Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mroe píše:
Ale prosim te…a jak se pozna, kdo ma v cekarne v tasce prezent a ma jit tedy prvni?
To mě právě není dost jasné. Samozrejmě chápu že někdo donese lékaři dárek, protože mu pomohl, věnoval se mu, na tom nevidím nic špatného.
Jsem jednou tedy zažila jak na pokoji spolupacientka dala pro lékaře nějaký drahý alkohol a byl jí donesen zpět s tím, že pan doktor (operace kyčle) to přijmout nechce, sestra naznačila i to, že byl dotčen..aby se mu to prostě nesnažila dát znova.
Já bych si teda chlast koupit lékaři netroufla.
@Stevia píše:Že já se líp neucila, když holt na chemii a biologii nemám hlavu. Na krev zase žaludek
Já doktorce a sestřičkam taky dávám vajíčka
Vždy se smějeme, říkám při příchodu lasičky, papání
Ale chodím tam už léta, je to takové… lidské…
V létě privezu bylinky, libeček, mátu…
Jsou rády.
Nečekám za to nějaký profit, je lepší atmosféra, bavíme se normálně.Příspěvek upraven 26.10.22 v 22:34
@Livi92 píše:
Kdyby tyhle „dárečky a pozornosti“ vnímala společnost tak nevinně, jak to tu některé prezentujete, tak to na jiných pozicích není striktně zakázáno.
Kde je to striktně zakázáno?
@Upsidedown píše:
A co uplne nesnasim, je cesky zvyk, prijit s prazdnyma rukama a cekat ze s tebou nekdo udela zadarmo zazraky. Velky ho…o.
Dej a bude ti danoJa vzdycky kdyz jsem po nekom neco potrebovala, tak jsem mu tak navalila ze to pak frcelo jak na dratkach a kazdy se k tobe chova lepe, nez k vyzirkovi „co cerpa pojisteni a hlavne vsechno zadarmiko“
Moji 2 ex byli zubari a meli byste videt ty dary, taky jakou meli ti lide peci
Dostavali kanystry s benzinem, listky do divadla, vecere v pacientove restauraci, ty hektolitry Ballantinek a old whiskey,12 leta Metaxa jsem ani nevedela ze existuje,.Tisícovky jim strkaly do kapes, dostavali parfemy, slevy na dovolene, skipasy do rakouska gratis, rauty gratis na vip akce.
Tak jestli ti to přijde v pořádku…
Nam taky pacienti do laboratoře nosí za zuby pozornosti. Troufam si tvrdit ze zubni technici v ČR, kteří vyrábí snimatelnou protetiku na pojišťovnu jsou chudaci, takže tam úplatky padají na úrodnou pudu. V Německu nam nosí hlavne zákusky a cukrovinky.., až za vyrobenou praci jako poděkování.
Příspěvek upraven 26.10.22 v 22:52
Dárečky běžným lékařům v BĚŽNÝCH situacích neuznávám a nedávám, přijde mi to trapné. Je to jejich práce, za kterou dostanou zaplaceno. Nedělají mi tím žádnou milost. Stejně tak jako nenesu bonboniéru pošťačce nebo uklizečce, že mi vynesla v kanclu koš. Ale jsou situace, kdy to zvažuji a ráda udělám, např. po absolvování nadstandardního vyšetření u kamaráda lékaře mimo jeho pracovní dobu. Je to dlouholetý kamarád a je tam ta osobní rovina…
@Anna766 píše:
Tak jestli ti to přijde v pořádku…
Me to prijde „standard“.
@Elishka1 píše:ona ze sebe blbec nedělá. Tys ještě nezůstal trcet alespoň ve frontě u doktora, kdy všichni s prezenty šli před tebou?
A vytrhnou to vajíčka?
Nová doba. Strýc byl primář ORL a dostával alespoň drahé pití.
@Anna766 píše:
To mě právě není dost jasné. Samozrejmě chápu že někdo donese lékaři dárek, protože mu pomohl, věnoval se mu, na tom nevidím nic špatného.
Jsem jednou tedy zažila jak na pokoji spolupacientka dala pro lékaře nějaký drahý alkohol a byl jí donesen zpět s tím, že pan doktor (operace kyčle) to přijmout nechce, sestra naznačila i to, že byl dotčen..aby se mu to prostě nesnažila dát znova.
Já bych si teda chlast koupit lékaři netroufla.
Sosna by zrovinka asi neprotestoval
p
@Upsidedown píše:
Me to prijde „standard“.
Mně to přijde jako zhovadilost…
@Královna Kosmíru píše:
Nam taky pacienti do laboratoře nosí za zuby pozornosti. Troufam si tvrdit ze zubni technici v ČR, kteří vyrábí snimatelnou protetiku na pojišťovnu jsou chudaci, takže tam úplatky padají na úrodnou pudu. V Německu nam nosí hlavne zákusky a cukrovinky.., až za vyrobenou praci jako poděkování.Příspěvek upraven 26.10.22 v 22:52
Asi chtějí abyste si ty zuby zkazili taky ![]()
@Janli píše:
Kde je to striktně zakázáno?
Například u nás na nejmenovaném úřadě nesmíš přijmout nic, a pokud by ti někdo něco nechal třeba na stole, tak to musíš hlásit nadřízeným. Zrovna nedávno se jeden kolega dohadoval na chodbě s klientem kvůli láhvi vína, kterou mu na poslední schůzku přinesl jako poděkování, že byl spokojený s jeho prací. Nesmíš si nic takového vzít. Bylo by to vnímaný jako úplatek.
@vindaloo píše: Že já se líp neucila, když holt na chemii a biologii nemám hlavu. Na krev zase žaludek
Vajíčka jako prezent při dnešních cenách 5 Kč /kus, to bych si dala líbit
V Albertu mají bio za 8,–. ![]()
@Livi92 píše:
Například u nás na nejmenovaném úřadě nesmíš přijmout nic, a pokud by ti někdo něco nechal třeba na stole, tak to musíš hlásit nadřízeným. Zrovna nedávno se jeden kolega dohadoval na chodbě s klientem kvůli láhvi vína, kterou mu na poslední schůzku přinesl jako poděkování, že byl spokojený s jeho prací. Nesmíš si nic takového vzít. Bylo by to vnímaný jako úplatek.
Ano, mám stejnou zkušenost. Mohou z toho vzniknout pěkné nepříjemnosti.
@Borrealis píše:
ty drobné dárečky? Ale ani ne, nedělají proto, že by se chtěli zavázat, někdo donese pár vajíček, nebo čokoládu…pro radost, taková drobnost potěší, ale samozřejmě nemusí být.Nikdo to nečeká, ale potěší to…
v srpnu mi jedna paní přinesla rajče, ale jaké, krásné, velké, no prototyp rajčete jak má vypadat, chtěla se i pochlubit, tak jsem jí chválila, jak je krásné, doma jsme si to obří parádní rajče nakrojili s dětma a ještě měly děti příklad, jaká paráda se dá vypěstovat doma na zahrádce…a obdivovaly taky
celé to bylo milé, pro radost, paní měla radost, a já taky
to je celé ---- není třeba hned za tím hledat „závazek“, není to tak
pro paní jsem toho už udělala dost, a ráda, i před rajčetem, nicméně rajče bylo fakt vtipný a hlavně dooooooobrý…všech rajčat král, což jsem jí i řekla a paní odcházela radostná
Nas to taky neuráželo v laborce.