Úplatky doktorům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
27.10.22 07:10
@Janli píše:
Kde je to striktně zakázáno?

I v sociální práci jsou standardy na to jak zacházet s dárky. Peníze nesmíš vzít vůbec a naturalie jen do určité výše, max kafe a čokoláda. Někde je i to, že by ses měla rozdělit s kolegy.
Soudce, hele, ten fakt nemůže vzít ani vajíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.10.22 07:12
@Karolina0311 píše:
Nedávno jsem taky dala v tom případě „úplatek“ a vůbec mi to nebylo blbé :lol: Dcerka měla angínu a každé ráno jsme chodili na injekci penicilinu, asi 3.den se mě paní doktorka zeptala, jak se máme doma, tak jsem si posteskla, že už mě taky bolí pekelně v krku. Hned mě vyšetřila, našla si mě v PC, když jsem tam ještě před 10 lety chodila a napsala mi antibiotika, abych nemusela sedět hodiny u mé doktorky. Druhý den jsem ji nesla kytku a sestřičce Rafaelo. Ušetřili mi spoustu času a přišlo mi to úplně v pořádku.

Ale tohle mi přijde pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
27.10.22 08:27

Jsem ze zdravotnictví a co odsuzuji jsou “pozornosti” předem. Flaška láhve před operací např. To si jako do pytle ten pacient myslí, že bez toho by mu doktoři nezkontrolovali, zda sedí roušky nebo mu tam nějakou naschvál podstrčili? Taky striktně neuznávám peníze. Tady jsem povolila jednou, šlo asi o dvě stovky na zákusek, paní byla stará a nebylo v jejích silách to zrealizovat a současně bylo vidět, že ji na tom záleží. Jinak musím říct, že vidět na pacientech vděk je strašně dobíjející a je jedno, jestli je to jen pohled očí, ústní nebo písemné poděkování nebo nejlevnější bonboniéra z kauflandu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.10.22 09:09

@Daisy86 to je pravda. Vlastně mě ani nenapadlo, že lidé dávají dary předem. Jako dát číšníkovi dýško dopředu a doufat, že mi příbory přepucuje víckrát, než stolu vedle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
27.10.22 09:43

@Kakika můj strýc, “stará škola”, strčil chirurgovi při vizitou 500, před “rutinní”, plánovanou operací. Je to doktor, který měl krom svého lékařského platu příjmy z jiných postů v různých organizacích a 500 byl pro něj, řekla bych, takový plivanec, o kterém večer už ani nevěděl. Na druhou stranu, uznávám, že každodenní dohadování, vysvětlování, že to fakt nevezmu, může být unavující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5156
27.10.22 10:21

@TenCoSeVeze Není to jen pro doktory. Většinou je to pro celé oddělení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 12:00

No lidi, po přečtení příspěvků opravdu zírám 8o To jako vážně někdo považuje za normální podstrčit obálku nebo dávat v jakékoliv podobě finanční dary?!! 8o Celkem hnus…
Pochopím nějakou malou pozornost od nějaké staré paní, darovanou od srdíčka… Ale toto.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5156
27.10.22 12:26
@Anonymní píše:
No lidi, po přečtení příspěvků opravdu zírám 8o To jako vážně někdo považuje za normální podstrčit obálku nebo dávat v jakékoliv podobě finanční dary?!! 8o Celkem hnus…
Pochopím nějakou malou pozornost od nějaké staré paní, darovanou od srdíčka… Ale toto.. :nevim:

Ale to si špatně pochopila :roll: Nejde o peníze, ale dary ve formě potravin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
27.10.22 12:28
@ibis píše:
Ale to si špatně pochopila :roll: Nejde o peníze, ale dary ve formě potravin…

Ale nepochopila.Vsak se tu píše i o penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.10.22 12:36
@Anonymní píše:
Pochopím nějakou malou pozornost od nějaké staré paní, darovanou od srdíčka… Ale toto.. :nevim:

My se tady od úvodního příspěvku bavíme o domácích pochutinách, výpěstcích, čokoládě, kávě nebo zákusku. To se. e toho zeťáka.
Nebyla vůbec řeč o penězích. Nevím proč má zas někdo velkou potřebu, aby vytahoval prachy. To je totiž úplně jiná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
27.10.22 12:39
@Anonymní píše:

No jestli si četla stejnou diskuzi jako já, tak více přispívajících to za normální nepovažuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
27.10.22 13:04

@Kelsey tak ale byly tu i příspěvky o penězích. Ne že ne. Že zakladatelovi do toho nic není, jestli tchýně dá doktorovi vajíčka, to je zase fakt. Není to jeho starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.10.22 14:21

Já se klidně přiznám, že každý vánoce udělám dárkový megabalík a odnesu ho na oční, kde jsme s dětma už pár let jako doma. A klidně přiznám, že to dělám naprosto zištně a doufám, že z toho občas nějaká ta výhoda kápne. Ale samozřejmě je to hlavně ocenění jejich práce….. 8)

• Citovat
  • Upravit
105
27.10.22 15:10
@Janli píše:
Tak rozdávej ze svýho, jak uznáš za vhodný, ale nepindej do toho ostatním. Já zas mám zkušenost s Dobrým andělem, že dávají peníze i lidem, co je vůbec nepotřebují.

Tohle by mě dost zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.10.22 15:18
@ibis píše:
@TenCoSeVeze Není to jen pro doktory. Většinou je to pro celé oddělení…

Tchyně to dává své praktické.

Uznávám když dostanou sestry ve špitále kafe, bonbonieru… ok v pořádku, ale podstrojovat vyžranejm a zazobanejm obvoďákum to jako sorry, ale to je hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová