Vadil by vám nepořádek v bytě partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
271
28.9.19 17:29
@Anonymní píše:
Ptám se proto, ze mě lehce znepokojuje, ze můj nový partner si není měsíc schopen umýt nádobí, vyluxovat chuchvalce chlupů svého psa, koupelna taky no comment a kos na prádlo je stále jen preplnen :D

Je to chlap, vím. Ale minimálně chlupy od zvířete se daji občas vysat ne? A ne zit v chlapech které jsou všude včetně postele 8o :roll:

Času má hodně.

Začínám se bát ze to je další do života nepoužitelný exemplář :mrgreen:

Je to prase :-) Když čeká návštěvu tak si neuklidí? Tak pokud jsi uklizečka, jdi do toho :-) tohle jsem nikdy nezažila, chlapi byli možná větší pořádníčci než já, a to nejsem žádný čuně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
28.9.19 18:26

Obecně myslím, že je nejlepší se o těhle věcech bavit hned od začátku otevřeně. Pokud bys držel pusu, ona si to sama neuvědomí a problém bude akorát gradovat… plus v začátku vztahu je největší šance, že se kvůli Tobě bude snažit o změnu :)
Jinak konkrétně v tomhle případě bych se asi s vysvětlením nespokojila. Spíš opravdu aktivně směřuj ke změně, ptej se, jak to vidí do budoucna, jestli v tomhle pronájmu chce žít dlouhodobě, nebo jak by si to představovala? Pokud jo, můžeš jí začít směřovat ke změnám a samozřejmě pomoct, určitě teda spíš přiložit ruku k dílu než něco financovat. Pokud ne, je načase se začít poohlížet po něčem jiném… Jinak v tomhle se člověk může podle mě i hodně změnit, aspoň pokud to soudím podle sebe - naši jsou bordeláři a k čistotě doma mě nikdy moc nevedli, ale už s exmanželem jsme si ve zrekonstruovaném bytě nastavili vyšší standard čistoty, než měli oni doma, a teď s novým partnerem máme můžu říct doma úplně čisto (i když máme dva psy). On naopak k úklidu vedený byl a mě to náramně vyhovuje - že uklízet má smysl, když si na to dávají pozor oba a na čisté podlaze nejsou za 5 minut drobky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85465
29.9.19 09:06
@Tomkins píše:
Tak jsem dostal odpověď. Byt je městský, dřív v něm bydlel děda, ona zdědila pronájem. Proto je veškerý nábytek 30 let starý. Město rekonstrukci neudělá a ona do toho velké peníze vrážet nechce, když to není její byt.

O koupi nové postele prý už dlouho uvažuje, dokonce dostala už o minulých vánocích příspěvek od rodičů na novou, ale doteď to neudělala, protože jí to zkrátka netrápí.

Prostě přišla do bytu tak, jak byl zařízen po jejím dědovi, udělala si nějakou malou výzdobu ve formě obrázků, led světýlek, vysála, vytřela, uklidila, ale vše ostatní zůstalo tak, jak bylo dřív. Opadané kachličky, upadávají kliky u dveří, původní zašlé lino a koberce… Kočky tomu taky zrovna nepomohly… Prostě se tam už hodně dlouho na nic nesáhlo, nikdo ani nevymaloval.

Já osobně jsem s tímto vysvětlením celkem spokojený. Taky bych nechtěl dělat novou kuchyňskou linku v nájmu. A že tam chybí chlapská ruka, je strašně vidět, ale to nevadí, od toho jsem tady já.

Jen moc nechápu, že tam bydlela nějakou dobu s bývalým přítelem, tak že si to tam společně nezútulnili… Možná to taky brali jen jako dočasné bydlení a přišlo jim zbytečné něco kupovat zařizovat, pokud plánovali žít jinde.

To by me neuspokojilo. Jak jsem psala, nebydlela bych v tom ani zadarmo.
Vydelava, penize ma a postel si necha takovou?
Rodine to asi taky vadi, jinak by ji na to penize nedali. A skoro rok si neni schopna koupit novou. Blikaly by mi kontrolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová