Úplatky doktorům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
26.10.22 22:59

Furt naznačují dětem ve škole, že mám ráda chlebíčky.
A stále to nikdo nepochopil ☝️️ 🤯 🙈.
(neee, dělám si jen srandu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
26.10.22 23:00
@Livi92 píše:
Například u nás na nejmenovaném úřadě nesmíš přijmout nic, a pokud by ti někdo něco nechal třeba na stole, tak to musíš hlásit nadřízeným. Zrovna nedávno se jeden kolega dohadoval na chodbě s klientem kvůli láhvi vína, kterou mu na poslední schůzku přinesl jako poděkování, že byl spokojený s jeho prací. Nesmíš si nic takového vzít. Bylo by to vnímaný jako úplatek.

To je fakt. Úředníci to maji blbý. Tam he to hodne tenký led, ale u doktoru to Ue nevo jinyho, je to leckdy i o talentu léčit atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
26.10.22 23:01
@Anna766 píše:
Asi chtějí abyste si ty zuby zkazili taky :D
:P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
26.10.22 23:02
@J_Doe píše:
Hele, s tchyni nic neudelas, ona to citi takto :nevim: Vem to tak, ze je to stejne nejaka blbost tak za stopade, a nikoho to prilis nevytrhne… Tchyni uz nepredelas…Jinak ja te chapu, tem uplatkum nerozumim, a kdyz jsem byla mala, a babicka sla se mnou k lekari, a hned mu strkala kafe, tak to jsem se citila trapne az na pudu… :oops: osetrit me je prece jeho normalni prace, za kterou dostava zaplaceno, ne?

Přesně.
Já doktorům nic nedávám, pravdou je, že je moc nevyhledávám.
My dáváme Metaxu jenom servisákovi na kotel. :lol: Stál 100.000,– ještě před koroňákem a inflací, tak si ho předcházíme. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.22 23:03
@Kelsey píše:
Furt naznačují dětem ve škole, že mám ráda chlebíčky.
A stále to nikdo nepochopil ☝️️ 🤯 🙈.
(neee, dělám si jen srandu).

Tak učitelé jistě drobné pozornosti dostávají také. I s úplatky od rodičů se jistě setkáte..
Nebo aspoň to tak fungovalo za mého dětství v mém okolí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
63
26.10.22 23:03

Kazdeho vec, pak se lide divi a dohaduji, ze ten to ma lepsi a ten rychleji :lol: Doktor za den osetri a vyslechne si spoustu zbytecnych kecu, ale zapamatuje si toho, co neco dones!
Zdravotnictvi je silene podhodnocene, na to, jak kvalitni zdravotnicky personal tu je a jakou ma erudici a jak zasadni postaveni ma v nasich zivotech :think: Valek trubka na rentgen tomu nerozumi a to nevytrhne :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
26.10.22 23:04
@Královna Kosmíru píše:
Sosna by zrovinka asi neprotestoval :lol: :P p

To nevím. Jsem mu nikdy nic nedala. Myslíš že by byl potom milejší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
26.10.22 23:08

:( Ty jo to je super diskuse :lol: Ja i manzel sme obvodaci. Jako Skipass sem jeste nikdy nedostala :lol: Kurna nemcouri nejsou tak napaditi ani stedri 😂 😂Sem tam donesou cokoladu nebo sladkosti ( ktere nejim ale uplacim tim sestricky), chlap ten aspon dostava alkohol ( kdyby to vsechno vypil, tak by byl uz davno alkoholik). Nejvic me potesi domaci produkty - prebytky ze zahradky, vajicka ale mam i pacientku, ktera mi kazdorocne pece vanocni cukrovi :palec: Ta je uplne nejvic! Ale ze bych ji kvuli tomu nejak protezovala to fakt ne 🤷‍♀️ Jako je to mile, zvlast od pacientu, kteri k na me chodi uz dlouho a casto a clovek se s nimi dobre zna… ted v cervenci se nam narodilo mimco a dostali sme snad komplet vybavu :lol: A nejvetsi kuriozita, co jsme kdy dostali, teda manzel, byly hodiny s se svatebni fotkou pacientky :lol: To sem teda jako fakt nevedela, co ci kam s tim :lol: a pak patnactikilovy meloun, ktery na pacient privezl extra z Madarska :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.10.22 23:11
@Livi92 píše:
Například u nás na nejmenovaném úřadě nesmíš přijmout nic, a pokud by ti někdo něco nechal třeba na stole, tak to musíš hlásit nadřízeným. Zrovna nedávno se jeden kolega dohadoval na chodbě s klientem kvůli láhvi vína, kterou mu na poslední schůzku přinesl jako poděkování, že byl spokojený s jeho prací. Nesmíš si nic takového vzít. Bylo by to vnímaný jako úplatek.

Vidíš, u nás musíme jen hlásit dary nad určitou částku. Není to tak všude.

• Citovat
  • Upravit
2727
@Anonymní píše:
Tak učitelé jistě drobné pozornosti dostávají také. I s úplatky od rodičů se jistě setkáte..
Nebo aspoň to tak fungovalo za mého dětství v mém okolí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

U syna na ZŠ to rodiče taky praktikovali. Obzvlášť jedná maminka. Koupila drahý dárek učitelce, například lístky na Smetanovu Litomyšl, předala jí to ona, a potom od nás vybírala peníze. :lol:
Učitelka byla splachovací, dary vzala, ale holčičce to k jedničkám nepomohlo. Spíš si k rodičům, kteří podlézali, dovolila víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
@Anna766 píše:
To nevím. Jsem mu nikdy nic nedala. Myslíš že by byl potom milejší?

Tak to se spolehni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
26.10.22 23:22
@debra.morgan píše:
Mě to přijde urážející, tvl, díky za operaci a tady máš kafe :lol: :mrgreen: strašný zlozvyk. Když už chci doktora pochválit píšu pochvalu vedení, kromě pozitivního + u šéfa k tomu může přistát i finanční odměna.

Nesmysl.
Nikoho to neurazí, a komu se to nelíbí, tak to může vyhodit nebo darovat dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
26.10.22 23:24

@Agrion
No ty hodiny by letely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
26.10.22 23:28

@ZustanSeMnou Vsak taky letely :lol: Hlavne byly od devuchy cca v mem veku, ktera pana doktora ocividne a nepokryte bali :lol: Asi si myslela, ze si je povesime nad krb aby ji mohl obdivovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.10.22 23:37
@Agrion píše:
@ZustanSeMnou Vsak taky letely :lol: Hlavne byly od devuchy cca v mem veku, ktera pana doktora ocividne a nepokryte bali :lol: Asi si myslela, ze si je povesime nad krb aby ji mohl obdivovat :lol:

Tomu mymu, kdyz jim vrtal, tak si „odlozily "ruku na jeho nohu.Tak kdyz "lady“odesla, tak jsem se ho zeptala co to jako ma byt, a pry ze se moc boji pacientka vrtani a tohle ji uklidnuje a ze maji domluveny signal 8o :mrgreen:.No co mu mackala nevim, ruka celou dobu zustala na koleni, to jsem peclive sledovala ja, ale ze ty baby se dokazou vnucovat doktorovi, tomu bych neverila kdybych to na vlastni voci nevidela 8o :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová