Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Víra je hezká věc, ale děti z ní nenakrmíš.
Myslím, že jste oba zralí na to, navštívit odbornou pomoc.
lleennttiillkkaa píše:
Víra je hezká věc, ale děti z ní nenakrmíš.
Myslím, že jste oba zralí na to, navštívit odbornou pomoc.
AMEN ![]()
Ale kam jít,on chtěl jít za knězem. Jenže tam jsem se dozvěděla, že jsem jednou vdaná za křestana, tudíž musím být trpělivá a objetovat se. Když jsem řekla, že další děti nechci, že hodně dětí nechci, jelikož to nezvládám, bylo mi řečeno že si nemím na co stěžovat,dvě, tří děti není přece žádná práce.A musíme přijat děti od Pána Boha, když nám je dá a uvedl příklad rodiny s 10 dětma.
Z toho jsem měla pocit osobního selhání ![]()
Jeětě že se dá psát anonýmně, jinak bych to nikdy nenapsala. Děkuji Vám, že jsem se mohla takhle vypovídat je toho na mě moc:(
Anonymní píše:
Ale kam jít,on chtěl jít za knězem. Jenže tam jsem se dozvěděla, že jsem jednou vdaná za křestana, tudíž musím být trpělivá a objetovat se. Když jsem řekla, že další děti nechci, že hodně dětí nechci, jelikož to nezvládám, bylo mi řečeno že si nemím na co stěžovat,dvě, tří děti není přece žádná práce.A musíme přijat děti od Pána Boha, když nám je dá a uvedl příklad rodiny s 10 dětma.Z toho jsem měla pocit osobního selhání
Jeětě že se dá psát anonýmně, jinak bych to nikdy nenapsala. Děkuji Vám, že jsem se mohla takhle vypovídat je toho na mě moc:(
Nezlob se na mě, ale to že si bereš křesťana si určitě věděla už před svatbou a měli jste si tyhle věci ujasnit a ono to jeho křesťanství asi taky tak žhavý nebude, když si tě neváží, peníze pro rodinu utrácí za pivečko. Normálně zajděte do manželský poradny. Nejdřív můžeš jít třeba sama, pak s ním.
Ujasnili, ale kvuli SP a mym zdravotnim problemum, ktere se po SP objevili,jsem necekala že to bude takhle náročné.
Zakladatelko, já sice nejsem ateista, ale podle mého názoru dnešní kněz nemá co kecat do fungování rodiny. Nota bene pokud si nezkusil vlastníma rukama a hlavou (mimo jeho profesi) vydělávat peníze. Nezná asi věci souvisejícís partnerským vztahem, problémy co přijdou s příchodem dětí do puberty… Jak ten může proboha někomu radit??? ![]()
Je na tobě, jestli přijmeš radu od kněze jako radu dostačující. Na tvém místě bych trval na manželské poradně atd. atd.
No apokud tvůj manžel chce všecko řešit modlitbama a rozhovorem s knězem, mám pro něho odstrašující příklad - plavbu lodi SaoThome tuším z Portugalska do Ameriky v roce 1590. Poučení zní - zachráněn bude ten, kdo se o záchranu přičiní vlastníma rukama. Kdo spoléhá na modlitby, skončí na dně moře. Sorry - jsem drsný, ale bohužel přesně takový rázný impuls teď potřebujete.
lleennttiillkkaa píše:Anonymní píše:Nezlob se na mě, ale to že si bereš křesťana si určitě věděla už před svatbou a měli jste si tyhle věci ujasnit a ono to jeho křesťanství asi taky tak žhavý nebude, když si tě neváží, peníze pro rodinu utrácí za pivečko. Normálně zajděte do manželský poradny. Nejdřív můžeš jít třeba sama, pak s ním.
Ale kam jít,on chtěl jít za knězem. Jenže tam jsem se dozvěděla, že jsem jednou vdaná za křestana, tudíž musím být trpělivá a objetovat se. Když jsem řekla, že další děti nechci, že hodně dětí nechci, jelikož to nezvládám, bylo mi řečeno že si nemím na co stěžovat,dvě, tří děti není přece žádná práce.A musíme přijat děti od Pána Boha, když nám je dá a uvedl příklad rodiny s 10 dětma.Z toho jsem měla pocit osobního selhání
No každej křesťan ale není takovejhle magor s prominutím. Chtít deset dětí a vydělávat prd ![]()
A Jura to moc hezky napsal - kdo spoléhá na modlitby, skončí na dně moře. To mu dej přečíst.
Paráda,včera přisel v 11 večer a opět jsme se pohýdali, dnes si zašel sám do kostela, přišel v 10. V poledne šel za kamarádem, zítra po práci má opět kapelu, v uterý večer taky. Ve středu opět další kamarád, ve čt kapela v pátek hospoda.Jsem divná že mi vadí že je věčně v háji? Nebo když ho pošlu s malou dopoledne před prací ven alespon na hodinu abych uvařila a měla hvíli klid? když večer bude opět v tahu? ![]()
Tak myslím, že jeho hlavní problém je někde jinde, než kde ho vidí on sám: že nechce umět hsopodařit se svým časem. Každý týden mu ty aktivity, kdyby je vyměnil za pomocné práce v nějaké fabrice, ukousnou z potenciálního výdělku minimálně dva tisíce. Na kvalifikované práci by vydělal na vedlejšák ještě víc. Ale myslím si, že problém je i v absenci jakékoli motivace u něj.
jak to tak tady čtu myslím že problém je hlavně v komunikaci. jinak on že je línej to je věc druhá. Nechci řešit kdo za to může a nebo tak ale já být na tvém místě tak to udělám jednoduše nemáš peníze? Tak si najdu brigadu na doma třeba pitomou kopletizaci propisek nebo tak podobně co vím tak se na tom daj přividělat i 5tisíc měsíčně což tobě pomůže na to aby jsi měla peníze pro sebe a malou a co se týká manžela? porstě až dojdou finance společné tak si začni hospodařit s těma tvýma bokem a on nedostane jídlo a podobně aespoň do tý doby než se začně aspoň snažit. Hotovo vyřešeno. Jen opravdu nechápu jak ty když máš mateřskou a on dělá nic neušetříte? My máme 4letou holčičku já teď skončila rodičák do práce mi nikde nevemou protože čekáme mimi přítel taky nevidělává 20tisíce a k tomu máme 2koně barák a vše zvládáme. Samozdřejmě neušetříme tolik jako když sem měla matřeskou ale peníze máme a ještě se nám nestalo že by jsme nevišli ![]()
Jak? normalně, platíme 20.000 měsíčne jen nájem+ bance rekonstrukci. Vydělává 18.000 a já mám 7.500. Brigádu jsem měla ale ted mi skoncila, hledám něco jiného. Ale slo o princip, proc mám zachranovat rozpočet já.
18000 nevidělá ani můj chlap a na to studoval 5let. jsem ráda když mi domů přinese 15 z toho 6 de na pojisty 1 na elektriku 4na jídlo a něco se odloží na uhlí a to zbyde na to aby jsme zbytek dali na barák a na nákup ostatního a žijem si spokojeně já vím že to bereš proč máš ty zachraňovat situaci já neříkám aby jsi ji zachraňovala ale aby jsi zabezpečila to aby jsi nestrádala ty a dítě o manžela se nestarej po době kdy dojdou peníze společné tím mylsím jeho 18000 a tvých 7500 promiň ale podle mě takový výdělek nemá ani půlka rodin v čr. Jinak jak jsem psala že chybí u vás komunikace tak myslím že kdyby jste si víc otevřeně povídali o problémech tak nemusíte se navzájem fackovat
Promiň neber to zle ale je to můj názor. Ale určitě neříkám že tvůj chlap je v tom nevině to rozhodně ne má se snažit alespoň postarat se o malou je to taky jeho mimčo!!! Můj chlap si veme malou třeba na zahradu a on u toho pracuje a problém mu to nedělá veme jí do lesa na dřevo a podobně jinak jsme teď řešili otázku jak to budem dělat s mimčem když já jsem na akcích s koňma a on hned že co by veme si prcka do kočárku a je to bude se starat a za to si ho velmi vážím
Jak nájem, psala jsi, že má barák. A jestli myslíš náklady na bydlení a hypošku, tak to ať platí on celé, je to jeho barák, co ty bys splácela rekonstrukci.Tobě zbyde 7500. Z toho poplatíš věci na děti, jídlo, když budeš hooodně milá, tak jídlo i pro něj a fakt nechápu, kde bude brát prachy na hospodu. ![]()
Gina108 píše:
Jak nájem, psala jsi, že má barák. A jestli myslíš náklady na bydlení a hypošku, tak to ať platí on celé, je to jeho barák, co ty bys splácela rekonstrukci.Tobě zbyde 7500. Z toho poplatíš věci na děti, jídlo, když budeš hooodně milá, tak jídlo i pro něj a fakt nechápu, kde bude brát prachy na hospodu.
víš já bych se ještě zeptala čí je ten barák teda kdo je majitel pokud jsou manželé a mají ho dohromady tak by měli platit oba dva protože pokud se rozvedou on ji bude muset vyplatit z půlky baráku a já pokud bych byla v jeho situaci tak by se mi to moc nelíbylo abych něco zaplatila celý já a pak z toho musela ještě půlku dát někomu jinýmu něco jinýho je pokud je barák jen jeho a byl nabytej před manželstvím a v katastru je jen on tak s tebou naprosto souhlím ![]()
Barak je jeho, jsou tam najemnici. Plati 5000 za vsechno včetně inkasa a služeb. Jestli nám jdou z toho poplacení záloh 2500.On jim to za víc nedá jelikož se mu starají o zahradu. ![]()