V jaké době byste chtěli žít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
3.12.11 08:22

Já bych chtěl žít v době před cca deseti,patnácti lety a jako dítě:-) Prostě mít pořád pět,šest let a zůstat holčičkou bez starostí :lol: aaach:-)
A jinak bych posbírala asi z každé doby něco,kdyby to tak šlo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
3.12.11 08:43

žít asi ne (války, nedostupnost lékařské péče), ale podívat bych se chtěla do 13.-14. století ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
3.12.11 09:39

zit chci tady a ted, ale moc rada bych se podivala do starovekeho Egypta a Rima (pouze jako pozorovatel ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.12.11 10:21

Já jsem ráda za tuhle dobu, žít bych asi v jiné nechtěla, maximálně za první republiky, ale to by mě pak čekala 2. světová :-(. Ale prošmejdit to všechno jen tak na čumendu jako vyšší třída by se mi teda líbilo moc. Miluju starý Egypt, Mezopotámii, zajímavej by byl středověk ve francii, ale i u nás. 19. století v Evropě.

50. léta byla hodně hustá snad všude :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
3.12.11 10:37

Ja mam rada staroveky Egypt a Rim, potom 18. a 19. stoleti v Rakousko-Uhersku a moje nejoblibenejsi doba je Prvni republika, ale tam bych nechtela zazit ty valky.

• Citovat
  • Upravit
12978
3.12.11 11:31

Zrovinka jsem si přečetla ve magazínu MF rozhovor s prvorepublikovou herečkou p. Gerovou ( hrála s Mandlovou a Baarovou..atd) a ta hezky vyprávěla o tom ,jak to bylo za první republiky pěkne na hovno..Fakt marast, lidi žebrali, neměli co do huby..žádná idyla, kdepak..Ono to jen tak vypadá - z našeho pohledu..

Takže v jaké době? Určití lidé, vrstvy se mají v každé době pěkně..Takže já nevím..
Líbí se mi něco na způsob hipís, ale kdo ví.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
3.12.11 11:34

přesně liz ,proto hned dodávam,čím bych chtěla být :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4742
3.12.11 11:35

Doba první republiky, mám ráda filmy z té doby.

Jinak jsem ráda, že žiju teď a tady u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
3.12.11 13:04

Tak oni jsou moc pěkné filmy i z doby protektorátu a fakt bych si to zkusit nechtěla.

V dnešní době si většina žije pohodlně, ale daň za to je, že je to všechno hrozně uspěchané. Třeba za komunistů se všichni měli stejně na h.vno a nikdo si nemohl nic závidět, nikdo neměl mindráky, že na něco nemá, protože nic nebylo. Teď je to jinak a tak ty, co se nemají tak dobře, jako jiní křičí zlatý komunismus. Ale asi ani jim by se nelíbilo, že jejich děti žvýkají žvákačky, které se v puse rozloží, že mají na výběr jen jeden jogurt, že děti s alergiema mají smůlu, protože jídlo pro ně není,…

Mahja píše:
Doba první republiky, mám ráda filmy z té doby.Jinak jsem ráda, že žiju teď a tady u nás.
  • Citovat
  • Upravit
44193
3.12.11 14:04

Tak já se narodit ještě tak o 50 - 100 let dřív, tak bych dnes možná už nežila.Nebylo by možno operovat moji vrozenou vadu tak, abych s ní mohla plnohodnotně žít,být opakovaně těhotná a porodit.
Občas se mi taky vnukne myšlenka, jak by se nám asi žilo „v jiné době“, ale když si uvědomím tyto aspekty,tak mě to vrátí zpět na zem.
Jsem ráda tady a teď. Každá doba má své pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.12.11 14:53

Holky, já bych v minulosti nechtěla žít - neumím si představit, že bych neměla splachovací záchod, tekoucí teplou vodu, jednorázové vložky, elektřinu s plynem… :mrgreen: Jsem rozmazlenec a miluji komfort dnešní doby.
Nicméně.. Chtěla bych se jednou zúčastnit večírku s Hugo Haasem, Adinou Mandlovou a dalšími na Barrandovských terasách - to musel být super mazec.., myslím, že naši dnešní puberťáci ani netuší, jak se to dá roztočit.. :lol: :palec:

• Citovat
  • Upravit
32899
3.12.11 17:17

Jsem vystudovaný historik, takže bych nechtěla natrvalo žít v žádné jiné době, každá měla svá pozitiva a negativa. Ale na pár dní by se mi líbilo zavítat do Vídně tak 60.léta 19.století :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.12.11 21:50
Lizbeth píše:
Zrovinka jsem si přečetla ve magazínu MF rozhovor s prvorepublikovou herečkou p. Gerovou ( hrála s Mandlovou a Baarovou..atd) a ta hezky vyprávěla o tom ,jak to bylo za první republiky pěkne na hovno..Fakt marast, lidi žebrali, neměli co do huby..žádná idyla, kdepak..Ono to jen tak vypadá - z našeho pohledu..Takže v jaké době? Určití lidé, vrstvy se mají v každé době pěkně..Takže já nevím..
Líbí se mi něco na způsob hipís, ale kdo ví.. :think:

Tomu bych i věřila. Babička se narodila v roce 1920 a říkala, že nejlíp se žilo za Svobody. No ze sametové revoluce nebyla dvakrát nadšená a z Masaryka taky ne, ale na filmy pro pamětníky koukala ráda, prostě taková hezká pohádka.
Si představuju, jak v budoucnu bude dcera čučet na Rosamundu Pilcher a bude toužit žít v devadesátých letech v Německu na nějakém tom zámečku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hoj :D
3.1.13 19:06

No žít asi ne, ale chtěla bych to všechno aspoň zkusit, tak třeba Londýn na konci 19. století, a nebo starověký Řím, a pak taky 18. století :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.13 21:26

Ono to sice nebylo lehky ani za komunistu, ale byla aspon jista prace…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová