V čem prát oblečení pro mimča

Napsat příspěvek
Velikost písma:
838
1.4.12 13:29
@montchitchi píše:
Co máte všichni s tou aviváží? Používám ji odjakživa a nikdy malé nevadila. Nemám teda na mysli litry aviváže se šílenou vůní, ale troška pro zjemnění prádla.

Malý měl exém ,nic nesnesl a pořád má citlivou pokožku tak bez aviváže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
1.4.12 13:29
@j.a.n.i1 píše:
No, já mám proti aviváži to, že se přidává do posledního máchání, tudíž je to chemie, která v prádle zůstane, na rozdíl od prášku, který se (z velké části, když ne úplně všechen) vymáchá…
Plus to ničí funkční oblečení a já nějak nemám sílu to přebírat a třídit, co do ní smí a co ne, tak ji nepoužívám vůbec.
Ale je fakt, že jsem pořídila sušičku, takže problém změkčení prádla nemusím řešit a ještě ho ani nemusím věšet :pankac:

Jančo, já tu aviváž používám právě kvůli té sušičky, jak jsem psala výše. Jinak je prádlo nabité statickou elektřinou a všichni se navzájem „kopeme“. Nevím, jak jinak se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
1.4.12 13:31
@montchitchi píše:
Co máte všichni s tou aviváží? Používám ji odjakživa a nikdy malé nevadila. Nemám teda na mysli litry aviváže se šílenou vůní, ale troška pro zjemnění prádla.
  1. některé děti na to mají alergie
  2. mateřská je 7 000,– takže na aváž nejdou peníze (používají ocet)

já aviváž dávám taky,ale ze začátku do cca 6m jsem jí nepoužívala bála jsem se alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
1.4.12 13:34
@montchitchi píše:
Jančo, já tu aviváž používám právě kvůli té sušičky, jak jsem psala výše. Jinak je prádlo nabité statickou elektřinou a všichni se navzájem „kopeme“. Nevím, jak jinak se toho zbavit.

Tak to netuším, já s tím problém nemám :think: občas je tedy nabitý jednotlivý kousek, ale ten se vybije do mě, když to skládám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
1.4.12 13:40
@Blanka S píše:

já aviváž dávám taky,ale ze začátku do cca 6m jsem jí nepoužívala bála jsem se alergie.

To s tou alergií beru, sama mám mírně atopickou pokožku a čekala jsem, že ji dcera zdědí (naštěstí ne). Jinak mi vydrží litr aviváže asi na 4 měsíce, takže to snad tak nákladné není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
1.4.12 13:42
@j.a.n.i1 píše:
Tak to netuším, já s tím problém nemám :think: občas je tedy nabitý jednotlivý kousek, ale ten se vybije do mě, když to skládám…

No, já to řeším snad od té doby, co jsem si před 10 lety sušičku koupila. Výrobce mi poradil nesušit přírodní a umělé materiály dohromady, ale to je sci-fi. Navíc nevím, co bych dělala s tričkem 50% bavlna a 50% umělotina :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.4.12 13:48
@Blanka S píše:

Mně aviváž přijde naprosto zbytečná. Jednak se tím zanáší pračka- tvrdne v hadicích, trubkách, druhak mi připadá zbytečný dávat do máchání další chemii a za třetí na většinu prádla se dávat nemá, jen lidi si myslí, že je i na jeany a větrovky atd :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101710
1.4.12 13:48

@montchitchi Tak to já to taky házím všechno dohromady, nekoupila jsem si sušičku abych třídila prádlo :-D ale je fakt, že suším skoro výhradně na tu menší teplotu, protože tam házím (krom softshelových bund a merino vlny) naprosto všechno, i to, co má napsané, že do sušičky nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
1.4.12 13:49

@montchitchi PS: a vyzkoušela si ty ubrousky do sušičky? Já tedy ne, ale třeba by to pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
1.4.12 13:52

@j.a.n.i1 To já jsem na tom úplně stejně :D Na 40° suším oblečení a na 60° suším ručníky a povlečení apod. Jinak snad doma nemám věc, co bych nesušila. Nic z softshelu nemáme a já do sušičky strčím i svou vlněnou sukni a v poho. Ale bez aviváže kopeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
1.4.12 13:53
@j.a.n.i1 píše:
@montchitchi PS: a vyzkoušela si ty ubrousky do sušičky? Já tedy ne, ale třeba by to pomohlo…

Jj, koupila jsem je myslím v DMku, ale strašně mi nevoněly. Nemám ráda vonící oblečení, protože pak bych neměla výmluvu, proč si musím pořídit další parfém od Diora :DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
1.4.12 15:29

Ahoj, já jsem prala a ještě pořád peru v gelu Dreft Baby/Sensitive (na obrázku je maminka s miminkem). Krásně voní a krásně pere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
1.4.12 18:45

Persil senzitive, používám ho i normálně, ne jenom pro malou. A aviváž Silan senzitive, to je moje oblíbená.
Ale celkově je to o tom, jak citlivou kůži bude mít mimčo - některým nevadí prát v čemkoliv, s jinými se to holt musí řešit a hledat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
1.4.12 20:59

A perete dětský oblečení samostatně nebo i s vašim oblečením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
1.4.12 21:07
@Janeynka píše:
A perete dětský oblečení samostatně nebo i s vašim oblečením?

Zásadně dohromady, jinak bych nenaplnila pračku. A světlé (naše i dětské) házím normálně k plínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí