Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Maly somruje porad. Sedne si ke komukoliv a kouka dokud nedostane, samozrejme mu to chutna a chce jeste a jeste a jeste dokud je co a pak se jeste malem vzteka, ze uz neni. ![]()
A to jsem se dočetla, že by v tomhle věku měli jest už jen 4× denně
My teda jíme 5×.vstáváme až v 8 tkaže tím začínáme (210ml mlíka), v 11 přesnídávku, ve 14 oběd v 17 ovoce nebo nějakou sváču a po 19hod kaši. A to mě mamka dneska říkala abych mu už ráno dávala chleba, že má málo ![]()
Tak jsem si zase vyzkoušela pro to moje dítě uvařit a snědl pět lžiček se strašnýma ksichtama a začal dělat unavenýho, takže teď hraje že spí abych ho nesprdla ![]()
Koukám jak vám všem ty děti pěkně jí, a skoro všechny už i chleba, tak to u nás nehrozí, naposledy jsem mu chleba zkoušela dát v neděli a opět se poblil, prostě každej větší kousek ho natahuje
Už se chystám zeptat doktorky jestli je to normální ![]()
Nosánek to manželovi furt říkám že to má po něm ![]()
Kaspinka fakt jen 4× denně? To i já jim častějc. To bych ho musela nacpat až po okraj a pak zašpuntovat aby vydržel ![]()
koale píše:
No hurá…konečně to tu žije
Grepik jojo kachláky, z kuchyně si do nich topíme, takže když zrovna topíme, tak pak vaříme a pečeme „na dřevu“
Nosánek Danečkovi všechno nej k mininarozkám…tyjo, za měsíc už budou opravdovýJo a hra s pinďou je u nás taky velice oblíbená…po kom to to naše dítě má
Kaspinkatak spíš jak psala Nosánek, ony to ani nebyly šmouhy, ale prostě něco, co bylo furt vidět.
jinak hezký den, utíkám do školky.
U nás se jí furt stejně 4× - 5× denně
kdyby ten náš otesánek papal jen 4krát denně tak by jsme se asi museli odstěhovat jak by řval ![]()
díky moc, že píšete má deset kilo v deviti mes, musim být trpelivá ![]()
Ahojky - stran jídla - my jsme pořád kojení. Barunka mi nejedla skoro vůbec nic, ale Terezka jí celkem hezky. My teda kojíme tak v 5 ráno, v 7 dávám kašičku, protože pak odjíždím z domu do školky a většinou jsme ve městě a malá spí v kočárku tak ji máme na zasycení. Ještě většinou dopoledne než usne dá v kočárku nějaké křupky, sušenky nebo rohlík - občas to používá místo dudlíku, který nechce a jak cucá třeba rohlík tak u toho v klidu usne
. Na oběd masozeleninový příkrm - buď domácí nebo skleničku v pohodě sníme i velkou s kousky. Odpoledne po spaní jogurtík, tak za hodinku nějaké ovoce a navečer kašičku plus kojení těsně před spaním, v noci se budí ještě tak kolem půlnoci na kojení. Má občas období kdy moc nechce jíst, ale není se co divit - nemáme ještě ani jeden zub, za to dásně to jsou hotové krtince. Já si osobně myslím, že časem se rozjí skoro každé dítě, hodně udělá pak omezování mlíka. Naše BArunka dodnes jí jak vrabec, ale já to neřeším, když má hlad tak si řekne a je schopná sníst i víc jak já - když potřebuje tak si prostě vezme, je celkově drobnější, ale lepší, než řešit obezitu.
Jinak cvičení u nás je už pro děti od 3 měsíců - většinou se cvičí na overbalech nebo velkých balonech. Děti to moc baví ![]()
Ahojky, tak malá je taky stále kojená. Ráno (dle toho kdy vstávám) má buď kojení nebo kaši. Během dopoledne ovocná přesnídávka a kolem 11 kojení. Kolem 13 oběd, zeleninovo-obilné přesnídávky. Odpoledne kojení, ovocnou přesnídávku a průbežně ji nacpu křupkami. Večer kaši a kojení.
Jak se někdo zmiňoval o vánočním cukroví, tak já jsem dělala perníkový adventní věnec a zbylo mi ještě těsto na perníčky. Tak perníčky už nejsou
, budu muset dělat nové.
Ahojte ![]()
u nás proběhla střevní chřipka. V sobotu to chytl manžel
a včera Saša
chuděrka, vytáhla jsem jí z kočárku a ona se hned pozvracela, ještě, že jsem tam šla hned, jinak by se asi udusila zvratkama. Pak zvracela až do půlnoci a byla grogy. Dnes už nezvrací, ale je taková ještě ukňouraná. Do toho jí roste zub nahoře, už jde vidět, že stačí jenom prořezat a je venku. Dneska zase dvakrát spadla, ale stejně se musí všude stavět ![]()
S manželem jdeme v sobotu do divadla, se těším jak malá
a v neděli na mikulášskou nadílku
. Saša teď dospává noc tak jsem konečně poumývala okna a dveře, ještě mi chybí podkroví.
Holky jak dlouho vydrží těsto na perníky v ledničce? Mám ho tam od pátku, už jsem polovinu upekla, ale nějak se k tomu zybtku nemůžu dostat. Nemám raději udělat nové?
V pátek mám zkoušku z práva, no fuj ![]()
Já se na perníky teprve chystám,ale nejpozději příští týden už je musím udělat ![]()
Nám tady dneska sousedi něco vrtají tak Bobeš spíš nespí, už je zase vzhůru
To bude večer veselo ![]()
Právě jsme se vrátili z procházky, je tam teda megazima, nějak jsem s tim nepočítala, jak svítilo sluníčko, tak jsem se málo oblekla a pěkně vymrzla. No aspoň že byl Mates v teple.
BarTer To věřim že to děti baví, to by bavilo i mě
, u nás nic neni a já bych tak ráda chodila. Ale jezdit kvůli tomu přes 30 km jsem líná, to nám stačí jednou týdně na plavčo.
elen-ka právě z toho důvodu se u nás peče až na poslední chvíli, to bych jinak pekla pořád dokola ![]()
Marti s tim těstem neporadim, já ho vždycky jeden den udělám a druhej den to peču
Divadlo závidim, to se máte. A na co jdete?
: my jsem se také vrátili z procházky, byli jsme se podívat na koně
malej koukal jak puk ale smál se.
Martina: tak to moooc držím palce, mě čeká veřejná správa ![]()
: to cvičení by mě taky lákalo ale tady opět nic takového není ![]()
Marti: testo vydrzi. Pernikove tyden v pohode
Jsem dnes upekla kokosky (Mati me obdarovala bilky na zdobeni perniku, no nevim, abych je vsechny na to spotrebovala tak bych mohla zdobit vanocni kamion coca-coly
) - jsou perfektni a mam tedy prvni vanocni cukrovi ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat