Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý večer, když jsme s přítelem od sebe, zrovna jako dnes až do čtvrtka, tak jsme spolu v kontaktu alespoň přes telefon.Teď jsem dorazila domů a mám od něj zprávu (kromě volání přes den), že akorát přišel od řeky, zlatou rybku nepotkal, ale jen chromého vodníka.
A já si marně lámu kebuli co mu odepsat???
Prosím o anonymitu, mám tu známé…
Ať už ti nepíše, protože na emiminu už ty jeho vejšplechty nikoho nebaví ![]()
@Anonymní píše:
To je hezký a pravdivý.
Rozhodně něco, na čem já musím zapracovat. Pro mě je verbální složka hrozně důležitá (jinak řečeno mluvím hoooodně a ráda), ale tohle má něco do sebe…
Hezke je vzdy to, co se libi oboum… takze jakkoliv vam to vyhovuje, je to dobre.
@Premek_Orac píše:
Hezke je vzdy to, co se libi oboum… takze jakkoliv vam to vyhovuje, je to dobre.
No, mně se ta myšlenka vlastně taky líbí. Přijde mi to ve vztahu takové jakoby důvěrné. Že není třeba stále mluvit, zahlcovat informacemi. Že nám může být spolu hezky i beze slov. Jenom mi to u mě zkrátka přišlo ve
vztahu docela brzo.
Uvedu příklad. Bylo to třeba 4 rande, šli jsme k vodě a on se zeptal, jestli jsem si vzala knížku. Myslela jsem si, že si dělá srandu. Ale on si potom na dece opravdu chvíli četl. Hladil mě při tom po zádech a četl si. Byla jsem z toho taková rozpačitá s pocitem že se se mnou snad nudí. Po pár dnech jsme o tom mluvili a on mi to vysvětlil podobně jako ty. Že když jsme na kafi, tak si samozřejmě povídáme. Ale na dece u vody je hezký si spolu chvíli číst a pak si třeba povídat právě o tom, co jsme četli. A to mi ve výsledku přišlo fajn.
Tak mi to ten tvůj komentář připomněl.
@Kfětoslava @Amelie30 A jé! Zalezi na situaci. Ale mam dost zkusenosti s rozhovory a lidmi, se kterymi se povida tezko, vyjadruji se podobne, pritom maji druheho radi, v ucte. Fakt nemam patent na rozum a ani trochu me netrapi, ze moje nabidka napsat SZ nekoho zveda tak nejak ze zidle. A dekuju za milou reakci Amelii… Zakladatelka si lame kebuli a pta se nas. Tak co bych ji neodpovedela. Vsak si, Kvetoslavo, procti, co kde pisu. Nou proublem. Ja se nikde nemontuju. Chvili jsem mela zamceny profil, tak jestli jsem to zapomnela odemknout, dej vedet.
K veci… Nevim nic dalsiho, ale na takovou zpravu od muze, ktereho mam rada, bych odpovedela tak nejak…: „No tak mazej znovu na ryby a az chytnes tu zlatou, zamlouvam si jedno prani. A chromeho vodnika mi asi budes muset predstavit.“ nebo „Tak ji chytnes priste. Ale teda ten chrom vodnik me zajima vic. Jak jsi na nej prisel?“… Dal nemam ted silu psat, ale je toho dost, co bych jeste zvladla k tematu rict. ![]()
@Anonymní píše:
No, mně se ta myšlenka vlastně taky líbí. Přijde mi to ve vztahu takové jakoby důvěrné. Že není třeba stále mluvit, zahlcovat informacemi. Že nám může být spolu hezky i beze slov. Jenom mi to u mě zkrátka přišlo ve
vztahu docela brzo.Uvedu příklad. Bylo to třeba 4 rande, šli jsme k vodě a on se zeptal, jestli jsem si vzala knížku. Myslela jsem si, že si dělá srandu. Ale on si potom na dece opravdu chvíli četl. Hladil mě při tom po zádech a četl si. Byla jsem z toho taková rozpačitá s pocitem že se se mnou snad nudí. Po pár dnech jsme o tom mluvili a on mi to vysvětlil podobně jako ty. Že když jsme na kafi, tak si samozřejmě povídáme. Ale na dece u vody je hezký si spolu chvíli číst a pak si třeba povídat právě o tom, co jsme četli. A to mi ve výsledku přišlo fajn.
Ve fazi poznavani se to je mozna trochu mene obvykle, ale zni to moc hezky.
Právě to načasování mě na tom zaskočilo. Jsem ráda, že tu neobvyklost nevnímám sama. Ale zase nutno dodat, že mám není 20 a jsme už „dospělí“, i když já mentálně proti němu trochu méně ( a proto mi nedělá problém někomu vykecá díru do hlavy
)
@Anonymní píše:
vztahu docela brzo.Uvedu příklad. Bylo to třeba 4 rande, šli jsme k vodě a on se zeptal, jestli jsem si vzala knížku. Myslela jsem si, že si dělá srandu. Ale on si potom na dece opravdu chvíli četl. Hladil mě při tom po zádech a četl si. Byla jsem z toho taková rozpačitá s pocitem že se se mnou snad nudí. Po pár dnech jsme o tom mluvili a on mi to vysvětlil podobně jako ty. Že když jsme na kafi, tak si samozřejmě povídáme. Ale na dece u vody je hezký si spolu chvíli číst a pak si třeba povídat právě o tom, co jsme četli. A to mi ve výsledku přišlo fajn.
Jé, jak já bych si to hlazení po zádech užívala
a třeba bych se zahloubala do vlastních myšlenek. Mně to teda přijde mnohem lepší scénář, než jít k vodě nebo kamkoliv a pořád jen žvanit, ať už trochu křečovitě o čemkoliv, hlavně aby nebylo ticho. I po krátké době vztahu si můžete dopřát chvilku ticha, zahloubání do svých myšlenek a užívání si fajn pocit z přítomnosti druhého. ![]()
Napiš, že sis vytrhla chlup z rozkroku a snažíš se ho narovnat…až se to podaří, tak napíšeš…
@Petule030 píše:
Jé, jak já bych si to hlazení po zádech užívalaa třeba bych se zahloubala do vlastních myšlenek. Mně to teda přijde mnohem lepší scénář, než jít k vodě nebo kamkoliv a pořád jen žvanit, ať už trochu křečovitě o čemkoliv, hlavně aby nebylo ticho. I po krátké době vztahu si můžete dopřát chvilku ticha, zahloubání do svých myšlenek a užívání si fajn pocit z přítomnosti druhého.
Máš pravdu. Já jsem zkrátka ten žvanicí typ. Zatím se mu to na mně líbí.
Naučím se tedy mlčet. Ta kniha, kterou čte, se jmenuje 12 pravidel pro život a muži jsou tam prý definovaní jako řád a ženy jako chaos. No u nás to sedí. ![]()
@ontar píše:
Napiš, že sis vytrhla chlup z rozkroku a snažíš se ho narovnat…až se to podaří, tak napíšeš…
Tohle už ale postrádá úroveň i na tebe. Přece sám musíš vnímat, že tohle je za hranou jakéhokoliv pokusu o humor…
To je zase ta paní, co sice nerozumí zprávám od přítele, ale stejně ji uráží?
@Anonymní píše:
Tohle už ale postrádá úroveň i na tebe. Přece sám musíš vnímat, že tohle je za hranou jakéhokoliv pokusu o humor…
Tak já to vnímám…ale, když přiblblá diskuze, tak už pořádně, néé?
@ontar píše:
Tak já to vnímám…ale, když přiblblá diskuze, tak už pořádně, néé?
Néé. Ja chápu, že tě baví provokovat. A některý holky tady baví na tu tvoji hru přistoupit. Proč ne?
Win-win pro všechny…
Ale tohle mi přišlo moc…asi bych řekla…laciný…a zbytečně vulgarní…