Poradna duly
Jana Čurdová
Taky bych to Jizvi nevidela tak tragicky,treba pujdou pekne prirozene.....Ja mam taky nahore zatim necelyho pul kila.
Jo,tak jsem dnes zacala cist knizku Vzhuru do jinace. Krome toho,ze je tam popis,co se s maminou a deckem jednotlivy tydny deje,ale mezitim je psani nastavajici maminky a to je teda prca. Fakt se u toho bavim a doporucuju. L.
ja mam 58 kg takze jsem porad v minusu, bricho zadny, zvracim porad, ale uz se tolik nedusim, ja nestrasim jen popisuju muj prichod na svet
mela jsem rozriznutou hlavu
narodila jsem se prenasena ale s vahou 2,4kg
jizvíková píše:
ja mam 58 kg takze jsem porad v minusu, bricho zadny, zvracim porad, ale uz se tolik nedusim, ja nestrasim jen popisuju muj prichod na svetmela jsem rozriznutou hlavu
![]()
narodila jsem se prenasena ale s vahou 2,4kg
No ale to ještě neznamená, že budeš rodit podobně. Dřív jsem tomu i věřila, slyšela jsem několikrát, že dcery mívají podobný průběh jako jejich matky. Ale nemusí to být pravda - moje mamka rodila nejdýl 2 hodiny (a to bylo při prvním ze tří dětí), kontrakce skoro neznala. To jsem teda po ní rozhodně nezdědila. Takže neboj, bude to OK.
nemyslim, ze se dedime postupy porodu, ale nepocitam prochazku ruzovym
em, kdyz to neumim, bude to prvvne a jsou tam dva , holky proste se pekelne bojim, ze mi to nepujde
Jejky,jizvi,mne zas doktori nastrihli klarce hlavu. Jak jsem uz cela natrhana tlacila,tak se mne milostive optali,jestli mne MUZOU nastrihnout,tehdy zacal ten trend,kdy s nastrihem cekali do posledni chvilky,ale hlavicka uz strasne nalihala a tak ji smikli. nic velkyho,akorat mela tak centimetrovej skrabanec a mela kefalhematom. Jo a jak pak mala vylitla,tak mne prave roztrhala.Takze jak rikam,ted budu rvat uz na vratnici,ze chci nastrih. L.
no na vratnici ti to mo platny nebude ![]()
a ja se nastrihu tak bojimmm
jizvíková píše:
nemyslim, ze se dedime postupy porodu, ale nepocitam prochazku ruzovymem, kdyz to neumim, bude to prvvne a jsou tam dva , holky proste se pekelne bojim, ze mi to nepujde
Když to neumíš? Poprvé to nikdo neumí. Mch moje kamarádka rodila první dítě v Anglii a nedávno druhé tady a řekla mi, že až tady ji to naučili.
Doporučuju pak chodit na nějaké kurzy, já jsem se porodu hrozně bála, ale po tom kurzu, kdy jsem měla pocit, že přesně vím, do čeho jdu (byl to ale jen pocit
), jsem se skoro vůbec nebála a pár dní před porodem jsem se FAKT na porod těšila - jak jako budu správně dýchat, tlačit a ono to půjde samo
.
jizvíková píše:
no na vratnici ti to mo platny nebude
a ja se nastrihu tak bojimmm
Když se nástřih udělá v pravou chvíli, tak není vůbec cítit. Mě nastřihli celkem dost a vůbec jsem o tom nevěděla. Vlastně věděla, ale jen proto, že jsem se ptala, jestli ho budou dělat nebo ne (u nás ho standardně nedělají, až podle situace). Šití už cítit bylo, ale s Anežkou v náručí to už bylo něco jiného ![]()
tak kurzy jsou v planu, uz jsem to doma rekla, ze budeme chodit
no ja si myslim, ze kdyz budu mit problem se zvednout z pelechu, ze se budu taky tesit ![]()
Tak nastrih neboli,a radeji budu mit pekne tri,ctyri styzky po nastrihu,nez slatany uplne vsechno. jedna zkusenost stacila.
včera večer porodila moje kamarádka Hanka, co ležela měsíc ve fakultce v Ostravě. V neděli by začala 9 měsíc. Malý Ondra má 1350 g a 39 cm.
Zajímavostí je, že jak Hančina mamka, tak její tchýně se obě narodily předčasně s vahou kolem 1,5 kg. Že by to šlo ob generaci??? Takže kdo ví, jak to je…
Já u Kity na žádný kurz nechodila a nějak jsme se nebála, prostě nebylo zdaleka tolik informací takhle volně dostupných, takže nebyly strašáky a nebyl strach.....
Dneska si neumím představit, že bych měla jít jak přžed 8 lety na potrat, byť ze zdravotních důvodů..... byla jsem na přelomu 12 a 13 tt. a bylo veliké riziko postižení… i tak mi trvalo 2 roky, než jsme se dala dohromady a to jsem do té doby prcka na sonu neviděla.....
Ja si ani pořádně nepamatuju, že by mě šili. Jedinné, co mě taknějak dneska mrzí, že mi Kity po porodu hned nepřiložili, ale že jsem ji kojila až 4 hod po porodu. Měla jsem mlíko jen hrozně krátce a docela mě to dneska mrzí ![]()
holky takze vase zkusenosti jsou zajimave,,, muzete mi rict na co si teda dat bacha , co chtit a co ne,,,, oxytocin, epidural, klistyr apo
jizvi,ja myslim,ze to prijde samo v prubehu porodu,myslim treba ten epidural,ja rodila bez nej a taky to jde. Jinak klystyr urcite,nebo alespon YAL chci,asi bych se hanbou propadla,kdyby ze mne krom mimina vylezlo i neco jinyho. Ja u Klarky mela problem,jak mi nalehla dolu se vycurat a jak ze mne pak vytekl zbytek plodovky,tak jsem myslela,ze jsem si cvrkla a bylo mi dost trapne. Vim,ze oni jsou zvykli,ja jsem na toto citlivka.Jo a holeni neresim,to jsem zvladala i cele tehu s klarkou,tak cekam,ze zas dojedu oholena
L.
Jinak se holky pro dnesek loucim,jdem s klarajs koukat na ten seria o zviratech,zitra mi prosim drzte palce,at jsme zdravi......L.