Poradna duly
Jana Čurdová
jizvíková píše:
holky takze vase zkusenosti jsou zajimave,,, muzete mi rict na co si teda dat bacha , co chtit a co ne,,,, oxytocin, epidural, klistyr apo
Kiki, zlatý 3-4 stehy. Já jich měla devět ve třech vrstvách. Ale jak už jsem psala, nebylo to tak strašný.
Co se týká epidurálu, tak se mě zezačátku na něj ptali, odmítla jsem. Pak už když šlo do tuhýho a já bych si ho i dala, tak bylo pozdě (pro mě bylo horší tlačení než otvírání a na tlačení už epidural vhodný není). Ale pak jsem byla ráda, že jsem to zvládla bez něj. Hodně i proto, že jsem krásně cítila, jak ze mě Anežka vyklouzla. To kamarádka, která měla epidural, prý necítila. A já si to pamatuju dodnes.
Klistyru jsem se bala, stejně jako oholení, skoro víc jak samotného porodu. Klistýr je nepříjemný, ale jde to (horší je pak vydržet ty dlouhé minuty, co doporučují, než můžeš..). Bez něj bych se taky bála trapné situace, i když vím, že doktoři s tím počítají a berou to normálně. A navíc nám na kurzu říkali, že když jsou střeva prázdné, miminku se jde líp ven. Holení bylo taky v pohodě, o něm jsem skoro nevěděla. Obojí se dá domluvit, jestli to chceš nebo ne, ale já byla rozhodnutá podstoupit vše, co mi doporučí (takže i epidurál, nástřih..)
Kiki taky jsme měla pocit, že jsem si cvrkla, při porodu, ale zas mě nechali 12 hod bez jídla i pití, takže těžko říct. TAky ale vím, že pokud bude čas, budu chtít klistýr nebo yal..... opravdu nestojím o to pokadit si miminko.
Stehy jsem měla ve 2 vrstvách a bylo jich 7.
S Epidurálem nevím, někdo říká, že je to v pohodě, jiní že ne, protože nejsou pořádně cítit stahy a nevíš, kdy máš tlačit..... a s tím jsem měla u Kity problémy…
U holení jsem byla nešťastná, když mi pak dorůstaly chloupky na stydké kosti, protože to až bolelo..... škrábalo, svědilo, problém chodit s kalhotkama, natož s jiným oblečením. Takže pokud to bude možné, budu si je tam chtít nechat, zbytek stejně holím tak, jako tak, ale kdo ví,jak to půjde s bříškem.. už teď si tam pořádně nevidím ![]()
ahojky holky,
tak za 15 min. vyrážím poprvé do poradny,doufám že mi už daj průkazku už mi jí slíbili po druhý.těším se až zas prcka uvidím,teda jestli mi budou dělat ultrazvuk,minule řikali že jo tak jsem zvědavá.
a taky jsem zvědavá co s tou marodní,m v práci mi řekli že mě nemůžou přendat z noční,at mi to doktor napíše ale ten se bojí kuli nějakejm těm kontrolám tak čekám co bude.
všem gratuluji k upspěšným kontrolám.
jinak zdravím všechny ostatní těhulky a moc děkuju za gratulace k úspěšné kontrole
dnes jsem byla na poslední krvi, tak příští čtvrtek v poradně budu mít výsledky, už aby to bylo ![]()
epidurál u kluků jsem ho neměla a ani teď ho neplánuji, dávali mi ho jen u Vojtíška a stejně mi zabral tak na půl hodiny a pak už ne ![]()
klystýr jsem u kluků měla a byla jsem ráda
pamatuju, jak jsem poprvé rodila a při tlačení jsem si prdla
(pardon
) a jak mě chválili, že jsem právě správně tlačila, ale já se stejně mohla propadnout hanbou
takže já jsem pro klystýr ![]()
nástřih taky byl u obou kluků a cítila jsem jen takové štípnutí, určitě je to lepší než pak být natržená ![]()
porodnice oba kluky jsem rodila v Brně Bohunicích a byla jsem spokojená, kluky mi hned dali k prsu, dvě hodiny jsme ještě byli na porodním boxu, pak si malýho vzali na vyšetření, já na pokoj, za chvíli mi ho dovezli a už byl pořád se mnou
teď to vypadá na Jihlavu, mám to do porodky 3 minuty autem, ale moc hezkýho jsem o ní nečetla
ale když jsem tam v březnu a v červnu ležela, tak pohoda, sice na gyndě, ale i tak, byli tam suproví doktoři i sestry, tak to asi těch pár dní vydržím ![]()
všem těhulkám po kontrole moc gratuluju, nějak vás nestíhám dočíst
![]()
kluci mají po angíně a včera si je vzal tatínek, tak jsem tu zase sama, ale aspoň mám víc času na emimino
![]()
v sobotu jdeme známým na svatbu a já netuším, co na sebe, nechce se mi kupovat slavnostní těhu hadry, to pak nevynosím ![]()
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s3710.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s3710.gif Únorňátka 2010
Katkaty - Katka 31 let, Anglie, Adam 10 let, TP 31.1.2010, KO 10.9
h.sona - Sona 33 let, Jihlava, Jakub 11, Lukáš 9, TP 2.2.2010, UTZ 13.8
Delfina - 32 let, Praha, TP 3. 2. 2010, UTZ 27.7.
Markit.Hl - Marketa 31 let, Opava, Kristynka 12 let, TP 5.2.2010, KO 3.8
misajelen - 25 let, Jižní Čechy, TP 6.2.2010, KO 29.7.
wendik - 24 let, ????, TP 8.2.2010, KO ???
Janik - 35 let, Uherske Hradiste, Matyáš 3,5 roku, TP 8.2.2010, KO 6.8.
stika - 38 let, Praha, Karolinka 2,5 roku, TP 8.2.2010, KO ??
kikina2004 - Lenka 32 let, Brno, Klárka 6,5 roku, TP 11.2. 2010, KO 4.8
janysek025 - jana 25let, Kladno, TP 12.2.2010, KO 4.8
Lenik - Lenka 28 let, Karlovy Vary, Stepanek 2,5 roku, TP 12.2.2010, KO ??.7
hkac - Helča 32 let, Praha, Anežka 3 roky, TP 14.2. 2010, NT screening 5.8., KO 7.8.
Berenike - Veronika 28 let, Ostrava, TP 16.2.2010, KO 29.7.
Kac - 35let, Brno, Honzík 5let, TP 17.2.2010, KO 12.8
jizvikova - Bara, 28 let, Praha, TP 18.2, KO ??
Poppy - Milovice, 28 let, Eva 8 mesicu, TP 22.2.2010, KO ??.7 _Lůca_ - Lucka 26 let, Praha, TP 23. 2. 2010, KO 24. 8.
Ppetra - Petra 28 let, Břeclavsko, Matěj půl roku, TP 24.2.2010, KO ??
weverika - 29let, Praha, Tadík 2 a 3/4 roku, TP 25.2.2101, UTZ 12.8
Sobinka, 25 let, jižní Čechy, TP 25.2. 2010, KO 19.8.
prosim vsechny o doplneni nejlepe SZ.
Dobre ranko
Tak nasi vcera odjeli i s Adikem tak jsem to orvala a nemela jsem silu ani reagovat. Mela jsem totalni depku ze vseho, ale dneska uz mi je lip tak snad konecne zacnu resit.
Vsem kteri meli KO moc gratuluji ![]()
Dneska uz tady konecne trochu budu tak doufam ze budete psat ![]()
Jak se jinak mate?? Co nevolnosti? Doufam ze uz ustoupili ![]()
Frcim do prace ale mrknu ![]()
Katy vaši si vzali Adámka na prázdniny? já to dřív taky obrečela, hlavně tábory, ale když vidím, jak rádi jedou, tak to vzdávám
stejně mi pak řeknou, jak se těšili domů a to je mi pak dobře u srdíčka ![]()
jo, koukala jsem, že nepřibývají fotky v galerce, tak jsem tam dala naši rodinku a doufám, že ostatní holky se brzo přidají, co? ![]()
soni jojo nasi si vzali Adika na prazdniny a jede i na tabor. Ja vim ze mu tam bude lip aspon se nebude nudit, ale jak jsme ted tady tak jsem zvykla ze byl 5 let jen s nama tak to byl sok. No taky mu bylo do breku ale drzel se ![]()
Musim kouknout na ty fotecky ![]()
Ahojte, jak jsem se minuly tyden ulejvala v práci, tak ted to musím krutě dohánět, tak skoro nestačím číst a reagovat.
No včera večer už mi zase nebylo dobře a H to věděl a dával pořádné kapky! Včera se H vztekal tak, že ho začala bolet hlava, to až ke konci celého kolotoče, prostě pořád brečel a dělal naschvály. A potom se rozbrečel kvuli hloupostem. (Říkala jsem mu vezmi si rohlík(bylo jich5)-na večeři-a on ho vzal a začal dělat neplechu-stál u mě rušil mě u tel. Zpráv. A tak jsem mu ten rohlík vzala a kousla do něho, že: děkuji že mi přinesl. On se rozbrečel, že jsem mu snědla rohlík!! Potom se uklidnil. Jedl teda další a já mu říkám: chováš se teda… vzdyť tady máš další 3rohlíky, tak nevím proč vyvádíš. On: a jak se chovám? A já:jako hamižník. Honzík se zase rozbrečel, ze není hamižník......???? No včera to byly kapky. Pořád jsem si říkala kliiiiiid! Zakrýval mi televizi a já mu říkám dívej startuje tam raketa a jsou tam kosmonauti. Rozbrečel se protože chtěl vidět startovat raketu… Potom zase brečel, že ho bolí hlava a neví jak to má zastavit. Tak mu říkám, musíš přestat brečet, a tak foukej a to se ti to uklidni. Měěě to neeeejdeeee. Nevěděla jsem co, tak jsem mu dala kousek Paralenu-mě zabíra na vše. A říkala jsem mu, že mu dám kousek, že musí čekat az zabere. Je ještě malý, tak malý kousek. Brekot, ze není malý!!!! A tak až do 8hodin…no radosti!
Já nevím, že by byl přetažený??? Vzdycky bývá v klidu, nebo rozumný, no včera mi ho někdo vyměnil. Śel včera do jiné školky, jeho byla zavřená. Může to být způsobené tou změnou? On je přizpůsobivý, takže opravdu nevím čím to může být??? byla jsem úplně v šoku
![]()
Od příštího týdne bude 14dnu u babi, tak budu mit smutek. Optimálně bez něj vydržím týden a poznám to i na něm, ze se tuli a pusinkuje me. To jsem potom naměko:-) Ale neřekne mi me se stýskalo. To on dává najevo hlazením, tulením a pusinkovaním. Odpoví jen když se ho zeptám.
Budu muset koncit a jdu vás dočíst!
Kac
Katy tak to jo, pokud byl takovou dobu jen s vámi, tak to chápu
mě je vždycky smutno a jak kluci přijedou a hned se rvou a žalují, tak si říkám, jakej byl doma klid, když byli pryč ![]()
Kac kluci jsou taky někdy na pěst, někdy pohoda, pomáhají a pak zase zlobí,že si říkám, jestli za to nejsou placení
![]()
Kac nejake erupce na slunci ne?
hele ale mozna to muze byt tou skolkou, nerikal nic ze by se treba pohadal nebo tak? Urco se zase zklidni ![]()
Soni no jo Adik je stejny jednou supr a jednou na pest ![]()
Ahooj tak včerejší screening dopadl na jedničku
Vše je v normě, srdíčko bije 150/min, a měříme 68 mm. Byl tam se mnou i manžel se Štěpou, tak byla sranda. Navíc jsme čekali v čekárně a ve dveřích se objevila doktorka, která mě rodila - což byla opravdu obrovská náhoda. Je úžasná a ze mě hned spadlo to napětí a fakt jsem byla ráda,že tam byla právě ona.
s tou registrací v nemocnici vám fakt nezávidím. Včera jsem se ptala doktorky jak je to ve Varech, jestli se náhodou něco nezměnilo ale je to stejný a registrace tam nejsou.Ale dost přemýšlím,že půjdu rodit do Sokolova.Mají tam právě soc. na pokoji, což ve Varech nebylo. A lítat na chodbu mi fakt nevyhovovalo - Denně jsem běhala dvacetkrát do sprch a malého mi museli hlídat spolubydlící.
Kač to šití jsem měla podobně - žádná šestinedělní pauza, ale jak říkáš, minim. rok trvalo, než se vše vrátilo do normálních kolejí ![]()
Porod - Jizvi napala prostě se bojím, že mi to nepůjde. Jizvi, tak já až takové obavy neměla - říkala jsem si, že když už jsem těhotná, porodu se stejně nevyhnu a porodilo tolik ženskejch, tak proč nééé já.
A nástřih jsem při porodu ani tak necítila, až tedy potom - sem nikdy neměla takovou radost s plavacího kruhu, jako když mi ho manžel druhý den donesl do porodnice - fakt dobrej měsíc to byl můj oobrovský kamarád ale přežila jsem to ![]()
Kiki - tak já měla stehů dvanáct ve dvou vrstvách, jelikož malej se rval ven hlavičkou i ručičkami naráz. A do klystýru určo půjdu znovu. Taky jsem se při prvním porodu začervenala.Ve finále, kdy jsem lezla na kozu,že už budu rodit, jsem se počůrala a musela jsem znovu dolu, aby to sestra uklidila -fakt trapas.
Epidural jsem neměla. Ale ani jsem nestihla přemýšlet, jestli si ho vezmu nebo nee - V půl desátý ráno mi odtekla plodovka, kontrakce hned po 5 minutách. Když jsem dorazila do porodnice, byla jsem už na pět prstů otevřená a porodila jsem v půl druhý - takže fakt rychlovka
H. soni - fotky jsou moc krásný, na čem to kluci byli? Na padáku nad mořem? Nevim jak se tomu říká…
Katy právě jsem se ptala na školku, tak v pohodě hral si sam, byli tam děti které s ním chodi do „jeho“ školky, ale žádny jeho kamarad. Jenom ho pořád jeden velkáč honil, ale on pokaždé mu utekl. Takové hry H miluje, takže to se mu určite libilo.
Jinak si to než erupcemi na slunci nedokážu vysvětlit. Že by už na něj šla další puberta? Kolik jich vlastně chlapi mají? Někdy mi připadá: z jedné vylezou do druhé vlezou. ![]()