V jaké době byste chtěli žít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1002
3.12.11 00:11

Tady a teď (stačí si vzpomenout na věci jako porod nebo bolest zubu a rázem vím, že třeba ve středověku bych vážně žít nechtěla ;-), ale na výlet bych se vydala do první republiky - a chtěla bych se potkat s Oldřichem Novým, Adinou Mandlovou, Věrou Ferbasovou, Jindřichem Plachtou… a taky s Janem Werichem, Jiřím Voskovcem… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
3.12.11 00:18
petull.a1 píše:
Tady a teď (stačí si vzpomenout na věci jako porod nebo bolest zubu a rázem vím, že třeba ve středověku bych vážně žít nechtěla ;-), ale na výlet bych se vydala do první republiky - a chtěla bych se potkat s Oldřichem Novým, Adinou Mandlovou, Věrou Ferbasovou, Jindřichem Plachtou… a taky s Janem Werichem, Jiřím Voskovcem… ;-)

Tak já to mám úplně stejně :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
3.12.11 00:21

Mně se teda líbí doba dávno minulá, takové 17.-18. století. Na vesnici s políčkem za barákem. To mě vždycky bralo. Jasně, až na ty války.
Teda jako na vesnici s políčkem za barákem bydlim taky, ale je tu pár zásadních věcí, které chybí a taky které přebývají. Ale možná právě kvůli téhle „úchylce“ jsem zvolila tohle bydlení, abych se tomu alespoň krapet přiblížila :)

• Citovat
  • Upravit
5009
3.12.11 00:33

Za první republiky, stoprocentně a pak takové 17.-18. století Francie a nebo Anglie. Ale rozhodně ne jako pasačka vepřů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
3.12.11 00:38

Naprosto uchvácená jsem starým Římem, ale trvale žít bych v té době nechtěla ani omylem. Jen tak na skok, být neviditelná a tudíž v bezpečí si to pěkně prohlídnout, např. Koloseum v akci, lázně, divadlo, atmosféru,… a tak. Pak by se mi líbilo oblékání první republiky, hlavně u dam. Ale jsem ráda, že žiju teď. Lékařská péče, sociální jistoty, svoboda pohybu a vlastně čehokoliv, rovnost mezi pohlavími. Jo, je to samozřejmě relativní, ale ve srovnání s čímkoliv, co bylo dřív, je to totální pohoda a luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
3.12.11 00:39

Jo a první republika nebyla taková romantika a selanka, jak to dnes často vnímáme, byla to dost vostrá doba. Pro většinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
3.12.11 00:43

Mě vždycky nejvíc lákal středověk, jenže vím, že ocitnout se se svojí povahou v té době, nejspíš skončím na hranici.
Tak raději zůstanu tady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
3.12.11 01:07

skvělé téma na diskuzi :D

mě se prvorepublikové filmy stráááášně líbí :D ale to bych musela být továrníkova dcera a ještě mít tatínka, co mi nechá volnou ruku při výběru partnera a dost osobní svobody (trochu nereálné na tehdejší dobu co :think: ) :mrgreen: jinak souhlas s Týnkou, moje prababička to žila „lajf“ a co mi vyprávěla, žádná slávie - krize, manžel bez práce, malé miminko(a to bydleli v Pze a u jednoho takového bohatého továrníka předtím dělali, řidiče a hospodyni)…

jako náctiletá jsem chtěla žít ve středověku ale jedině jako členka nejvyšší třídy :lol: … teď už ani nevím, co přesně mě na tom lákalo :think: …

tak z toho plyne, že jsem asi nejspokojenější tam, kde jsem :mrgreen: (ale vím, brala bych nějaký stát v SAE, kde se nemusí platit daně a mít za manžela nějakýho krásnýho bohatýho šejka co mimochodem kvůli mně zavřel harém :lol: )

(mmch, jestli si pamatuju dobře z hodin dějepisu, tak ani 50., 60. léta v USA nebyly žáden med :think:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
3.12.11 01:18

Na pár dnů bych brala vyzkoušet dobu Scarlet O´Harové (samozřejmě před válkou) ty krinolíny, plesy, …

A pak bych si odskočila na USA, 60. léta a doba hippies mohla být taky dobrá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
3.12.11 07:20

Mě lákají meziválečná léta, i když zažít i druhou světovou by se mi fakt nechtělo :( Ale ani by mi nevadilo, kdybych se narodila třeba o deset, patnáct let dřív - sice komanči, ale lidi mi připadli o kapku lepší než teď, bez cestování po celé zeměkouli a obchodů narvanejch zbožím bych se obešla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
3.12.11 07:32

Žít bych chtěla asi jen ted, ale výlet bych si udělala asi do všech možných dob a zemí, od středověku až do současnosti, celý letopočet bych prošmejdila :lol:
Chtěla bych se podívat jak ty lidi žili a přemýšleli, jaké bylo prostředí a skutečná atmosféra a kdyby se mi někde zalíbilo, třeba bych tam i zůstala ( i s rodinou ) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
3.12.11 07:54

já bych rozhodně chtěla žít v 17století ,ale jako šlechtična :pankac:

• Citovat
  • Upravit
saracenka
3.12.11 08:09

a ještě miluju filmy pro pamětníky,tak to bych chtěla být živnostníček,malej krámek a rozvažovat bonbony do papírovýho kornoutku :pankac:

Příspěvek upraven 03.12.11 v 08:11

• Citovat
  • Upravit
14020
3.12.11 08:10

žít tady a teď, ale chtěla bych se podívat do roku kolem 1428 - 1460. Osmanská říše, valašsko - zde vyrůstaly monumentální stavby, které byly bohužel zničeny válkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
3.12.11 08:15

Já bych chtěla být v době kdy žil Vlasta Burian,hrali by jsme spolu ve filmech :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová