Vánoce u tchyně, když manžel odešel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1557
2.12.19 08:15

Ja bych se ridila podle deti. Dala bych jim vybrat, jestli chteji byt i s tatou u babicky nebo treba dorazit k babicce druhy den. Kdyby chtely byt na Stedry vecer i s tatou u babicky, nejak bych se kousla a zahrala bych si na vyrovnanou a sebevedomou a manzela bych si vsimala minimalne. Jo a rozvodovy papiry bych poslala uz davno, ale urcite jeste pred Vanoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.12.19 08:16
@Malike píše:
@markytka3 jenže ono je to čerstvé a pokud psala že i dětí mu to mají za zle..obávám se, že štědrý den bude divný pro všechny.

proto pisi, at to probere s detma, bude mit vice informaci, se kterymi muze pracovat a na zaklade nich se rozhodnout. me opustil v den porodu druhorozene, ano je to na :poblion:, ale nikdy jsem mu to nevycetla ci se k tomu vracela, verim, ze se mu s tim, co provedl, nezije lehce. a verim, ze az se autorcinymu manzelovi sklidni hormony, mozna, ze i on bude mit do konce zivota nelehky zivot sam se svym svedomim. ja bych fakt jela, preci si kvuli nekomu, kdo za to ani nestoji, nezkazim svatky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
2.12.19 08:20
@Malike píše:
To je pravda, ale proč by se měla přemáhat a chodit na vánoce za svým ex.
Věřím, že se se zakladatelkou dohodnou, pokud ovšem o děti bude nadále stát.

To jsem nepsala nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.12.19 08:22

Hlavně nevím proč už nejste rozvedeni. sama říkáš že bych ho už zpět nevzala..Pod stromeček u tchyně bych mu poslala zabalený dárek - rozvodové papíry..

• Citovat
  • Upravit
14895
2.12.19 08:27

@markytka3 vánoce budou takove, jake si je uděláme…
pokud by mi vánoce kazil muj ex, nevidím duvod, proč bych s ním měla strávit svátky.
Já bych měla pohodove vánoce i s dětmi a ty by pak mohli na druhý den k babičce a dědovi a otci.
Sama psala, že se jí za ním nechce…tak proč by si právě proto měla kazit svátky. :nevim:
I ona je pro sebe duležitá a rejpat se v ráně asi nechce,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.12.19 08:31

Nešla bych tam. Myslím, že by to nebylo dobré ani pro děti. I když bych se hodně snažila se překonat, tak by určitě vycítily napětí, děti nejsou hloupé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
2.12.19 08:32

Pokud by o to stály děti, tak bych je tam poslala samotné. Ale určitě bych si tam nejela hrát na spokojenou rodinku. A navařit jim může klidně tvůj muž, je to jejich syn, tak ať se stará. Na Štědrý den bych byla doma s dětmi, k babičce a dědovi můžete jít třeba 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
2.12.19 08:35

Achjo.. to je teda blbá a bolestivá situace..
tchýni se nediv, je to holt její SYN a vždy bude..
hodně by záleželo, co by mi řekly děti, pokud by po tom fakt toužily být tam se všemi, tak bych se asi kousla a jela (ta milenka jako bude kde? :-DD), ale celé bych to měla jeho přítomností zkažené…
nejradši bych s dětmi byla doma a tchánovi řekla, ať si pro děti přijede 25/12 dopoledne, ale večer je doveze domů.. tak bych to zřejmě vyřešila já, pokud by děti na vánocích u babičky netrvaly.. uděláte si to pěkné přece i ve třech spolu ♥️ nejsi první ani poslední kdo by byl o vánocích s dětmi sám.. asi furt lepší, jak koukat na toho exota celý štědrý večer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.12.19 08:35
@Malike píše:
@markytka3 vánoce budou takove, jake si je uděláme…
pokud by mi vánoce kazil muj ex, nevidím duvod, proč bych s ním měla strávit svátky.
Já bych měla pohodove vánoce i s dětmi a ty by pak mohli na druhý den k babičce a dědovi a otci.
Sama psala, že se jí za ním nechce…tak proč by si právě proto měla kazit svátky. :nevim:
I ona je pro sebe duležitá a rejpat se v ráně asi nechce,

s tim plne souhlasim! je to jen na nich. pisi zamerne na nich bo treba u me by byl nazor deti primarni. a sama urco vis, ze matka se musi kolikrat sebezaprit pro blaho svych deti :mavam: a pokud deti ani deti nechteji, teda pokud jim to neni vsugerovano, tak pak neni o cem diskutovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.12.19 08:36

@Lucy75 píše že milenka má přítele, tak bude na vánoce asi s přítelem ( ne s milencem )

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.19 08:44

Psala jsem (asi v 1. příspěvku), že děti s ním večeřet nechtějí. Jenže si myslím, že ta mladší by asi i trošku chtěla. Respektive by chtěla zpátky svého tatínka domů. Ta starší (už skoro 14) ne. Ta zaujala bojovou pozici vůči svému otci, byť se ji snažím krotit. Jinak si vycházíme vstříc ohledně dětí - má je kdykoliv chtějí. Teda tu mladší. Ta starší víceméně odmítá svého otce navštěvovat. Vnímá všechno, vidí i to, že dřív se jim nevěnoval a trávil svůj čas po svém ( geocaching sam nebo se synovcem, milenkou), čtení, počítač. Dnes se chce přetrhnout. To jsou její slova. Rozvod? Já bych ráda, ať si ho zařídí on. On odešel, tak ať se rozvede a zařídí to sám. Soud má primo ve městě, kde teď bydlí a má i auto. Já to mám fakt těžké bez auta v malinké vesnici. Navíc, kdo platí soudní výlohy spojené s rozvodem? Ten, kdo žádá?

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.12.19 08:50

Pokud byste se dohodli, jak na majetku, dětech a všech věcech okolo, tak ano, poplatek platí ten, kdo žádá..jestli se to nezvedlo tak jsou to dva tisíce.

• Citovat
  • Upravit
1237
2.12.19 08:55

Já bych tam určitě nejela. S dětmi bych si udělala štědře večer doma a pak dle domluvy. Treba tam děti dovezla na první svátek, aby byly s tátou. Nechtěla bych s nim trávit svátky, to radši sama doma u pohádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
2.12.19 08:56

@markytka3 v určitých ohledech dělám, co na očích vidím u syna, ale jsou situace, kdy prostě si nebudu otvírat rány..ani kvuli dětem. Věřím, že si na situaci, že vánoce budou bez táty, zvyknou jako jine děti a kdoví, časem se třeba ukáže,,strejda,,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
2.12.19 08:57
@Anonymní píše:
Rozvod? Já bych ráda, ať si ho zařídí on. On odešel, tak ať se rozvede a zařídí to sám. Soud má primo ve městě, kde teď bydlí a má i auto. Já to mám fakt těžké bez auta v malinké vesnici. Navíc, kdo platí soudní výlohy spojené s rozvodem? Ten, kdo žádá?

To je velmi, velmi nedospělé chování. Víš, že když si teď vezme půjčku na 300 tis, že je musíš splácet i ty? A že když vydělá nějaké peníze, že polovina je tvoje? To ti přijde v pořádku, když spolu nežijete?

A kdo platí soudní výlohy? To je fuk, váš majetek je přece až do majetkového vyrovnání společný. Každý si budete muset najít svého advokáta. A samozřejmě ho i zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová