Vánoce u tchyně, když manžel odešel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
2.12.19 09:02
@Malike píše:
@markytka3 v určitých ohledech dělám, co na očích vidím u syna, ale jsou situace, kdy prostě si nebudu otvírat rány..ani kvuli dětem. Věřím, že si na situaci, že vánoce budou bez táty, zvyknou jako jine děti a kdoví, časem se třeba ukáže,,strejda,,…

ano, ale kazdy clovek je jiny, pro mne to tehdy zadne otevirani ran nebylo, proste to byl vecer s clovekem, se kterym bylo kdysi fajn, ale clovek se meni a tak jsme kazdy jinde.

v tomto pripade, kdy ani deti nechteji, tak bych vubec spolecny vecer neresila, tchyni se omluvila, klidne priznala, ze na spolecny vecer s nekym, kdo mi tak ublizil, proste nemam, a udelala si vanoce po svem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
2.12.19 09:03
@Malike píše:
@markytka3 v určitých ohledech dělám, co na očích vidím u syna, ale jsou situace, kdy prostě si nebudu otvírat rány..ani kvuli dětem. Věřím, že si na situaci, že vánoce budou bez táty, zvyknou jako jine děti a kdoví, časem se třeba ukáže,,strejda,,…

Přesně tak. Navíc společně nebudou slavit Vánoce navždy. Změní se to, jen co si on, či ona někoho najdou. A pak vysvětluj dětem: „Já vím, že každý rok slavíme vánoce s tatínkem. Ale letos místo něj bude váš otčím Karel.“

To už je snazší říct: „Letos nebudeme slavit Vánoce tři, ale čtyři.“

A nebo chceš i v budoucnu slavit Vánoce s bývalým manželem a třeba i s jeho novou přítelkyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
2.12.19 09:04
@Anonymní píše:
Psala jsem (asi v 1. příspěvku), že děti s ním večeřet nechtějí. Jenže si myslím, že ta mladší by asi i trošku chtěla. Respektive by chtěla zpátky svého tatínka domů. Ta starší (už skoro 14) ne. Ta zaujala bojovou pozici vůči svému otci, byť se ji snažím krotit. Jinak si vycházíme vstříc ohledně dětí - má je kdykoliv chtějí. Teda tu mladší. Ta starší víceméně odmítá svého otce navštěvovat. Vnímá všechno, vidí i to, že dřív se jim nevěnoval a trávil svůj čas po svém ( geocaching sam nebo se synovcem, milenkou), čtení, počítač. Dnes se chce přetrhnout. To jsou její slova. Rozvod? Já bych ráda, ať si ho zařídí on. On odešel, tak ať se rozvede a zařídí to sám. Soud má primo ve městě, kde teď bydlí a má i auto. Já to mám fakt těžké bez auta v malinké vesnici. Navíc, kdo platí soudní výlohy spojené s rozvodem? Ten, kdo žádá?

hodně riskuješ…a upřímně mi to přijde, že akorát trucuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.12.19 09:07
@Malike píše:
hodně riskuješ…a upřímně mi to přijde, že akorát trucuješ

Ty děláš vánoce pro svého ex?

• Citovat
  • Upravit
1934
2.12.19 09:08
@markytka3 píše:
v tomto pripade, kdy ani deti nechteji, tak bych vubec spolecny vecer neresila, tchyni se omluvila, klidne priznala, ze na spolecny vecer s nekym, kdo mi tak ublizil, proste nemam, a udelala si vanoce po svem.

Přesně tak. Děti moc nechtějí, zakladatelka taky moc nehcce… A uvažuje o tom jen proto, že to navrhla tchýně. Taky bych to zrušil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
2.12.19 09:08
@Anonymní píše:
Psala jsem (asi v 1. příspěvku), že děti s ním večeřet nechtějí. Jenže si myslím, že ta mladší by asi i trošku chtěla. Respektive by chtěla zpátky svého tatínka domů. Ta starší (už skoro 14) ne. Ta zaujala bojovou pozici vůči svému otci, byť se ji snažím krotit. Jinak si vycházíme vstříc ohledně dětí - má je kdykoliv chtějí. Teda tu mladší. Ta starší víceméně odmítá svého otce navštěvovat. Vnímá všechno, vidí i to, že dřív se jim nevěnoval a trávil svůj čas po svém ( geocaching sam nebo se synovcem, milenkou), čtení, počítač. Dnes se chce přetrhnout. To jsou její slova. Rozvod? Já bych ráda, ať si ho zařídí on. On odešel, tak ať se rozvede a zařídí to sám. Soud má primo ve městě, kde teď bydlí a má i auto. Já to mám fakt těžké bez auta v malinké vesnici. Navíc, kdo platí soudní výlohy spojené s rozvodem? Ten, kdo žádá?

no, asi si budeš muset koupit auto.. stačí prověřené ojeté, s někým, kdo tomu rozumí.. takto to asi moc nepůjde zvládat..
rozvod bych teda řešila, stejně už je to k ničemu a mohou tím opravdu vzniknout nemalé komplikace (co když si manžel nyní vezme například větší úvěr? chce se ti půlka splácet?), určitě nemáte rozdělené SJM, takže už kvůli tomu bych to nenechávala jen na něm..
ohledně těch vánoc je to tedy jasné, starší dcerka tam stejně nechce, tak buďte v pohodě doma a holky můžou k babičce toho 25/12, není tedy nad čím dumat, když mladší na tom netrvá a starší je nyní v opozici.. to by ta atmoška u stolu byla fakt děsná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
2.12.19 09:09
@Uslava píše:

Myslím, že to byla reakce na ten rozvod, ne na vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.12.19 09:13
@Tomkins píše:
Myslím, že to byla reakce na ten rozvod, ne na vánoce.

Možná mi @Malike odpoví.

• Citovat
  • Upravit
13197
2.12.19 09:22
@Tomkins píše:
Přesně tak. Navíc společně nebudou slavit Vánoce navždy. Změní se to, jen co si on, či ona někoho najdou. A pak vysvětluj dětem: „Já vím, že každý rok slavíme vánoce s tatínkem. Ale letos místo něj bude váš otčím Karel.“

A nebo chceš i v budoucnu slavit Vánoce s bývalým manželem a třeba i s jeho novou přítelkyni?

promin, ale kdyz chci na neco reagovat, prectu si cele prispevky, pak nebudu vypadat jak trouba. - pisi, ze travim vanoce na horach, s detma jezdim k babicce v nasledujici den. co na tom, ze se tam sejdu s ex, dame obed, darky a budes se divit, naposled tam byla i jeho nova pritelkyne. no a co, co je na tom, ze se clovek umi odprostit od minulosti, nedela ze sebe chudacka, nezije v zajeti ukrivdenosti… proste ex je minulost, krasna minulost… a ted je soucasnost, ktera neni o nic mene krasna. proste nechapu lidi, co ziji cely zivot ve vzteku k ex, bojuji mezi sebou zabomysi valky a cely zivot zasveti toho druheho znicit :nevim:

ale pripad autorky je jiny - nechce ona, nechteji deti, tak co je tu proboha k reseni? tchyni se omluvim, reknu na rovinu duvody a je to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.12.19 09:25
@markytka3 píše:
promin, ale kdyz chci na neco reagovat, prectu si cele prispevky, pak nebudu vypadat jak trouba. - pisi, ze travim vanoce na horach, s detma jezdim k babicce v nasledujici den. co na tom, ze se tam sejdu s ex, dame obed, darky a budes se divit, naposled tam byla i jeho nova pritelkyne. no a co, co je na tom, ze se clovek umi odprostit od minulosti, nedela ze sebe chudacka, nezije v zajeti ukrivdenosti… proste ex je minulost, krasna minulost… a ted je soucasnost, ktera neni o nic mene krasna. proste nechapu lidi, co ziji cely zivot ve vzteku k ex, bojuji mezi sebou zabomysi valky a cely zivot zasveti toho druheho znicit :nevim:

To, že ty to nechápeš, nic neznamená. Možná bys měla zkusit pochopit i ty, kteří to mají prostě jinak. Tvůj názor není snad jediný na světě ten nejsprávnější, ne?

• Citovat
  • Upravit
Uslava
2.12.19 09:27
@Tomkins píše:

Já bych toho i byla schopná. Ale museli by ty vánoce dělat oni a to se vším. Já bych jen přišla s dětmi, měla se dobře a po večeři bych jim nechala děti a šla někam do víru tance. :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
14895
2.12.19 09:36
@Uslava píše:

Asi jsi nečetla co jsem tu celou dobu psala :mrgreen:
Jinak to byla reakce na to, že se nechce rozvádět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.12.19 10:02
@Uslava píše:
To, že ty to nechápeš, nic neznamená. Možná bys měla zkusit pochopit i ty, kteří to mají prostě jinak. Tvůj názor není snad jediný na světě ten nejsprávnější, ne?

ano, nechapu, ale znamena to pro mne hodne. predpokladam diky tve reakci, ze ty to mas obracene - cely zivot zit s pocitem krivdy a ublizenosti. muj nazor neni jediny, ale jsem presvedcena, ze je to pro uspesny zivot ta lepsi cesta. tolik zbytecne energie lide plytvaji v zabomysich valkach, urazkach. podivej se na sebe, pripadas si v zivote stastna? uspesna?… neznam te, nedokazi soudit. ale pokud ne, jsem presvedcena, ze pokud clovek v sobe citi zlost, projevuje se mu to i v dalsich zivote, napr. uspechy v praci, v moznostech ktere se mu nabizi atd. atd. a to si malokdo uvedomuje, radeji opakuji - je to muj nazor a nikomu jej nevnucuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.12.19 10:05
@Malike píše:
Asi jsi nečetla co jsem tu celou dobu psala :mrgreen:
Jinak to byla reakce na to, že se nechce rozvádět..

taky mi prijde ze @Uslava bud nerozumi psanemu slovu nebo hleda zaminku nekoho setrit. :nevim: :nevim: tyhle štěkloidni prispevky jsou tak trapne… myslim, ze je vice jak jasne, ze jsi psala o rozvodu :palec:

Příspěvek upraven 02.12.19 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
2.12.19 10:05
@markytka3 píše:
promin, ale kdyz chci na neco reagovat, prectu si cele prispevky, pak nebudu vypadat jak trouba. - pisi, ze travim vanoce na horach, s detma jezdim k babicce v nasledujici den. co na tom, ze se tam sejdu s ex, dame obed, darky a budes se divit, naposled tam byla i jeho nova pritelkyne. no a co, co je na tom, ze se clovek umi odprostit od minulosti, nedela ze sebe chudacka, nezije v zajeti ukrivdenosti… proste ex je minulost, krasna minulost… a ted je soucasnost, ktera neni o nic mene krasna. proste nechapu lidi, co ziji cely zivot ve vzteku k ex, bojuji mezi sebou zabomysi valky a cely zivot zasveti toho druheho znicit :nevim:ale pripad autorky je jiny - nechce ona, nechteji deti, tak co je tu proboha k reseni? tchyni se omluvim, reknu na rovinu duvody a je to. :palec:

Však já jsem s tebou souhlasil. V čem máš problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová