Urýpaná ignorant tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.7.22 07:37

@Betty MacDonald
@inkakřivák
Ja si rikala, ze kdyz dam dalsi historky z nataceni, ze se minimalne Ina Krivakovic ozve :lol:

• Citovat
  • Upravit
80475
11.7.22 07:44

No vždyť jo. Už jsi pochopila aspoň ty boty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.22 08:14
@inkakřivák píše:
No vždyť jo. Už jsi pochopila aspoň ty boty?

@inkakřivák jo ted uz to plne chapu po tve edukaci.Tak priste tchyni reknu, at male obuje gumaky a pritom budu mit na mysli kristusky…kdyz je to vsechno jedna obuv, to bude zase hadka :dance:

• Citovat
  • Upravit
80475
11.7.22 08:55
@Anonymní píše:
@inkakřivák jo ted uz to plne chapu po tve edukaci.Tak priste tchyni reknu, at male obuje gumaky a pritom budu mit na mysli kristusky…kdyz je to vsechno jedna obuv, to bude zase hadka :dance:

Takže nepochopila. Znovu - obuv, boty, střevíce je cokoliv, co se obouva. Pantofle, gumáky, to už je přesné určení. Pokud řekneš gumáky a myslíš tím kroksy, je to tvoje hloupost. Dám příklad, je ovoce, to znáš, že? No a pak jsou druhy ovoce - jablka, banány třešně atd. Takže pokud řekneš kup ovoce, můžeš dostat cokoliv. Pokud řekneš jablka, dostaneš druh jablka. A pokud budeš dál specifikovat, můžeš dostat třeba přesný druh jablek.
Už chápeš?

Příspěvek upraven 11.07.22 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
11.7.22 08:57
@inkakřivák píše:
Takže nepochopila. Znovu - obuv, boty, střevíce je cokoliv, co se obouva. Pantofle, gumáky, to už je přesné určení. Pokud řekneš gumáky a myslíš tím kroksy, je to tvoje hloupost. Dám příklad, je ovoce, to znáš, že? No a pak jsou druhy ovoce - jablka, banány třešně atd. Takže pokud řekneš kup ovoce, můžeš dostat cokoliv. Pokud řekneš jablka, dostaneš druh jablek.
Už chápeš?

Ne ze nechape, spis nechce pochopit. Aby mohla byt vuci tchýni v opozici a krásně si to zduvodnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
11.7.22 09:16

@vokishka Ba ne, jen musí mít poslední slovo. Pravda hloupé, ale ať. Vyhrává. A o to jde v celé té žabomyší válce.

Příspěvek upraven 11.07.22 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42962
11.7.22 09:34
@vokishka píše:
Ne ze nechape, spis nechce pochopit. Aby mohla byt vuci tchýni v opozici a krásně si to zduvodnila

Přesně tak, a ještě má pocit, jak je na rozdíl od tchyně na výši ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.22 10:43
@inkakřivák píše:
Takže nepochopila. Znovu - obuv, boty, střevíce je cokoliv, co se obouva. Pantofle, gumáky, to už je přesné určení. Pokud řekneš gumáky a myslíš tím kroksy, je to tvoje hloupost. Dám příklad, je ovoce, to znáš, že? No a pak jsou druhy ovoce - jablka, banány třešně atd. Takže pokud řekneš kup ovoce, můžeš dostat cokoliv. Pokud řekneš jablka, dostaneš druh jablka. A pokud budeš dál specifikovat, můžeš dostat třeba přesný druh jablek.
Už chápeš?Příspěvek upraven 11.07.22 v 08:57

@inkakřivák dobra chapu, co myslis, zkratka nam prisla obuv kroksy druh nazouvak (to, co nosi treba doktori nebo jako holandske drevaky). No nic, zkratka jestlis cetla cele prispevky, slo o to, ze cca behem hodiny vyrypavani ze strany tchyne a bez meho reagovani, jsem to pak uz nevydrzela a holt to doslo k one zde povestne rozepri kvuli nazvu druhu bot. Nyni behem dovci opet rypani…a faktem je, ze kdyz proste je nezamestnana, tak je to horsi nez kdyz pracuje.Ted urcite minimalne rok nebude pracovat.Jak bys toto konstruktivne resila, pokud by se do tebe nekdo navazel?
Uz zde bxly navrhy jednim uchem tam, druhym ven apod.

• Citovat
  • Upravit
1334
11.7.22 10:46

Děvčata, tady vůbec nejde o nějaké boty, tady jde přece o to, že tchýně musí mít poslední slovo a že mladou trénuje, aby ji uťápla a sama měla navrch. Takové manýry se nikomu nemůžou líbit. Mladá jistě taky nechodí tchýni po baráku s tím, že jí říká, tenhle pokoj by se měl předělat, jinak vymalovat, barevně sladit, tady jsem vám načrtla rozestavěný nábytek, tuhle skříňku bych na vašem místě vyhodila, viděla jsem v nábytku cosi podobného, ovšem mnohem vkusnějšího, atd. Kéž by se lidi k sobě uměli chovat tak, aby si zbytečně neotravovali život. Cizí člověk vás taky nepotká a nekritizuje vám kočárek a oblečení dítěte. Což zvládá každá urejpaná babička s přehledem. To ona když v šedesátých letech vozila ten proutěný osvědčený kočár…bla, bla, bla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
11.7.22 10:50
@Anonymní píše:
@inkakřivák dobra chapu, co myslis, zkratka nam prisla obuv kroksy druh nazouvak (to, co nosi treba doktori nebo jako holandske drevaky). No nic, zkratka jestlis cetla cele prispevky, slo o to, ze cca behem hodiny vyrypavani ze strany tchyne a bez meho reagovani, jsem to pak uz nevydrzela a holt to doslo k one zde povestne rozepri kvuli nazvu druhu bot. Nyni behem dovci opet rypani…a faktem je, ze kdyz proste je nezamestnana, tak je to horsi nez kdyz pracuje.Ted urcite minimalne rok nebude pracovat.Jak bys toto konstruktivne resila, pokud by se do tebe nekdo navazel?
Uz zde bxly navrhy jednim uchem tam, druhym ven apod.

Blbiny typu kroksy skutečně jedním uchem tam a druhým ven. Řešila bych, dyby mi tchyně otloukala děti nebo nemocné dítě pustila do bazenu, třeba. Zbytek bych si řekla ještě dva dny a odjede, to přežiju. Ale k tomu člověk dojde až časem. Jsou věci, které za námahu stojí a věci, které ne. A přerovnané utěrky by mi za námahu nestály. SSpíš bych tedy se snažila té pořádkumilovnosti využít a zaměstnala bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
11.7.22 10:54

@EEKK Záleží strašně moc na tom, jak přesně to formuluje, ne? Když vezmu ze své pozice. Třeba snacha něco vaří. A ja vidím, že to dělá jinak než já. Takže klidně řeknu to je zvlaštní, ty krájíš cibuli takto? To mě nikdy nenapadlo. No co, každá po svém. A protože mám dobrou snachu, ona slyší to co říkám, tedy to, že mne by nikdy nenapadlo krájet cibuli takto. Neslysí to, co hodně lidí - máš to dělat podle mne, děláš to blbě. Ona třeba zase okomentuje, jak já zadělávám těsto. Ona to dělá jinak. A protože jsme dve dospělé ženy, klidně zkusím její styl krájení, jestli není lepší, a ona muj styl zadělávání. Nebojujeme o to, která je lepší hospdyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.22 13:25
@inkakřivák píše:
Blbiny typu kroksy skutečně jedním uchem tam a druhým ven. Řešila bych, dyby mi tchyně otloukala děti nebo nemocné dítě pustila do bazenu, třeba. Zbytek bych si řekla ještě dva dny a odjede, to přežiju. Ale k tomu člověk dojde až časem. Jsou věci, které za námahu stojí a věci, které ne. A přerovnané utěrky by mi za námahu nestály. SSpíš bych tedy se snažila té pořádkumilovnosti využít a zaměstnala bych ji.

@inkakřivák spis jsme resili nemoce navstev, aby jezdili, kdyz jsou zdravi, bohuzel se nam stalo, ze dojeli a meli bronchitidu (tuto dg.jsme se dovedeli nasledovne),samozrejme jsme predtim volali a ze jdou zdravi (behem cesty k nam to nechytli) a jak dojeli, tak ze jsou nemocni, ale nenakazi nas :D haha, takze jsme lehli vsichni.Dale jsme museli opakovane resit, ze foceni nahych deti (prebslovsni, koupani ve vode, soukromem bazenku, pri prevlekani)opravdu neni vhodne…
Ohledne premistovani veci mi to opravdu vadi, nejde o poradkumilovnost, ale zkratka premistovani-kde byly talire, jsou hrnky, kde byly hrnce, jsou panve.
Jednou nam tedy tchyne sama dobrovolne zametla obyvak, aniz bychom neco rikali, no a pak ji bolela zada…rikame, mame tady robota, ten to umi vysat (vedela o nem, protoze to byl darek k Vanocum),ale tak nevadi.
Spis je to opravdu o ignoraci ostatnich lidi, viz loni, kdy tchyni strasne bolelo bricho, ze ani nemohla mluvit a jen sedela, rikame, pojedem k dr.,nechtela, tchan rikal, ze uz to parkrat mela…no dalsi den to porad nebylo dobre, tak jsme jeli,dr.ji dal nejake leky a ze musi mit 3 dny dietu (jen suchy rohlik, piskot, caj, nic vic),vydrzela to 1 den, dalsi den mely deti jahody, rybiz a meloun, tak ze si da s detma, upozornovali jsme ji na doktora, ze nesmi…ale co, jen mavla rukou a jedla s detma, cumeli jsme jak puk, no a potom hadej co? Udelalo se ji zase spatne a neustale zvracela, tak jsme ji museli volat rychlou, ti se ptali, co jedla, to ovoce zaprela, my jim pak tedy rekli, ze jedla i to ovoce, dovezli ji do nemocnice a dali kapacky.Tam jim zase tvrdila, ze drzela dietu, ale tchan doktorovi na tom odd.rekl pravdu, proste aby vedeli, z ceho to bylo.Asi tak jak rikal manzel, ze parez zustane parezem…

• Citovat
  • Upravit
1334
11.7.22 15:24

Inkakrivak
Ano, o tom to je. Že pokud ty dvě vědí, že spolu nesoupeří, můžou se klidně bavit, co která jak d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
11.7.22 15:41

Bože…
Dělá, a klidně se i té druhé zeptají. Když vědí, že tu druhou respektují a ona je taky. Klidně se zeptám kamarádky, kolegyně, tety, sousedky na cokoli ohledně domácnosti. Když vím, že toho nezneužije, aby mě pomluvila jinde nebo aby mi nezačala vykládat, jak za jejich časů ženské doma víc makaly, neznaly vymoženosti, jako jsou hotové příkrmy a papírové pleny atd. Člověk si v rozhovoru s takovou přechytralou pomalu připadá trapně, že to kuře, co peče, nevykrmil, nechytil, nezaříznul a nevykuchal. Když vím, že ta druhá baba je fajn, klidně ji řeknu, že mi nejdou kynutý těsta a klidně si nechám poradit, když ona je v tom pečení dobrá. Kdybych měla poslouchat, že dřív ani v jedné chalupě ve vsi nebyl mixér a šlehač a že dneska ty mladý nevědí, co roupama, to si radši ukousnu jazyk, než abych tu pusu otevřela. Já taky neztrácím čas s knedlíky kynutými a bramborovými, i když je umím. Máme tu dvě výborné výrobny. Škoda času. Moje matka řekne… MUSÍ SE DĚLAT DOMÁCÍ KNEDLÍK…jo…když teda srovnám ten její domácí zázrak a to z výrobny…to se toho teda moc za ten život nenaučila. A vím, že absolutně nemá smysl se s ní dohadovat. Poněvadž ona by to uzavřela třeba…a stejně všichni říkají, že mám nejlepší bábovku. Všichni. Asi jednou měla doma na kafi někoho hodně hladového a ten ji to pochválil. Zřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
11.7.22 18:26

@EEKK jenomže tady vedou bitvu o e strany. A tím je to v háji. Kdyby zakladatelka použila techniku otevřených dveří třeba, měla by dřív klid. Ale ona prostě zvítězit chce a pak se hádají jako stekny. Viz ty kroksy a střevíce nebo svetr a pulovrik. Nemám dojem, že by se kterákoliv z nich chovala dospele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová