Už přišel přeplatek na dani 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
458
27.4.21 09:25

U nás stále nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.4.21 10:04

Sestra mela už 15tého na úctu Praha 7, já Louny zatím nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.4.21 10:49

FÚ Liberec manžel dnes na účtu, já ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.4.21 11:31

Dobrý den, přišli někomu už daně z FU Olomouc na účet komerční banky? Podávalo jsme je 20.2 a stále nic. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.4.21 11:31

Dobrý den, přišli někomu už daně z FU Olomouc na účet komerční banky? Podávalo jsme je 20.2 a stále nic. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.21 18:35

Prosím o názor… V březnu jsem podala daňové přiznání, kdy mi mají poslat přeplatek. Dnes jsem volala a paní řekla, že byla nemocná a teprve se k tomu dostane a nejpozději k 19.5. mohu přeplatek čekat. Opravdu člověk musí podat v termínu- podá a přeplatek mu bude poslán takhle pozdě? :roll:

• Citovat
  • Upravit
8516
27.4.21 19:19
@Anonymní píše:
Prosím o názor… V březnu jsem podala daňové přiznání, kdy mi mají poslat přeplatek. Dnes jsem volala a paní řekla, že byla nemocná a teprve se k tomu dostane a nejpozději k 19.5. mohu přeplatek čekat. Opravdu člověk musí podat v termínu- podá a přeplatek mu bude poslán takhle pozdě? :roll:

Tak pokud nebude přeplatek vrácen v termínu, můžeš žádat za dny prodlení úrok. Pořizují to taky jen lidi, kteří mohou být nemocní. Co chceš dělat? Můžeš třeba poslat na paní stížnost, ale dost pochybuju, že to tím urychlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
27.4.21 19:20
@maldonado píše:
Praha 4 jižní mesto FU zatím nic

Také FU Jižní Město a stále nic… na portálu mojedane.cz mi to píše, že 7.4. byla vydána písemnost Platební výměr na DPFO - konkludentní… ale na účtě stále nic. Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
27.4.21 19:27

@pragovka platební výměr se vydává vždy při vyměření přiznání. Nemá to vliv na to, kdy přijde přeplatek. Pracovnice FÚ většinou, pokud uzavírá přiznání, vystavuje platební výměr, pak zároveň zpracuje i žádost o vrácení. ALe na platební poukaz může dát datum třeba 20.4. nebo taky 3.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
27.4.21 19:36

@Hanula1212

Díky moc za vysvětlení. Tak nějak jsem to tušila… :-). Jen jsem to neměla nijak ověřené…:-) Díky za rychlou reakci… na ty penízky si ještě chvíli počkám…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.21 19:36

@Hanula1212 já to chápu, že je nemocná, je to taky jen člověk :D To já si počkám, jen mě zajímá jestli je to běžné

• Citovat
  • Upravit
8516
27.4.21 19:43
@Anonymní píše:
@Hanula1212 já to chápu, že je nemocná, je to taky jen člověk :D To já si počkám, jen mě zajímá jestli je to běžné

Jak to myslíš běžné? Jako jestli je běžné, že si dovolí někdo onemocnět? Z vlastní zkušenosti vím, že hlavně březen, duben jsme chodili do práce i s horečkama, aby se všechno stihlo vrátit v termínu. A pokud někdo opravdu na 14 dní v dubnu vypadne, tak se to prostě stihnout nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.21 19:53

@Hanula1212 jestli je běžné tu danou zakonou lhůtu posunout, jestli se někomu už stalo. Ptám se jen na zkušenost ;)

• Citovat
  • Upravit
8516
27.4.21 19:56
@Anonymní píše:
@Hanula1212 jestli je běžné tu danou zakonou lhůtu posunout, jestli se někomu už stalo. Ptám se jen na zkušenost ;)

ne, ta lhůta 30 dnů se posunout nedá. Leda změnou zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
28.4.21 10:12

PŘEPLATEK DORAZIL DNES MAM ČSOB JINAK pRAHA 4 JIŽNÍ MĚSTO FU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie