, jak se někdo může z migrény vyspat bez léku. Já to jednou zkoušela a po 3 dnech a 2 nocích bolestí jsem zkončila na infuzi a 2 dny po sobě.....
Hodně se mi točí hlava, ale tlak je v normě..... a nezvládám horko..... teď s e konečně ochladilo, ale zas mají přijít hice až do konce týdne…
až bude po létě a těch vedrech, snad bude líp. POdobné problémy jsme měla i loni v létě a několikrát mě museli pustit z práce a někdo mě vedl domů…
Jinak pořát je ještě naděje, že bych se mohla tetaniedo porodu zbavit, tak doufáme...... ![]()
no ja jsem s cisarem taky smirena …
jinak mama mela druhy porod cisarem, voda zkazena, malem jsme tam zustali obe
Leni díky, taky se budeme modlit…
A ty jizvi, nestraš nás ani sebe..... vše bude OK… žádné problémy, žádná zkažená plodová voda, vše bude jak má...... jinak co tvoje nevolnosti - už je to lepší??? A na bolavá záda mi pomáhá masážní gel koupený v lékárně… miminku nevadí a pěkně uvolní svaly. Tím, že jsem baculky, tak se mi zvetšujícím se bříškem vylily špeky z břicha ven a bříško teď mám jak v 5-6 měsíci
takže taky bedra a kříže tahají váhu, na kterou nebyls zvyklé, přestože jsme v podstatě nepřibrala…(počáteční váha v průkazce 84,8 a dneska 85,1 a mezi tím to trochu kolísalo dolů)