Vánoce přicházejí a já jsem k.o.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35420
14.12.21 13:07
@Anonymní píše:
Všichni přijdou k hotovemu. Tak nějak mě zachraňuje akorát matka, ale ta zas musí mít všechno úplně perfektní, takže jsem pod velkým tlakem. Manželovi je to jedno. Tchyně nikdy svátky neřešila, prostě přijde a je. Cukrovi milují, jenže nikdo se s ním nechce dělat, takže zase já. Je jím skoro 80, tak si říkám, že nevím, kolik Vánoc spolu ještě budeme moct být, tak prostě zbylo taky na mne, aby bylo… To se tak blbě vysvětluje. Ale zavidim těm dvěma ostatním sourozencům, že mají klid… Bývá nás u stolu přesně 10.

Tak nebude :nevim: Co se stane, když cukroví neuděláš? Nic. Nebude a hotovo. Těžko se nic nevysvětluje :nevim: Nás je standardně devět. Plus prateta a spol další 4 lidi. Jasně, jídla hora, ale tak je nás tolik, tak si práci rozdělíme. Osmdesátšest je pratetě a cukroví má vždycky skvělý :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
14.12.21 13:09
@Anonymní píše:
Neznáte moji rodinu, bohužel. Vše musí být dokonalý a pokud chci s něčím pomoct, můžu říct max. svoji matce, ale to je zase největší perfekcionistka ze všech. Ostatní přijdou s prázdnými rukama, sedí a čekají. Fakt se to blbě vysvětluje, mazec. :(

A když to nebude dokonalé, tak co, oni se budou zlobit? Nebo příště už nepřijdou? "to by přece bylo dobré ne?

Taky mám takové ženy jako ty v rodině. Problém je, že já jsem jiná a některé práce, které ony dělají, považuji ta zbytečné, takže mě nenapadne nabídnout tu pomoc. Příklad : žena připravuje 3 pomazánky. Za mě by stačila jedna nebo bych se bez ní obešla. Kdybych byla hostitelka já, tak to nedělám. Takže mě nenapadne nabídnout, že udělám pomazánku. To by mi ta příbuzná musela zavolat a říct, hele přivez pomazánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
14.12.21 13:09
@Fiducia píše:
@Freeandwild to jsi dobrá :potlesk: Já letos vaječňák dokonce koupila :mrgreen:

Taky bych asi koupila, ale nemůžu mlíko ani vejce 8o :mrgreen: :nevim: Takže je to spíš takový vanilkový likér z kokosovýho mlíka.

@Anonymní píše:
Všichni přijdou k hotovemu. Tak nějak mě zachraňuje akorát matka, ale ta zas musí mít všechno úplně perfektní, takže jsem pod velkým tlakem. Manželovi je to jedno. Tchyně nikdy svátky neřešila, prostě přijde a je. Cukrovi milují, jenže nikdo se s ním nechce dělat, takže zase já. Je jím skoro 80, tak si říkám, že nevím, kolik Vánoc spolu ještě budeme moct být, tak prostě zbylo taky na mne, aby bylo… To se tak blbě vysvětluje. Ale zavidim těm dvěma ostatním sourozencům, že mají klid… Bývá nás u stolu přesně 10.

Prosímtě a když se nasáčkujou k Tobě, proč to musí být podle matky a ne podle Tebe? Jsi snad dospělá ne? Cukroví udělej pár druhů a zbytek někde objednej a pošli pro něj manžela. Hezké svátky přece nemusí být s dokonalou výzdobou, bez smítka prachu a s 50 druhy dokonale vykrájeného cukroví včetně perníčků nazdobených do krajky. Prostě si normálně sednete, otevřete šampus nebo ten vaječňák, posedíte a budete spolu jako rodina, ne? Fakt si to děláš sama. NEMUSÍŠ. Stačí to jen říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 13:10

@Fiducia Hm, u nás nikdy nikdo nepece. Ptala jsem se svagrovych, jestli nebudou péct ony, že vědí, že cukrovi prostě tchanovci miluji. Pry ne, dostanou od jiných příbuzných z druhé strany.

• Citovat
  • Upravit
6654
14.12.21 13:13
@Anonymní píše:

Holka ty si to ale cely delas sama, protoze mas pocit, ze musis naplnovat ocekavani ostatnich. Mam kamaradku jako jsi ty a je to fakt nestesti, lita jak hadr o holi, stastna neni a vsichni toho akorat vyuzivaji, ac ne treba uplne vedome. A muzu do ni hucet horem spodem, at zacne konecne brat ohledy sama na sebe a ne furt na ostatni, ale je to totalne marny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.12.21 13:13
@Anonymní píše:
@Fiducia Hm, u nás nikdy nikdo nepece. Ptala jsem se svagrovych, jestli nebudou péct ony, že vědí, že cukrovi prostě tchanovci miluji. Pry ne, dostanou od jiných příbuzných z druhé strany.

A v závěru zjistíš, že nakonec někteří by radši seděli doma :nevim: Ne jako tak mě to napadlo, vidím to i u tchýně jak se štve se vším, že přijede celá rodina a pak bokem slyším švagrovou, že by radši byla doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
14.12.21 13:14

Letos už to asi nezvládneš, jak tě sleduji. Za rok by to šlo. Nachystej jen tolik, kolik bude ještě uvnitř tvé komfortní zóny, zbytek rodiny seznam s tím, co nebude, tudíž dostanou šanci to obstarat sami. Dorazí s prázdnýma rukama, nebude se jim přichystané líbit? Tak ať zase táhnou domů.

• Citovat
  • Upravit
2033
14.12.21 13:14
@Anonymní píše:

Tak ať ho dovalí laskavě k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
14.12.21 13:15
@Anonymní píše:
Funguju CELY rok na 150%. Děti, práce, domacnost, pomoc manzelovym starym rodičům. A už nemůžu! Blíží se Vánoce, upekla jsem cukrovi, snažím se vše zvládat, čeká mě veškeré zařizování krom kuchnuti kapra a dovezeni stromku, to zařídí manzel. Ale já se cítím, jako bych už teď měla vybitou baterku!!! Manžel má sice ještě dva sourozence, ale ti se udělají pro sebe… Pomoc! Jsem blba, že jsem nastavila moc vysoko latku, ale teď mám skoro averzi na rodinu, která bude JAKO VZDY u nás, a brzy jsou svátky. A muz pro to nemá pochopení, vždyť všechno funguje… Já se asi udusim. Znáte? Co teď? A.

Nezlob se na mě, ale udělala sis to sama. Rodina si zvykla, že vše zvládáš na 150% tak co se budou namáhat? Je na tobě, abys řekla STOP.
Proč se staráš o manželovi rodiče ty, když mají tři děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
14.12.21 13:17
@Anonymní píše:

A proč se jich vůbec na něco ptáš?
Prostě řekni - prosímtě, mohli byste letos přinést nějaké cukroví? Mám toho letos hodně a fakt to nebudu stíhat. Třeba i buď konkrétní, že Ti někdo doporučil u nějaké cukrářky, aby věděli, že to myslíš vážně. Přinesou hnusné z Kauflandu a tchánovci budou kritizovat? Řekni no jo, to přinesla tady Maruška, já jsem jí doporučovala tamtu cukrářku, ale asi to nevyšlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
14.12.21 13:18
@Anonymní píše:
Neznáte moji rodinu, bohužel. Vše musí být dokonalý a pokud chci s něčím pomoct, můžu říct max. svoji matce, ale to je zase největší perfekcionistka ze všech. Ostatní přijdou s prázdnými rukama, sedí a čekají. Fakt se to blbě vysvětluje, mazec. :(

V tom případě je nezvi. Hotovo. Asi tě pomluví, ale co je ti po tom? Pokud by manžel trval na přítomnosti rodiny, která nedokáže hnout prstem, ok ale ať si vše nachystá sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
14.12.21 13:28
@Anonymní píše:
Holky, nebuďte tak přísné. Ono nejde jen o ten Štědrý den… když je 100% všeho jen na vás a ještě se starat o dva staré lidi, to je strašně náročné. Já jsem také sama na vše - tři malé děti, z toho jedno handicapované. Nikdo mi nepohlídá, nikdo nepomůže. Tatínka máme, ale ten je do večera v práci, máme vysoké výdaje se synem a jinak to prostě nejde. Kdybych ještě k tomu měla chystat Vánoce pro celou (vyčůranou) rodinu, tak mě také odvezou do blázince. Zakladatelko ty prostě musíš říct, že letos NE. Řekni pravdu, že jsi na pokraji sil a od letoška u vás nikdo trávit Vánoce nebude. Ale že rádi během svátků přijedete ke každému na oběd, abyste se jako rodina mohli družit. A udělej si pořádky hlavně s manželem, aby aspoň ocenil, co všechno děláš. Drž se a hezké svátky.

Nebudu dělat vánoce pro celou rodinu. Tečka. Co jako :nevim: Mě taky nikdo nehlídá, a já tudíž nemám potřebu nikomu lézt mezi půlky s Vánocema :nevim:
Jednoduché, ať se nenechá zneužívat :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
14.12.21 13:30
@Anonymní píše:

Tak ať donesou krabičku darovaného. Objednají u cukrářky (příští rok, letos už leda koupit někde v obchodě. Ale stejně už máš napečené)
To jako nikomu není blbý dojít se najíst s prázdnou :nevim:
A ty beztak nic řešit nechceš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
14.12.21 13:37

A proto mame stedry den jen s muzem a detma. Muz je pracovně velmi vytíženy, nema kapacitu mi jeste pomáhat, to at ten cas venuje detem. Dělam vse sama, jen muj tatka rybar, nam doveze kapra hotoveho a ja jen obalim.
Dárky pro vsechny vymyslet, objednat, zabalit, cukroví, vyzdoba, vareni, chystani detem na besidky, dcerka do toho svatek..ono se to nascita. Muz dojede nakoupit, ale seznam musim udelat ja.
100krat nic umorilo osla.
Dalsi rodina 25,26 návštěvy a hotovo.
Jenze ja jsem typ, ze si nenakladam vic, nez musim.
Tančim, jak nejlepe umím a hotovo.
Ze je matka puntickar, co se jako stane kdyz se ji neco nebude libit? Dostanes na zadek?
Promiň, delas si to sama, salat objednej v nejakem osvědčeném lahudkarstvi (jednou jsem na oslavu salat takhle objednala, byl vyborny a nikdo nic nepoznal, nedalo se kvuli praci jinak), toho kapra muz i obali a hotovo.
Příští rok se ponauc neudelej si to stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
14.12.21 13:44

Ne tohle opravdu neznam. 8o svoji hodnotu totiz nemerim tim, jak se na me divaji ostatni, jestli je dost napeceno, uklizeno, uvareno atd…
Rada lidi pozvu, rada s nimi posedim, ale neslouzim jim. Pokud nestiham, tak jim uvarim caj a otevru susenky. V obchode maji mraky pomazanek. Kapr se pece sam v troube ani ne pul hodinky, salat s kostickovacem mam hotovy taky do pul hodinky, uklizeno nijak zvlast nemivam a nikdy to nikomu nevadilo. Rodice se snazim potesit kazdy den milym slovem a necpu je cukrovim, ktere by ani nemeli jist.
Pokud by se u nas nekomu nelibilo, bylo mu malo atd., tak at sedi doma :nevim:
A vis co, zatim se tak nestalo… vsichni se zasmejeme a hrajeme hry, popovidame. V adventu si uzijeme dost pohody pouze s detmi, tak je to prijemne oziveni.
Preju ti taky dozrat a prestat se hnat kvuli blbostem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová