Vánoce u tchyně, když manžel odešel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
2.12.19 10:08
@Tomkins píše:
Však já jsem s tebou souhlasil. V čem máš problém?

vsak ja s tebou taky :-) no problem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
2.12.19 10:12
@markytka3 píše:
vsak ja s tebou taky :-) no problem :-)

Psala jsi něco o troubovi. Tak si nepředstavuju normální konverzaci, kde spolu dva souhlasí.

Edit: Jo, už chápu. Já jsem citoval tvůj příspěvek, že s ním souhlasím. Zbytek byl adresovaný zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.12.19 10:16
@Tomkins píše:
Psala jsi něco o troubovi. Tak si nepředstavuju normální konverzaci, kde spolu dva souhlasí.Edit: Jo, už chápu. Já jsem citoval tvůj příspěvek, že s ním souhlasím. Zbytek byl adresovaný zakladatelce.

pisi z mobilu, se mi ty citace nejak pomotaly :-) promin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
2.12.19 11:40

Nesla bych. tchyni si jasně svou představu řekla, ona ji za tvymi zady chce porušit. Chápu že je to syn a chce ho tam mít, ale mohla to řešit jinak. Představa že celý den kmitam a ex si přijde s úsměvem k hotovému, do toho tchýně nás chce dávat dohromady, nafuceny puberťák. To fakt ne. Pokud na tom děti netrvají, tak si udělejte krásné Vánoce sami :hug:. A určitě bych se rozvedla. Trochu nepohodlí a 2 tisíce, ale klid celý život. Fakt nevíš co se může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.12.19 11:44
@Anonymní píše:
Zdravím.
Potřebuji znát názory na situaci.
V kostce osvětlím: Před necelým rokem odešel ode mně manžel, po dvaceti letech. Zůstala jsem sama s našimi dětmi (10, 13). On jenom odešel, zatím se nerozvádí. Důvod? Milenka, chce být sám a dělat si, co chce, prý už mě nemiluje. Dlouho jsem brečela, dlouho čekala, že se vrátí,… Nicméně už asi dva měsíce jsem ve stavu, kdy ho nechci zpět, protože jsem si uvědomila, že už nechci od něj žádné ponížení a žádné pohl. choroby. Už jednou měl milenku - jednu a tu samou, podváděl mě s ní víc než rok, bylo to před devíti lety, odpustila jsem, udělal to zas.
Nemám svou rodinu, chtěla jsem být na Vánoce u jeho rodičů, domluvili jsme se tak už v létě. Nedávno jsme dohodu upřesnili. Tchyně je nemocná a hodně zestárla, chtěla jsem u nich, protože by měli doma své pohodlí. O všechno jsem se chtěla postarat, ať nemusí ona (veškeré jídlo,…). Ona i tchán (prý) stáli při mně, svému synovi to mají za zlé. Nicméně k problému: dohoda zněla, že budeme bez něj. Protože on mi dost arogantně odpověděl, že on umí být na svátky sám (když odcházel, tak jsem v pláči položila dotaz, že jak si to jako představuje, co děti, vánoce atd.?). Tak prostě štekl, že…
No, tohle všechno tchyně věděla, přesto porušila dohodu a včera ho pozvala na večeři. Já vím, její dům, její pravidla. Tak jsem jí hned volala a sdělila jí, že tedy my s dětmi budeme doma a ona ať si svého syna pozve do svého domu. Ale já s ním Vánoce trávit nehodlam a ani večeři ne. Začala mě vydírat řečmi o posledním žebrakovi a jeho místu u štědrovečerní večeře, atd. Nicméně já a ani děti s nim večeret nechceme. Stejně by tam byl s námi celý Štědry den, ale to podstatné je, že já to vidím tak, že on opustil svou rodinu a na svátky si na ni budeme hrát? Jak to vidíte vy?

Jsem zcela na tvoji straně. Chápu tchyni, ale i oni si musí vybrat. Ať jim kapra smaží milenka. Proč bys potřebovala nějaký babky a někam se hnala vlastně? Spousta z nás se tu dohaduje, že Vánoce děláme jen s rodinou bez prarodičů. Tak děti a ty, cukroví, pohádky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
2.12.19 11:57

Ani nahodou bych nesla, jen kdyby o to děti moooc staly..a vůbec bych o tom s nimi (tchyně, manžel) nediskutovala.. údělej si to, zakladatelko, s dětmi hezky i tak, ve třech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.12.19 15:47

@Malike
Díky za vysvetleni :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3379
3.12.19 06:31

Zakladatelko, udělejte si doma společné Vánoce. Na Štědrý den k tchýni bych za těchto okolností nešla. Ať si pozvou milenku, co tam bude skákat celý den u plotny. Rozhodně se neponižuj. O tom, že by tam nebyla příjemná atmosféra, ani nemluvě. S dětmi si určitě uděláte krásný Štědrý den doma a vytvoříte si své tradice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.12.19 06:43

Vánoce si uděláme sami doma. To jsem mela rozhodnuto již v den, kdy jsem se dozvěděla o tom jejím pozvání svého syna ke stolu. Včera jsem ji volala a chtěla ji říct, že chápu její rozhodnutí - její syn, její krev, její dům a její pravidla. Fakt jsem se nezlobila, protože ji znám za těch 20 let a čekala jsem podobné rozhodnutí. Nicméně co mi vyrazilo dech, žák to, že se do mě pustila docela zle: já můžu za to, že není s námi doma. On chtěl s námi žít jako otec atd., ale milenky by se nevzdal a se mnou by žil jako bratr a sestra…To jsem odmítla, protože… Všichni víme, proč je to nereálné. Jen moje tchyně to nechápe, protože ona to tak doma měla. Tchán jí zahýbal, bil ji občas. Ona mi vlastně naznačila, že bych tak mela tohle s jejím synem vydržet a ono by ho ty kurwy přešly… Časem prý… No, řekla mi spoustu ošklivých věcí, pohadaly jsme se tak, jak za 20 let ještě nikdy. Dokonce to vygradoval o tak, že mi řekla něco jako: „No dobře, tak vy rodina a my rodina. Jak chceš.“
Bylo toho fakt dost hnusneho. Obula se i do dcery, že je mi podobná myšlením ( ta starší), a že si ji kupuju novým oblečením a že prý má u mně velkou volnost. No, dcera ma docela přísný režim u mně, to já jsem ten zasadovy rodič. Nicméně jsem ve stavu, kdy musím říct, že jsem se celý život zastávala tchyně jako tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.12.19 06:44

Zapomněla jsem odkliknout anonym, co už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
4.12.19 06:47

Buď ráda, že se tchyně odkopala a víš, s kým máš tu čest. Vánoce si udělej v klidu doma s dětmi. Bude to určitě pohodové a nemusíš se nikde pretvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
4.12.19 07:17

@radúna 8o to je síla. Alespoň víš na čem jsi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
4.12.19 07:28
@radúna píše:
Zapomněla jsem odkliknout anonym, co už…

Udělejte si vánoce s dětmi :srdce: přeji co možná nejvíc pohodové vánoce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.12.19 07:59

To jo, Vánoce zvladneme. Toho jsem se nebála. Chtěla jsem, aby oni nebyli sami, my sami. Chtěla jsem všechno navarit, ať se ona nemusí s bolestmi v kolenou a kyčlích trápit. Prostě full servis. No, nevadí. Ale uznávám, že mě hodně mrzí to, co jsem od ní dostala naloženo. To jsem si snad ani nezasloužila. No, bohužel, babička si to trošku pokakala. Ale tak třeba bude u vánočního stolu spokojená s manželem a synem. Chtěla nás tam všechny, ale že to už prostě nejde, to pochopit nechce. Jen pro dokreslení situace - ona vždycky tvrdívala, že své snachy zbožňuje a vždy bude stát při nich. Když se před xx lety stala nevěra u švagrové - syn tchyně taky odešel, tak podržela švagrovou. Ona u nich bydlela i s dítětem, přežili to a švagr se po čtyřech letech vrátil a manželství se spravilo. Je to už pres 20 let. A proto si všichni myslí, že u nás to musí být stejné. Musím čekat a chtít… Ale mně už je 42 let, já už nechci a navíc to bylo opakovaně. Jednu nevěru s tou samou ženou - roční vztah jsem manželovi odpustila. A tchyně si myslí, že to musím dělat celý život, protože ona to tak měla a svým synům přece nebude brát rodinu, otce…No nic holky, vykecala jsem se, je mi líp. Děkuju za trpělivost a rady… :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
4.12.19 08:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat