Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tomkins zkus místo vypisování a vystavování jejího soukromí (pravděpodobně bez svolení) na emiminu navrhnout, že ji pomůžeš ten byt dat trochu do pořádku. ![]()
@Petula306 No jo, to ě jako chlapa nenapadlo. Zato šiška salámu, to mě napadne hned
Hezký den!
@Habrk @Kattynka000 @Pajka89 @Azeretereza @bjitka123
Můžu se zeptat, jak jí šetrně sdělit, že se v jejím bytě necítím dobře? Tohle je hodně citlivé téma a já ji fakt nechci nějak urazit.
@ivašot. @zrnko @blumen Neřekla předem nic, proto jsem byl překvapenej. Na místě to nijak nekomentovala.
Já z toho nedělám vědu. Taky se kloním k názoru, že společné prostory bývají často zanedbané kvůli spolubydlícím. A ve svém pokoji měla pořádek. Jenže to je takový ten pořádek „vyperu povlečení a prostěradlo“, ale přitom spí na 35 let staré roztrhané matraci. (Ilustrativní foto).
Já jen nevím, jestli jí to říkat, nebo prostě k ní nejezdit… Já chci být s ní, ale ne v tom bytě. Jenže představte si vztah na dálku, kde k ní pojedu víc než hodinu autem, půjdem někam na procházku a já pak zase pojedu hned zpátky, aniž bychom se zastavili doma třeba na kafe, aniž bychom se podívali na film, nebo se pomilovali… Prostě jí řeknu: „Čau o víkendu.“ A pojedu hned domů?
Příspěvek upraven 26.09.19 v 10:06
@Tomkins Spíš by mě zajímalo, jak vypadá její pokoj. Má tam taky poházené věci špínu na zemi a prach a nebo je to jen ve společných prostorách. Tím bych začala než bych řešila, že se u ní doma necítíš dobře. Já spíš oceňuji, že slečna bydlí sama a nevyužívá mama hotel, jak je u mladých zvykem. Taky je důležité, jestli opravdu ten byt nehledala nějak rychle a nevzala to, co je. Pokud jí chceš pomoct, tak jí nabídni, že když si najde něco lepšího, že jí pomůžeš se stěhováním. To je možná lepší než ji hned zkritizovat za bydlení. Třeba ani jí samotné se to bydlení nelíbí, jen potřebuje pomocnou ruku a sdělení, že se u ní necítíš dobře by ji mohla zranit. Ale nevím, neznám ji, jen tak uvažuju.
@Tomkins Tak jí nabídni, že jí tu postel pomůžeš vyhodit a ať si pořídí novou. Jako bez auta se nábytek mění docela těžko a stěhováci ti na takový malý drb nepřijedou. Pokud má čisto u sebe v pokoji, tak bych asi starý nábytek neřešila.
@Tomkins píše:
@ivašot. @zrnko @blumen Neřekla předem nic, proto jsem byl překvapenej. Na místě to nijak nekomentovala.Já tlz toho nedělám vědu. Taky se kloním k tomu, že společné prostory bývají často zanedbané kvůli spolubydlícím. A ve svém pokoji měla pořádek. Jenže to je takový ten pořádek „vyperu povlečení a prostěradlo“, ale přitom spí na 35 let staré roztrhané matraci. (Ilustrativní foto).
Já jen nevím, jestli jí to říkat, nebo prostě k ní nejezdit… Já chci být s ní, ale ne v tom bytě. Jenže představte si vztah na dálku, kde k ní pojedu víc než hodinu autem, půjdem někam na procházku a já pak zase pojedu hned zpátky, aniž bychom se zastavili doma třeba na kafe, aniž bychom se podívali na film, nebo se pomilovali… Prostě jí řeknu: „Čau o víkendu.“ A pojedu hned domů?
Pomilovat a vařit můžete o víkendu u tebe?
@Venetia píše:
Zase klasika s vařením obědu.
Jako vždy pokud je pro tebe něco ne akceptovatelné, tak se na to vykasli hned.
Ahoj
Jsem rád, že ses přidala do diskuze, protože už máš přehled o tom, jak to mám s těma holkama, takže to nemusím celý vysvětlovat. A posledně jsi mi dobře radila. Tak co mám dělat teď?
Já měl takhle jeden vztah, kde partnerka bydlela taky v zanedbaném bytě. Ale s tím rozdílem, že sama. Takže všude sice starý zničený nábytek, ale uklizeno. Když se potom přestěhovala ke mně, normálně uklízela a bylo všechno v pohodě.
Pak jsem měl druhou přítelkyni, která taky žila v zanedbaným bytě, ve svém pokoji uklízela, ale společné místnosti, které sdílela se spolubydlící a s kočkami, byly tragické. Plíseň v lednici a v pračce, na zemi roztahaný písek od koček, veškeré polstrování rozervané na cáry… Prostě rezignovala na úklid společných prostor. No a u ní jsme se o tom časem začali hádat, protože já tam nerad jezdil. Chvíle v kuchyni se daly přežít, protože se pak člověk zavřel do jejího uklizeného pokoje. Ale když už jsem tam později trávil víc času, sprchoval se tam, chodil na záchod… Tak se mi prostě nelíbilo, v čem žije. Začal jsem jí na to upozorňovat, že to potřebuje změnu a ona to brala jako rýpání. Neříkám, že to byl jediný důvod rozchodu, spíš jeden z mnoha.
Takže co teď? Přece se nerozejdu s holkou jen proto, že má zaskládaný byt bordelem. To bych potom nebyl nikdy s žádnou. Nebo ano?
@Venetia píše:
Pomilovat a vařit můžete o víkendu u tebe?
Já mám v období zamilovanosti prvních pár měsíců potřebu rozhodně vyšší, než jenom o víkendu. To si nedokážu představit.
@Habrk píše:
@Tomkins Spíš by mě zajímalo, jak vypadá její pokoj. Má tam taky poházené věci špínu na zemi a prach a nebo je to jen ve společných prostorách. Tím bych začala než bych řešila, že se u ní doma necítíš dobře. Já spíš oceňuji, že slečna bydlí sama a nevyužívá mama hotel, jak je u mladých zvykem. Taky je důležité, jestli opravdu ten byt nehledala nějak rychle a nevzala to, co je. Pokud jí chceš pomoct, tak jí nabídni, že když si najde něco lepšího, že jí pomůžeš se stěhováním. To je možná lepší než ji hned zkritizovat za bydlení. Třeba ani jí samotné se to bydlení nelíbí, jen potřebuje pomocnou ruku a sdělení, že se u ní necítíš dobře by ji mohla zranit. Ale nevím, neznám ji, jen tak uvažuju.
Dívám se na to stejně. Jen teda si říkám, že je rozdíl, pokud je ženě 20, nebo 30+. Studentské bydlení bývá všelijaké, ale od určitého věku chce mít člověk už doma pořádek.
Právě u bývalé přítelkyně jsem to zažil, že jsem jí nabídl pomoc, kdyby se chtěla stěhovat, nebo měnit nábytek. Ale ona nechtěla, vyhovovalo jí to. A pak to vygradovalo tak, že už jsem za ní nerad jezdil.
Chtěl bych se tomuhle scénáři protentokrát vyhnout, tak právě zjišťuju, jak by to řešili ostatní.
@alimdar píše:
@Tomkins do rekonstrukce pronájmu se asi nepozene, ale podle mě to v ní buď je nebo není. Pro mě by to asi byla stopka i u chlapa, natož opačně. Takhle zanedbat může i novostavbu. Já bych šla o kus dál
To by ses vážně rozešla jen na základě tohohle? Nedělám si srandu, ptám se vážně.
Tvoje přítelkyně má laťku co se úklidu a čistoty týče úplně někde jinde než ty a pro mě by to byla stopka. Navíc když píšeš, že finančně je na tom dobře a je 30+. Já sama jsem kdysi v prvním bydlení bydlela ve staré garsonce, kde byla hnusná stará linka, koberec, koupelna, to jsem ale všechno vydrhla, takže to bylo starý, ale žádná špína, mastnosta, ale postel jsem si koupila novou, abych spala na takové matraci? To mi hlava nebere.Ani vody bych se tam nemohla napít. A to, že se ani nestyděla tě tam vzít nebo to nějak neomluvila, to znamená, že ona to vůbec nevnímá, že jí to přijde o. k. A jak o sebe dbá, jak chodí oblečená, upravená? I když to taky nemusí odpovídat, brácha měl přítelkyni, která byla jak ze žurnálu a na návštěvě u nich jsem se bála sednout na gauč.
Vy dvě jste zřejmě nejvíc vystihly moje pocity, jen mi poraďte, co dál? Řeknu, že se u ní necítím dobře a ať radši ona přijede třeba na víkend za mnou. A co dál?
Já to měl s bývalými přítelkyněmi tak, že jsem u nich (nebo ony u mě) trávili tolik času, že jsme si k sobě postupně nastěhovali svoje věci a pak bylo zbytečné odjíždět, protože jsme spolu byli vlastně každý den a fungovali doma společně. Tady je to o tom, že by ona jezdila za mnou na víkendy, jinak bychom trávili týden každý sám.
@Tomkins Já nejsem materiálně založená a preferuju čistotu nad novou postelí, ale každý to má jinak. Jak jste teda staří? Jinak kdybych měla řešit, jak můj manžel žil, když jsme se seznámili, tak bych s ním být nemohla. Žil v bytě, který sdílel s dalšími lidmi. Sprchovat se člověk mohl jedině v žabkách a talíře měl svoje, které si myl a nosil si je k sobě do pokoje, protože ostatní nádobí byl hnus. Brala jsem to jako pronájem a že neví, kdy se kam bude stěhovat, takže proč by měl investovat byť do nového nábytku. Pak časem zjistíš, že v manželství a když máte spolu děti, tak nová postel je to to poslední, co bys řešil ![]()