Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@adriana29 píše:
Koukám že si všude dává Financak čas hrůza opravdu, hlavně když se jedná oné už to maj na začátku měsíce neli dříve.
Finančáky si nedávají načas. Vyplácí průběžně celý duben. Jen to prostě někdo dostane dříve někdo později. Já zpracovávala asi 20 přiznání se žádostma o vrácení a všichni už peníze mají.
@adriana29 taky jsem podala a včas a když jsem volala tak prý do 20.5. vyplati ![]()
@An8tka Člověk to podá už v polovině března a dostane až bůhví kdy. Zboznuji český národ. V německu je to úplně jinak.
@Anonymní píše:když se podá v březnu správně do konce dubna mají být peníze na účtě a to že paní řekla do 20.5 tak to bych takhle rozhodně nenechala. Potom bych se pídila.
@adriana29 taky jsem podala a včas a když jsem volala tak prý do 20.5. vyplati
A když sme u toho kdyby mi sme měli doplácet, tak splatnost 15 a když ne tak soud exekuce. A bla bla bla. Klasika.
@adriana29 nemáte pravdu. Do 30 dnů od termínu pro podání, musí odejít z FÚ. Je jedno, jesti podáte v lednu, únoru, březnu. Přeplatek vznikne v den termínu pro podání, tedy 1.4. do 30 dnů musí FÚ odeslat. Každá pracovnice musí odkontrolovat a zpracovat kolem tisícovky přiznání, někomu odejde prostě do týdne, někomu koncem dubna. Pokud má denně desítky telefonátů, kdy dojdou peníze, tak se nedivím, že nestíhá. V případě, že bude přeplatek odeslán pozdě, máte nárok na úrok z prodlení.
@adriana29 vždyť jsem to psala! Datum vyměření přeplatku je 1.4. 30dnů od 1.4. vychází na 1.5., to je sobota, (lhůta se posouvá na první pracovní den) takže posledním dnem je pondělí 3.5. A toto je den, kdy musí přeplatek odejít z FÚ.
@adriana29 1) nechápu, proč mažeš komentáře. Pak člověk na něco reaguje a nedává to smysl. 2) pokud si myslíš, že je to k pláči a zvládla bys to lépe, můžeš jít na FÚ klidně pracovat.
@Hanula1212 Protože sem už naštvaná. Člověk aby si volal o svoje peníze kdy mu radši přijít. Já když budu někde dělat a budou mít lidé keci tak také budu říkat že to tak či onak není. Budu také říkat tak si to můžete vyzkoušet atd.
A nemůžete se pak lidem divit že jsou naštvaný kdyby ste byla na našem místě myslím že by vás to také štvalo.