Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
@Kajamama
Mě ne, ale jsem v exekuci.
Bonus na děti, by měl být od loňského roku nezabavitelný.
@Kajamama píše:
Pořád nic.
Děvčata, to už je divné. Kdy jste podávali přiznání?
@Hanula1212
Na konci března, ale dle účetního to mají letos prý že snad mohou až do konce června.
@Kajamama píše:Účetní nemá pravdu. Žádné posunutí v tomto směru nebylo. Pokud jsi podala na konci března, mělo být nejpozději do 3.5. odesláno z FÚ. Zavolej si tam.
@Hanula1212
Na konci března, ale dle účetního to mají letos prý že snad mohou až do konce června.
Dobrý den,
podávala jsem dodatečné daňové přiznání za roky 2018 a 2019. Na FÚ jsem zanesla ještě nějaké potvrzení, co po mně paní úřednice ještě chtěla doložit a včera odpoledne mí napsala, že už je vše v pořádku.
Jedná se o bonus na děti.
Bude to paní ještě někam posílat nebo bude bonus vyplacen?
Tak klasické kolečko-nadřízený, účtárna. Spíš je otázkou, kdy bude přeplatek vyměřený. Pokud se jednalo o dodatečné daňové přiznání, jaké bylo datum, kdy byly zjištěny důvody pro podání přiznání?
Děkuju za odpověď.
Já se přiznám, že tohle je pro mě španělská vesnice a opravdu se v tom nevyznám.
Přiznání bylo podáno k 1.6. 21.
Přeplatek je vždy vyměřený k termínu pro podání. U dodatečného přiznání se uvádí datum, kdy jsi zjistila důvody pro podání. A termín je do konce následujícího měsíce. Takže pokud bylo datum důvodu květnové, přeplatek bude vyměřen k 30.6., pokud 1.6. pak je termín pro podání 31.7. A od toho data vyměření má FU 30 dnů lhůtu k vrácení. Určitě to bylo dodatečné? Už jsi na FU jedno podávala každý rok?