Vánoce přicházejí a já jsem k.o.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.12.21 20:53
@Anonymní píše:
Funguju CELY rok na 150%. Děti, práce, domacnost, pomoc manzelovym starym rodičům. A už nemůžu! Blíží se Vánoce, upekla jsem cukrovi, snažím se vše zvládat, čeká mě veškeré zařizování krom kuchnuti kapra a dovezeni stromku, to zařídí manzel. Ale já se cítím, jako bych už teď měla vybitou baterku!!! Manžel má sice ještě dva sourozence, ale ti se udělají pro sebe… Pomoc! Jsem blba, že jsem nastavila moc vysoko latku, ale teď mám skoro averzi na rodinu, která bude JAKO VZDY u nás, a brzy jsou svátky. A muz pro to nemá pochopení, vždyť všechno funguje… Já se asi udusim. Znáte? Co teď? A.

Zakladatelko zpomal a zaukoluj rodinu. Také jsem jela dost, únava neunava, nachlazení pořad jsem tak nějak jela. A bum. Jednoho dne přišel úraz, který mě zastavil a nemohla jsem v podstatě nic. Vše musela dělat rodina, i oblékat mě. V podstatě z rozjeteho vlaku velkou rychlosti jsem zničeno nic zabrzdila na nulovou rychlost. Nikomu to nepřeji, ale donutilo mě naučit některé věci ostatní a to, že ostatní MUSÍ pomáhat.

Zakladatelko, zastav se a chvíli si sedni a promysli si, co je nutné a co nutné není. To co nutné není nedělej, co nutné je, částečně deleguj. Jen musíš vydržet, že to nemusí byt udělané dle tvých představ. To ke většinou ten největší problém nás žen. :oops: :roll:

• Citovat
  • Upravit
21703
14.12.21 20:56
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Když si ten oběd přineseme, tak by to šlo. Tyhle historky jsou neskutečný, verte mi, akorát nevím, jestli vic komedie nebo tragédie.

no vidíš, oni ochotní uvařit vám nejsou, ale sami by přijeli? Ať si taky přivezou oběd s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 21:02

@PaníBovaryová Jasně, teoreticky to tak je, ale víme, že rodinná praxe vyžaduje hoooodne diplomacie a tahle rodina je na moje meritka hodně nestandardní, co se týče nějakého společenského chování…

• Citovat
  • Upravit
4705
14.12.21 21:07

Zakladatelko, ještě mě fascinuje, jak manželovi sourozenci " se udělají pro sebe".
Z nich si vezmi příklad a oznam jim : příští Vánoce jste na řadě s tchánovci a tetou vy, švagrová, další rok vy, švagře. My dorazíme 26. na oběd.

A tví rozvedení rodiče - jestli spolu vycházejí, tak ať si domluví 25. společný oběd, nebo jsou každý doma, nebo kdekoli jinde.
Ty FAKT nejsi jejich animátor a NEMUSÍŠ se starat o jejich spokojenost a zajišťovat jim vánoční pobyt all in.
Tvoje jízda na 150 % je nebezpečná a hlavně zbytečná.
Ty potřebuješ být v pořádku pro svoje děti. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 21:22
@Anonymní píše:
@Dája999 Ano, jsou tu každý den většinu času, změna je 26.12. v tom, že se sem nakvartyruje i jeho bratr s rodinou. Šílený? Yes.

Zakladatelko, tak se letos nakvartyrujte ke svagrovcům. Proč oni musí jen k vám?

• Citovat
  • Upravit
21703
14.12.21 21:23
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Jasně, teoreticky to tak je, ale víme, že rodinná praxe vyžaduje hoooodne diplomacie a tahle rodina je na moje meritka hodně nestandardní, co se týče nějakého společenského chování…

má tchyně si naloží jako první, sama sobě popřeje dobrou chuť a než si ostatní naloží, tak už má první talíř snězený, vyrazí mi naběračku z ruky a že si jde přidat. Vyrovná se to tvému nestandardnímu chování? :lol: Víš, že jsem někdy předloni - 3 roky zpátky tak nějak, přestala dělat po večeři chlebíčky, protože jsem kvůli rizikovému těhotenství už nemohla? Sice se urazila a brzy odjela…ale víš co? Já je od té doby nedělám a štědrý den mám mnohem klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 21:38

@PaníBovaryová Taky dobrý. Moje historky jsou téměř nepublikovatelny, ale tak nějak, no. :lol:

• Citovat
  • Upravit
19388
14.12.21 21:40
@Anonymní píše:
@mado Celé…

Tak to u mě nejsou svátky, ale galeje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.12.21 21:45

A ja na Vánoce letos kašlu, hárání mě štvou, ja si uklidim, protože mě ten bordel rozčiluje. Jinak vše ostatní nechávám na muži a dětech. Ať si to udělají…
Navíc jeden pes je natom fakt špatně, šance ale je, takže prostě letos nemám náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.12.21 21:47

Zakladatelko, ty se nezmenis. Ale mohla bys to zarazit. Já jsem připravena i příští rok odjet, jak jsem naštvaná. Letos to nejde.
Jsem na ně naštvaná hrozně.
Odmítám i zdobit strom, at si to udelaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.12.21 21:48
@g.sandova píše:
Zakladatelko, ty se nezmenis. Ale mohla bys to zarazit. Já jsem připravena i příští rok odjet, jak jsem naštvaná. Letos to nejde.
Jsem na ně naštvaná hrozně.
Odmítám i zdobit strom, at si to udelaji

Co ti provedli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.12.21 21:50
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Taky dobrý. Moje historky jsou téměř nepublikovatelny, ale tak nějak, no. :lol:

velice se mi vyplatilo hodně zaúkolovat manžela, protože do té doby byl „však se těch pár chlebíčků může udělat…“ - já: „tak je uděláš, protože já na to nemám kapacitu“ A bylo ticho… :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.12.21 21:51
@terien píše:
Co ti provedli?

Mám nějakou krizi. Nikdo mě neposlouchá, nikdo nedodržuje pravidla.
Plnej byt lidí a stejně jsem na ty důležité a těžké věci sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.12.21 21:52
@g.sandova píše:
A ja na Vánoce letos kašlu, hárání mě štvou, ja si uklidim, protože mě ten bordel rozčiluje. Jinak vše ostatní nechávám na muži a dětech. Ať si to udělají…
Navíc jeden pes je natom fakt špatně, šance ale je, takže prostě letos nemám náladu.

jako pejskařka přeju brzké uzdravení :srdce: a ano, na tom okolo vůbec nezáleží, na nějakém stromu nebo cukroví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.12.21 21:52

Ale zase vše kolem jídla řeší muž. Ovšem nikdy po sobě neuklidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová