Vánoce, vánoční svátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
12.11.20 17:46

23.prosince prarodiče, dopo odpoledne tátu, 24. prosince doma, 25. rodiče s bráchou, 26.prosince přítelovy rodiče :nevim: :mrgreen: např

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.20 17:55

Můžu ti říct jen „udělej to tak, jak cítíš ty.” Já na začátku února rodím, navíc jsem jediný řidič v rodině. O svátcích se budu už sotva valit, tudíž jsem příbuzným řekla, že jestli nás chce někdo vidět, ať přijedou oni k nám, já se nebudu v třetím trimestru těhotenství, kdy už to muže přijít kdykoli (mám vysoké riziko předčasného porodu) soukat za volant a riskovat stovky kilometrů bůhvíjakých kotárů, abych se jim milostivě naservírovala pod jejich pohodlné nosánky. Vyčerpávalo mne to už loni, mám hodně náročnou práci, jako OSVČ skoro žádnou dovolenou (jen týden v létě a pak mezi svátky) a po loňských Vánocích jsem byla vyčerpanější než před nimi.

Jako teď si zažívám peklo, páč příbuzenstvo nemá úplně pochopení, ale těch rodičů je čtvero a každý v jiném koutě republiky, já to prostě nehodlám riskovat a basta.

Držím palce, ať se rozhodneš správně.

• Citovat
  • Upravit
10425
12.11.20 17:59
@Lucy75 píše:
Letos bych to na velké srocování rodin hlavně u prarodičů fakt neviděla! jsou mobily, messengery, whatsappy, vím, že to nenahradí přímý kontakt, ale viděla bych se jen s nejbližšími tak nějak spíš krátce v tom městě a vyčkala, až se epidemiologická situace uklidní.. vánoce jsou sice svátky rodiny, ale taky klidu a pohody a cestovat dva dny tam a zpět mne pohodou fakt nenaplňuje..

A ti prarodice se pak treba z nejakeho duvodu dalsich Vanoc uz nedozijou a oni si budou navzdycky vycitat, ze s nimi mohlo stravit jeste jedny Vanoce… fakt nic neni tak cernobily. Pokud obe dve srany zvazi rizika a vidi to stejne a dohodnout se, tak navstevy v ramci rodiny fakt chapu. A taky planuju. Nebudu se cpat nekam, kde by o nas nekdo nestal a bal se. Ale po dohode ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.11.20 18:01

Anonymní souhlasím s tebou, ale hlavně by se lidi měli i dopředu domluvit a nestresovat- druhá anonymní, třeba jezdit k prarodičm ted bych asi neriskovala.. ALe každý jak cítí, třeba ani o to zájem nemají-bojí se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.11.20 18:03

@sakota já s ebou souhlasím, ale pokaždé- 3 krát co mám babička lehla, s horečkama že k nám přijel bratranec s malými dětmi, co měli prý po viroze tak ted fakt se řeklo ne..
ONo to má jednu stranu co píšeš ty a pak si můžou vyčítat i jinak. Proto píšu, zeptat se jak to ten prarodič cíti…
U nás teda nejezdíme jenom na V8noce, když píšeš, příštích Vánoc, :nevim: ale asi to má každý jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.11.20 18:08
@Janasas píše:
@sakota já s ebou souhlasím, ale pokaždé- 3 krát co mám babička lehla, s horečkama že k nám přijel bratranec s malými dětmi, co měli prý po viroze tak ted fakt se řeklo ne..
ONo to má jednu stranu co píšeš ty a pak si můžou vyčítat i jinak. Proto píšu, zeptat se jak to ten prarodič cíti…
U nás teda nejezdíme jenom na V8noce, když píšeš, příštích Vánoc, :nevim: ale asi to má každý jinak

Ano. ja to respektuju. Kazdy to ma jinak. Pro nasi rodinu jsou treba Vanice fakt dulezite (dost silne verici, zvlast generace mych rodicu a prarodicu) proste sejit se o Vanocich je jine nez sejit se kdykoliv jindy. U nas je to spis tak, ze prarodice se chteji setkavat a vidat sve deti a vnoucata a pravnoucata, nez ze by se naopak ti mladsi vnucovali jim, naopak zdrzenlivost a opatrnost je ze strany mladsich vuci prarodicum. Ale oni se tak rozhodli a chteji se vidat. Prateta s prastrejdou se s rodinou nevideli uz tydny a tydny a prastrejda na covid umrel. K cemu mu bylo, ze se preventivne nevidal s rodinou…a k cemu to bylo ty rodine? K nicemu. Ted si spis v? citaji, ze se s nim jeste nevideli. Takze asi tak. Kazdeho volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
12.11.20 18:19

Půjdeme s každým ven. Procházka čaj, svarak do termosky. Uvidíme se a snížíme riziko covidu na minimum. Obě děti skolkové takže semeniste koronaviru velmi pravděpodobne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.11.20 18:19

Kašlu na návštěvy a užíváme si sami sebe, děti.. Na svátky má být klid a pohoda, ne lítat.. Kor takto daleko :think: my jsme s rodinou domluveni, že se stavíme před svátky nebo až v lednu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.11.20 18:53

Ahoj, my to třeba děláme tak, že 24. A 25. jsme u mojich rodičů a to i s celou mojí rodinou, kterou pozveme. Popovídáme si, najíme se, rozbalíme dárky a všichni jsou šťastný :D 26. si uděláme Vánoce znovu, akorát s rodiči partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
12.11.20 20:07

24.mame pro sebe nase rodina. 25. navstivime jedny prarodice, 26.ty druhe. Budu mit buben, takze cestovat budem radsi my, abych nemusela hostit. S dalsi rodinou se vidame jednou za uherak, minimalne urcite ne pravidelne na vanoce, takze ty neresim. Kazdopadne uz jsme se vylecili z pendlovani po vice navstevach behem jednoho dne, bylo to vzdy sileny a ze dne nezbylo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106666
12.11.20 21:01
@PaníBovaryová píše:
Všichni k vám domů a naráz. Jak prostinké :D

pokud dokazeš všechny uskladnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21444
12.11.20 22:14
@Venetia píše:
pokud dokazeš všechny uskladnit

Se zmacknou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
13.11.20 07:03

My to řešíme tak, že první svátek vánoční jsme u jedněch rodičů a druhý svátek vánoční u druhých rodičů. Honit se po rodinách na štědrý den by mě nebavilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
13.11.20 08:27

Letos jsou stejně návštěvy zakázaný. Riskovat pokutu, nebo smrt někoho z rodiny kvůli té blbé nemoci.. To si rozmysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
13.11.20 10:05
@Honza 12 píše:
Letos jsou stejně návštěvy zakázaný. Riskovat pokutu, nebo smrt někoho z rodiny kvůli té blbé nemoci.. To si rozmysli.

Neni pravda, zatim nic zakazaneho neni. Nezbytne cesty za rodinou, pokud se setkaji uvnitr a ne na verejnem miste, jsou zatim ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí