Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Della Street píše:
A neselhal jako otec, když odešel od ještě dost malých deti? Podruhé? To je jako dobrý otec???
Ty děti za to nemůžou. A nejhorší, co může máma udělat je, spinit ho pred detma a bránit ve styku, což asi není příklad zakladatelky. Mstít se přes děti je největší podlost.
Ahoj,
já bych si Vánoce udělala po svém.
A jen tak na okraj. Můj manžel si našel milenku když byl dceři rok a já těhotná. Pořád si stěžoval jak má strašně práce. Pořád strašně unavený. Dceru nikdy nevzal ani na procházku, protože neměl čas.
Ale s milenkou mohl trávit víkendy, jezdit s ní na výlety…
Takže takhle si asi představuju příkladnýho otce ![]()
@Kfětoslava píše:
Ty děti za to nemůžou. A nejhorší, co může máma udělat je, spinit ho pred detma a bránit ve styku, což asi není příklad zakladatelky. Mstít se přes děti je největší podlost.
Jsou dost velké na to, aby měly své pocity a nikdo jim to podsouvat nemusí. Děti nejsou blbé, tak to tu zakladatelce nepiš.
Zakladatelko nesla bych. Akorat se budeš trapit a dělat že sebe blbku.
@Kfětoslava píše:
Děti za nic nemůžou, s tím souhlasím. Ale to naprosto není důvod, aby zakladatelka chodila k tchýni a tam vytvářela pohodovou atmosféru rodinných vánoc.
Nešla bych, bylo by to pro mě neskutečně ponižující. Domluvila bych s tchánovci že na Štědrý den budeš s dětmi teda doma a na Hod Boží bych je poslal k nim, třeba na celý den ať si je tedy tatínek užije. Ale společně NE.
Děkuju za názory, je to velmi přínosné. Oni bydlí v jiné vesnici, asi 15 km od nás. Já nemám auto, takže jsme byli domluvení, že tchán nás odveze na Štědrý den se vším jídlem a dárky k nim. Mne by akorát vezl zpátky na druhý den na otočku domů zatopit a postarat se o zvířata - psy, kočky a morče. Žiji totiž v baráku na malé vesnici. Takže bych absolutně nemohla nic, než jen ty Vánoce přežít s překvapením. Ona tchyně a ani můj muž nic neřekli, domluvili se za mými zády, ale dcera mi to večer řekla. Trošku mě ten podraz od tchyně mrzí, zvlášť když je byli domluveni jinak. Jen nevím, co na to tchán, sázím, že o tom taky ještě neví…
@Kfětoslava píše:
Nemám pocit, že jim něco našeptává, děti jsou už větší a vidí to jeho chování samy.
Zakl. po přečtení dotazů mě hned napadlo, že vás chce dát tchýně pod stromečkem dohromady.
Ne, nešla bych, užij si to doma s dětmi, in už lepší nebude a tchýně ať si syna užije sama..
![]()
Jsem asi jediná, kdo by ke tchýni šel. Ve třech vám bude doma smutno, tvůj muž navždy zůstane otcem vašich dětí a jeho rodiče babičkou a dědou. Byla bych vděčná, že máte hezké vztahy a Štědrý den s nimi strávila.
@ivašot. píše:
Děti za nic nemůžou, s tím souhlasím. Ale to naprosto není důvod, aby zakladatelka chodila k tchýni a tam vytvářela pohodovou atmosféru rodinných vánoc.
To jsem přece nepsala nebo jo?
@Kfětoslava píše:
To je pravda, ale proč by se měla přemáhat a chodit na vánoce za svým ex.
Věřím, že se se zakladatelkou dohodnou, pokud ovšem o děti bude nadále stát.
Ja bych to v prve rade probrala s detma, jak ony by to chtely. pak se rozhodovala dal. ja byla v opacne situaci, kdyz se pritel ozval po 2,5 letech (milenka ho opustila, obrala o prachy…), rekla jsem mu, at se da do kupy a za mesic ho chci videt u jeho mamky u stedrovecerni vecere, ze tam budeme i s detma (nevidel ty roky ani rodice)… samozrejme, musela jsem v sobe zkousnout sve vlastni pocity, ale vedela jsem, ze to pro jeho rodice, kteri jsou velice stari, i deti bude ten nejhezci darek. a byl - atmosfera byla skvela, proste veci se deji a i kdyz ti nekdo v zivote ublizil, povznes se nad to, usetris si tim hodne bolesti… v tvem pripade bych to kapku tchyni mela za zle, ale vzila bych se do jeji situace - je stara a sama vi, buhvi, kolik takovych chvil jeste bude, kdy bude mit pohromade sve nejblizsi. nebrala bych to jako hrani divadla, bavila se normalne, hlavne bez vycitek a den si uzila ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju za názory, je to velmi přínosné. Oni bydlí v jiné vesnici, asi 15 km od nás. Já nemám auto, takže jsme byli domluvení, že tchán nás odveze na Štědrý den se vším jídlem a dárky k nim. Mne by akorát vezl zpátky na druhý den na otočku domů zatopit a postarat se o zvířata - psy, kočky a morče. Žiji totiž v baráku na malé vesnici. Takže bych absolutně nemohla nic, než jen ty Vánoce přežít s překvapením. Ona tchyně a ani můj muž nic neřekli, domluvili se za mými zády, ale dcera mi to večer řekla. Trošku mě ten podraz od tchyně mrzí, zvlášť když je byli domluveni jinak. Jen nevím, co na to tchán, sázím, že o tom taky ještě neví…
Tchýně vás chce dát dohromady. Mně osobně by to bylo nepříjemné. Podvedl tě dvakrát, podvede tě znovu. Pokud se s ním dáš dohromady, tak bys mu vlastně tu milenku tiše dovolila a musela by ses s tím smířit.
Pokud žijete už rok odděleně, to nejhorší ke za tebou a já bych se rozhodně nevracel k myšlence „co kdyby“. Nadělá ti to bordel v hlavě a budeš se v tom plácat další rok. Možná bereš vánoce jako něco extra, ale tak dětem jde především o stromeček, pohádky a dárky. A to doma dokážeš zařídit taky.
Jezdit k tchýni dohazovačce by byla chyba. Jak vidíš, plánuje si to podle sebe bez ohledu na vaši domluvu. Jo a vyřiď si už ten rozvod, včetně majetkového vypořádání. To bude trvat minimálně další rok. Jestli někoho potkáš, budeš mu těžko vysvětlovat „já jsem sice vdaná, s manželem už nežijeme, ale rozvod jsme ještě neplánovali“
@Karleon píše:
Jsem asi jediná, kdo by ke tchýni šel. Ve třech vám bude doma smutno, tvůj muž navždy zůstane otcem vašich dětí a jeho rodiče babičkou a dědou. Byla bych vděčná, že máte hezké vztahy a Štědrý den s nimi strávila.
nejsi, ja taky ![]()
@markytka3 jenže ono je to čerstvé a pokud psala že i dětí mu to mají za zle..obávám se, že štědrý den bude divný pro všechny.
Příspěvek upraven 02.12.19 v 08:12
@Tomkins píše:
Pokud žijete už rok odděleně, to nejhorší ke za tebou a já bych se rozhodně nevracel k myšlence „co kdyby“. Nadělá ti to bordel v hlavě a budeš se v tom plácat další rok. Možná bereš vánoce jako něco extra, ale tak dětem jde především o stromeček, pohádky a dárky. A to doma dokážeš zařídit taky.
no jak kde, pro me deti jsou nejake pohadky putna, jsou radi, ze jsme vsichni spolu, jezdivame pres vanoce lyzovat, uzivame si sami sebe, po stedrem dnu objizdime babicky a u rodicu ex se s nim i vzdy sejdeme, dame spolecny obed, darky a deti pak pokracuji s ex na par dni k nemu. nevidim v tom nic spatneho, v zadnem pripade me tchyne nezve, aby nas dala dohromady, ale je rada, ze se sejdou ji blizci lide. a deti jsou stastne a verim, ze nejake trauma, ze zijeme bez taty, na rozdil od neustale rozhadanych, naschvaly si delajicich, „rodin“, mit nebudou. ![]()