Úplatky doktorům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3819
26.10.22 23:41

@Upsidedown Hele pacientky jsou jen slaby odvar toho, ceho jsou schopne mlade vdavek chtive sestricky :lol: Chlap je puvodne anestesiolog/intensivista + jezdi rychlou - takze ten pravy „polobuh v bilem“ a to jsou teprv storky :lol: :lol: :lol: A vek nehraje roli :lol: I kdyz ted uz zajem asi opada… vsechny uz vedi, ze ma doma nejen zenu, ale i 4 deti :lol: a ty nikdo strizlivej do stridavky nechce :lol:

Příspěvek upraven 26.10.22 v 23:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.10.22 23:44

Jo jeste jsem si vzpomnela, ze mel pacientku co byla diplomatka a vozila mu Belugu kaviar, to byly poradny piksle asi 400 g a vzdycky po ctyrech a šampansky k tomu, po večerech jsme si debužírovali ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
26.10.22 23:45

A představ si, že já jim dávám aj čokoládu nebo kafe. A teda neberu to jako úplatek :think:

• Citovat
  • Upravit
3819
26.10.22 23:45

@Upsidedown Hezky! Ze ja si nevzala zubare 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
26.10.22 23:49

Nedávno jsem taky dala v tom případě „úplatek“ a vůbec mi to nebylo blbé :lol: Dcerka měla angínu a každé ráno jsme chodili na injekci penicilinu, asi 3.den se mě paní doktorka zeptala, jak se máme doma, tak jsem si posteskla, že už mě taky bolí pekelně v krku. Hned mě vyšetřila, našla si mě v PC, když jsem tam ještě před 10 lety chodila a napsala mi antibiotika, abych nemusela sedět hodiny u mé doktorky. Druhý den jsem ji nesla kytku a sestřičce Rafaelo. Ušetřili mi spoustu času a přišlo mi to úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
26.10.22 23:51
@Kelsey píše:
Furt naznačují dětem ve škole, že mám ráda chlebíčky.
A stále to nikdo nepochopil ☝️️ 🤯 🙈.
(neee, dělám si jen srandu).

Můj tělocvikář na základce hodně často zmiňoval, že miluje Mileny (čokoládové tyčinky :mrgreen:). Sem tam mu nějakou někdo koupil, ale bylo to zbytečné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.10.22 23:53

Ja si ho nevzala, on cekal 10 let a chtel se brat a mit deti, ale pro me je to jak kdyz mi da nekdo nuz na krk.Nu a po 10 letech jsem se s nim rozesla protoze to byl desnej SRÁ..Č a i kdyby prd..ěl diamanty jak kulometem, tak ja uz chci vedle sebe nekoho s trosku jinym charakterem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.10.22 00:21
@TenCoSeVeze píše:
No to možná budu, ale rozhodně jim nic dávat nehodlám. Máji dost, jsou to bahatí lidé, nepotřebují dary.

A na tom, že mají dost jsi přišel prosímtě jak?

Doktora flašky, bonbóny nebo domácí cokoliv neurazí, spíš je to milý zvyk a ocenění jeho práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.10.22 00:23
@Karolina0311 píše:
Můj tělocvikář na základce hodně často zmiňoval, že miluje Mileny (čokoládové tyčinky :mrgreen:). Sem tam mu nějakou někdo koupil, ale bylo to zbytečné :D

Jen jestli to nebylo krycí jméno pro milenky a vy na něj s čoko tyčinkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.10.22 00:26
@Anonymní píše:
Tak učitelé jistě drobné pozornosti dostávají také. I s úplatky od rodičů se jistě setkáte..
Nebo aspoň to tak fungovalo za mého dětství v mém okolí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No minimálně tu kytku/ bonbonieru na konci roku :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
27.10.22 02:18

@TenCoSeVeze
Každý máte s tchyní jiný názor na danou situaci. Jsou to její peníze, její rozhodnutí a její život. Můžete se spolu o tom pobavit. Vysvětlit si vzájemně svůj pohled na situaci.
Ale co je správně nejde říct. Každý by měl v životě jednat tak, jak to cítí.
Ale to, že kvůli rozdílnému názoru musíš dělat neadekvátní scénu, to už svědčí o tvé povaze. Ukazuješ, že jen tvůj názor je správný… A nerespektuješ druhého.
A řeči, že lékaři jsou bohatí, nezaslouží si nic dostat? Stále dokola útočíš na jejich příjmy.
Máš pocit, že lékař, který zachraňuje lidem to nejcennější - zdraví a životy - má mít průměrnou mzdu? Že mít vyšší plat si nezaslouží?
Vyšší plat není hned po náročné škole. Stojí za ním těžké studium, roky praxe. A v nemocnici i mnoho hodin. Je to běžná pracovní doba +služby navíc. Veliká zodpovědnost.
Takže pro mě ubohé, když stále dokola zmiňuješ finance lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.22 03:09

Já o tom taky slýchám od ostatních ale sama to nějak neumím. Nejsem na to zvyklá a k doktorovi mě nějak samu nenapadne brát nějaké „všimné“. Přijde mi to takové divné.
Známí když jejich dceři operovali benigní nádor na plicích, mi tehdy svěřili, že doktorovi, který ji bude operovat, přinesli před operací obálku s asi 40 tis kč…já to jako matka chápu, proč to udělali ale nějak vnitřně cítím, že tak by to být nemělo ( myslím, zrovna ve zdravotnitcví a podobných profesích řídících se etikou ).

Protože potom ten co nemůže, nebo ten co nechce, či jako já, není zvyklý nosit někam „prezenty“ má logicky u takového doktora, co na to zvyklý je, horší přístup a služby.
Pro vítače úplatků přece máme takové profese jako třeba náměstek ředitele, ředitel ( vesmíru a já nevím čeho všeho ještě ), poslanec a další ne?!?

Aby mi bylo rozuměno, nejsem škrt, opravdu ne, jen prostě k tomu doktorovi mi to přijde takové nemístné. Když pro mě někdo něco přes někoho dalšího zařizuje a intruuje mě, že ten nebo ta pije to a to nebo rád sladké, tak automaticky vyhovím a aportuji co je žádáno. Jen v tom zdravotnictví mi to přijde jako takový nenápadný štulec etice směrem pod přijíždějící vlak na nástupišti…

Příspěvek upraven 29.10.22 v 03:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
27.10.22 04:25

Nic běžně nenosím, spíš naopak. Když jdu ke svým lékařům a mám s sebou děti, většinou ještě ony něco vyfasují, že byly tak hodné a počkaly. Prý toho mají plné šuplíky a skříně.
Výjimku jsem udělala snad jednou nebo dvakrát u doktorky, u které jsem byla s dítětem ten rok oprávněné často k vůli vážnějším zdravotním problémům. Před Vánoci jsem donesla jí a sestřičce lepší kafe a sladkost. Ale už je to pár let zpět, běžně to nedělám.

Co si ale pamatuji už z dětství a dospívání, někteří lidé v mé sociální bublině takto upláceli dlouhodobé neschopenky, když se jim nechtělo pracovat nebo přes zimu ta práce nebyla a zaměstnavatel vyžadoval neschopenku, aby nemusel platit překážky. Domácím čímkoliv(vajíčka, uzené, slivovice). Většinou dělníci pracující rukama bez vyššího morálního aperitivu a vztahu ke své práci. A neschopní se zaměstnavateli postavit, ať jim buď zajistí práci i v zimě nebo nechá plný plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
27.10.22 06:14
@Sova zMedvidkaPu píše:
Já o tom taky slýchám od ostatních ale sama to nějak neumím. Nejsem na to zvyklá a k doktorovi mě nějak samu nenapadne brát nějaké „všimné“. Přijde mi to takové divné.
Známí když jejich dceři operovali benigní nádor na plicích, mi tehdy svěřili, že doktorovi, který ji bude operovat, přinesli před operací obálku s asi 40 tis kč…já to matka chápu, proč to udělali ale nějak vnitřně cítím, že tak by to být nemělo ( myslím, zrovna ve zdravotnitcví a podobných profesích řídících se etikou ).

Protože potom ten co nemůže, nebo ten co nechce, či jako já, není zvyklý nosit někam „prezenty“ má logicky u takového doktora, co na to zvyklý je, horší přístup a služby.
Pro vítače úplatků přece máme takové profese jako třeba náměstek ředitele, ředitel ( vesmíru a já nevím čeho všeho ještě ), poslanec a další ne?!?

Aby mi bylo rozuměno, nejsem škrt, opravdu ne, jen prostě k tomu doktorovi mi to přijde takové nemístné. Když pro mě někdo něco přes někoho dalšího zařizuje a intruuje mě, že ten nebo ta pije to a to nebo rád sladké, tak automaticky vyhovím a aportuji co je žádáno. Jen v tom zdravotnictví mi to přijde jako takový nenápadný štulec etice směrem pod přijíždějící vlak na nástupišti…

Tak lide jsou ruzni. Na obou stranach. Ale rozhodne to neni norma. Ja bych diteti radsi zaridila lepsi pracoviste, davat uplatek by me nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
27.10.22 06:55
@Anna766 píše:
Mě to nikdo neučil, takže ne, neumím to. Proto se ptám jak se to dělá ;)
Maximálně tak koupit květinu paní učitelce při vysvědčení.

Ja to taky neumim, ale uz jsem si toho všimla, když to je např. vidět v rámci čekárny.

Ale tahle diskuze mi připomněla, jak jsem při pruchodu vilkové oblasti viděla chlapa, jak po zazvonění asi manželce zde bydliciho lekare „nenápadným sepotem“ sdeluje, ze ho pan doktor operoval a neco pro nej ma. Pak zalezli, ale říkala jsem si, ze musim zjistit, kdo tam bydli. Ale pak jsem to vypustila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová