Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Mi se teď vánoce taky trochu odsunuly na druhou kolej. Vyšly mi špatně tripple testy - na rozštěpové vady - a na „velký“ ultrazvuk mne specializované pracoviště pozvalo až za 3 týdny
Moc držím palečky. úplně přesně vím, jak se cítíš. V den kdy jsem se dozvěděla z tripple testu, že plodu vychází špatné výsledky na downuv syndrom si už moc nepamatuji - celý jsem ho probrečela. Naštěstí na fakultce v Olomouci mi udělaly odběr vzorku z placenty a dnes mi vedle v pokoji spokojeně odchrupkuje roční miláček. Moooc držím palečky
![]()
Miru četla jsem tvoje deníčky a nějak se tak tajně s tebou ztotožňuju. Taky předěláváme barák, takže ty tvoje story, neteče voda nebo jen studená znám z reálu
O to víc mě mrzí, že vám to teď nevyšlo, ale ono to tak třeba mělo být. Je fakt, že se vám určitě brzy zadaří znovu… Jen tě fakt obivuju, jak to všechno hezky zvládáš, protože já se tu na tom našem staveništi každej rok málem sevala, jen abysme měli „hezký vánoce“, teď už je to pohoda, protože vnitřek máme hotovej. Je fakt, že člověk by měl být rád, za to že je a má se fajn. Jenom já blbka si to prostě nějak neumím bez těch umytejch oken užít… chtěla bych mít jinou povahu sakra
![]()
ahojky, věřím, že to člověku pořádně nahlodá náladu když příjde o peníze když je potřebuje ale věř, že se dají udělat hezké i bez nich… my na tom nejsme zle ale já jsem spořílek a tak nedám z ruky víc než musím…
to znamená, že letos jsem nakoupila dárky za čistých 700,– což není zlé ne? Pro představu máme měsíčně jen z mladého práce něco okolo 30 tis. máme i jiné příjmy ale to není podstatné.. to píšu jen proto aby bylo jasné, že bych klidně mohla vzít 10 tis. jen z jednoměsíčního příjmu ani bych nemusela sahat do rezerv a nakoupit plno drahých blbin.. ale proč, mě to dělá větší, největší radost když to zvládnu za málo… a to mám houpacího koně, je jako nový ale po jiné slečně, kterou nebavil za 300 a dvě lepší barbie z výprodeje každá za 200… x dalších věcí z výprodejů je ve skříni třeba půl roku.. takže x dalších barbien, interaktivních hraček a pod. … strom mám od bratra myslivce jako každý rok, ozdoby jsou ještě hezké, nebudu tedy dokupovat… okna ozdobená vystřohovanými hvězdičkami a domečky a stromečky, které jsem dělala s dětma.. zábava a krása v jednom
v obýváku světýlka za 149,– dnes kupované…
a řeknu ti, že n¨to tu an nás dýchá odevšad.. stačí se pak už jen projít městem okolo kádí s kaprama, všude výzdoba a koledy… vánoce jsou o lásce, je to fráze ale vážně, klid.. bude líp
o prachách tohle být nemůže.. dřív si dáváli jablíčka a oříšky, pletený ponožky a jak se měli ![]()
Anonymní - neboj já měla testy taky blbý, na roztěpy a nakonec to bylo všechno OK
Teď máme zdravou holčinu. Dopadne to dobře neboj a užij si vánoce, tyhle testy bývají často falešně pozitivní
MirušeProdigy píše:Káka74 píše:
když čtu ostatní příspěvky, tak si říkám: „Ty blbko, co bys chtěla ?!!!“ Ale vánoční náladu to, že je na tom někdo hůř ne a ne přivolatA myslím, že Miruši jen tak někdo netrumfne. Zní to tak šíleně, že to asi musí být pravda.
á myslim že jsme na tom ještě dobře, hele dokud se nestane něco co nás položí na krovky, tak to ještě není tak hrozný Pranda ten potrat nás trochu sejmul a první dva dny byly docela na prd-sychicky pro oba, ale máme doma to malý sluníčko a to nám každou minutu dokáže tak rozzářit, a halvně máme sebe, moc se milujeme s manželem a tak si říkám, že dokud všechny překážky budeme zvládat, tak to přece není až tak hrozný
Páni. A já tajně doufala, že to bylo opravdu jen proto, abychom se my, pipiny, chytly za nos. Stydím se. ![]()
Jinak opravdu špatný to fakt má být až příští rok. Nezačal už podle toho májského kalendáře už nový rok?
Hanulínek: O ten vaječňák se hlásím, i když asi nemám nárok ![]()
ahoj
tak ja nevim, my mame darky vsechny koupeny, cukrovi upeceny, uklidit teprve musim ale normalka jako kazdy tyden…stromek je nazdobeny
jsou to nase prvni spolecne Vanoce, no uz kdyz se malej narodil jsem se na ne tesila a ted? Jsou mi uplne ukradeny, nevim rpoc, za 3 dny jsou Vanoce a mne to vubec neprijde, nemam ani malicko Vanocni nalady a ani se netesim, nejradsi bych je vypustila… ![]()
nikdyj sme je moc nemusela a rikala jsem si ze az budu mit dite uplne se to otoci ale letos je to snad jeste horsi…i kolem toho stromku chodim jako by tu vubec nebyl…
z Vanoc se nenervuju, kdyby nebyla na darky, daj se drobnosti, kdybych nenapekla, tak proste nenapecu, nechapu to silenstvi jak se Vanocema vsichni nervujou jak mnusi uklidit ap odobne, nakoupti darky protoze se to musi, upect protoze se to musi..nevim mozna ta moje nevanocni nalda je prave z tech lidi co se jima tak nervujou
nevim zatim mam pocti ze to bdue strojena fraska, ale treba se pletu a budou to nase nejkrasnejsi vanoce v zivote…
Příspěvek upraven 21.12.11 v 23:38
luciaasek píše:
Miru četla jsem tvoje deníčky a nějak se tak tajně s tebou ztotožňuju. Taky předěláváme barák, takže ty tvoje story, neteče voda nebo jen studená znám z reáluO to víc mě mrzí, že vám to teď nevyšlo, ale ono to tak třeba mělo být. Je fakt, že se vám určitě brzy zadaří znovu… Jen tě fakt obivuju, jak to všechno hezky zvládáš, protože já se tu na tom našem staveništi každej rok málem sevala, jen abysme měli „hezký vánoce“, teď už je to pohoda, protože vnitřek máme hotovej. Je fakt, že člověk by měl být rád, za to že je a má se fajn. Jenom já blbka si to prostě nějak neumím bez těch umytejch oken užít… chtěla bych mít jinou povahu sakra
![]()
![]()
my budeme mit hodně moc smutny vanoce stresujicí…
dcera je ve špitale s komplikaci při zakladnim onemocnění už 4 měsíc cca a dalších par měsicu pobude a ještě doufat že lečba zabere což je taky možne že ne..
mamka zahajila lečbu rakoviny..vyhlidky dobre ale i tak…
ještě mam 4,5 letyho špunta ktery mě dodava sílu jít dál…
ale stromeček mame kvuli malemu dárky pro něj taky no ale uklizeno teda nemam cukroví taky ne..a to jsem se tak těšila že budem s dětma vykrajovat a zdobit..
snad přiští rok ..snad…
Anonymní píše:
my budeme mit hodně moc smutny vanoce stresujicí…dcera je ve špitale s komplikaci při zakladnim onemocnění už 4 měsíc cca a dalších par měsicu pobude a ještě doufat že lečba zabere což je taky možne že ne..
mamka zahajila lečbu rakoviny..vyhlidky dobre ale i tak…
ještě mam 4,5 letyho špunta ktery mě dodava sílu jít dál…
ale stromeček mame kvuli malemu dárky pro něj taky no ale uklizeno teda nemam cukroví taky ne..a to jsem se tak těšila že budem s dětma vykrajovat a zdobit..snad přiští rok ..snad…
to je mi moc líto!! Držím palce ať se dcera i mamka uzdraví
Opravdu když nejde o zdraví nejde o nic ![]()
Tak ja se pripojuju
Letos nemam chut ani naladu,jedine na co se tesim,ze se poradne nazeru,respektive si dopreju to co jindy ne
Jinak me ted pred par dny chytli konecne ex,a zase ho pustili,takze cekam kdy me nekde prepadne
nejsem schopna zabalit darky,mam chut jhe pod ten strom narvat jen tak bez zabaleni,cukrovi jesate nemam zadne,zitra budu nucena zajet neco koupit do hyperky.Ja to letos nehrotim,nemam ani vanocni uklkid,stezi jsem s detma nazdobila stromek.V tu sobotu se nejak premuzu,a mozna i zazpivam koledu,ale jinak bych nejradsi
hla pod perinu a vylezla az v lete ![]()
Mno, holky, když to tu tak čtu..... Já dělám Vánoce vlastně hlavně pro děti, nikdy jsem tohle moc nemusela… Jako jo, miluju si kydnout k tý telce s pohádkama, bafnout taliř cukrovi a nazdar… Nějaký stresy se sháněnim dárků vůbec, nakoupene je mám, zabalene taky, upečeno je, nějaká ta výzdoba i stromek už taky a uklid? Průběžně jako vždy… S dvěma dětma to jinak ani nejde… A co? Káááášlu na to… Okolo nás se to „sere“ taky raz dva, chlap má zdravotni problemy, po novem roce ho čeká baypass,vysirá nás jeho bejvalka, která si našla chlapa a najednou je skvělá matka, do ted na děti kašlala a aliky projebala v herně a na chlastu, ale co, ono ji to chvilku vydrži jako vždy a pak zase děti hezky vyšoupne k nám…S našima si dárky nedáváme,jen pro ty děti to má cenu,to ano,ale jinak na to nemám buňky… Sníh nesnášim,ano na Vánoce patři,ale jinak mě štve,všude břečky a humus,má být na horách,le tady mi fakt „překáži“… Týjo a já se nějak rozkecala ![]()
Holky,ne,že bych to komukoli z vás přála,ale jsem ráda,že nejsem sama bez vánoční nálady ![]()
A nechuti do Vánoc…
S muským jsme včera řešili jestli k nám mají přijít známý,tak jsem ho přemluvila,aby nechodili…evidentně se mu to nelíbilo,ale mě se nechce strojit ještě pohoštění pro návštěvu ![]()
jinak já vytřela,vyluxuju,umeju sporák,a MOŽNÁ něco vyžehlím,a končím s úklidem
![]()
jinak co se týče jídla,tak se musím krotit,cukroví sem dělala „zdravé“,ale je i tak kalorické,že…
Cvíčo žádný není,tak abych nebyla po svátcích jak koule…
to by mě taky nasr.lo
Já jsem se Vánoc šíleně obávala. Mám nemocnýho bráchu a všichni dobře víme, že to není na dobré cestě. Má rakovinu. Už asi 3 roky nic nejí, je jen na infuzích. Naši ho mají doma. Včera dostal nějakou sepsi a je opět v nemocnici. Všichni se hrozně bojíme, co bude dál. Dnes tady u nás byla mamka a uplně jsem se lekla..je pohublá, neštastná..je to šílený. Máme 5měsíční holčičku, tak se vše točí kolem ní a já se snažim nemyslet na nejhorší a nezkazit přítelovi a jí vánoce, ale moc dobře to nejde.
Zakladatelko kašli na peníze… budte rádi, že jste zdraví a spolu, že se milujete, dobře se najíte a pujdete spát s pocitem, že Vás čeká zase den s pohádkama, cukrovím a hlavně s rodinou… krásný Vánoce a ať se vaše situace brzo zlepší..
![]()
Ahoj, já se na vánoce letos taky vůbec netěšim. Loni jsem se těšila jak malá holka, ale pak jsem byla zklamaná, ani nevim z čeho, asi jsem si je malovala trochu jinak. Dárky jsem měla vždy nakoupený kolik měsíců dopředu, vše nachystáno a letos? Do ničeho se mi nechce, pečení je z musu, aby to aspoň trochu vánoce připomnělo, jinak bych je letos nejradši zrušila. Jsem těhotná a dost mě to zmáhá a dárky jsme kupovali na poslední chvíli. Ještě nic hotového nemam a tý budoucnosti? Tak tý se bojim taky. Takže neboj, sama v tom nejsi.
Na Vánoce se těšim, přestože na mě taky bafají problémy z mnoha koutů, ale…Nikdy už to nemůže být tak hrozné jako v dětství. Já se už od září děsila, co zase na vánoce příjde. Hádky jsem poslouchala celý rok, ale na vánoce to bylo extrémní..Jen si na to vzpomenu a je mi zle. Vánoce, která zažívám s manželem a dětma jsou nádherné a nenechám si je ničím zkazit.