Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
23.prosince prarodiče, dopo odpoledne tátu, 24. prosince doma, 25. rodiče s bráchou, 26.prosince přítelovy rodiče
např
Můžu ti říct jen „udělej to tak, jak cítíš ty.” Já na začátku února rodím, navíc jsem jediný řidič v rodině. O svátcích se budu už sotva valit, tudíž jsem příbuzným řekla, že jestli nás chce někdo vidět, ať přijedou oni k nám, já se nebudu v třetím trimestru těhotenství, kdy už to muže přijít kdykoli (mám vysoké riziko předčasného porodu) soukat za volant a riskovat stovky kilometrů bůhvíjakých kotárů, abych se jim milostivě naservírovala pod jejich pohodlné nosánky. Vyčerpávalo mne to už loni, mám hodně náročnou práci, jako OSVČ skoro žádnou dovolenou (jen týden v létě a pak mezi svátky) a po loňských Vánocích jsem byla vyčerpanější než před nimi.
Jako teď si zažívám peklo, páč příbuzenstvo nemá úplně pochopení, ale těch rodičů je čtvero a každý v jiném koutě republiky, já to prostě nehodlám riskovat a basta.
Držím palce, ať se rozhodneš správně.
@Lucy75 píše:
Letos bych to na velké srocování rodin hlavně u prarodičů fakt neviděla! jsou mobily, messengery, whatsappy, vím, že to nenahradí přímý kontakt, ale viděla bych se jen s nejbližšími tak nějak spíš krátce v tom městě a vyčkala, až se epidemiologická situace uklidní.. vánoce jsou sice svátky rodiny, ale taky klidu a pohody a cestovat dva dny tam a zpět mne pohodou fakt nenaplňuje..
A ti prarodice se pak treba z nejakeho duvodu dalsich Vanoc uz nedozijou a oni si budou navzdycky vycitat, ze s nimi mohlo stravit jeste jedny Vanoce… fakt nic neni tak cernobily. Pokud obe dve srany zvazi rizika a vidi to stejne a dohodnout se, tak navstevy v ramci rodiny fakt chapu. A taky planuju. Nebudu se cpat nekam, kde by o nas nekdo nestal a bal se. Ale po dohode ano.
Anonymní souhlasím s tebou, ale hlavně by se lidi měli i dopředu domluvit a nestresovat- druhá anonymní, třeba jezdit k prarodičm ted bych asi neriskovala.. ALe každý jak cítí, třeba ani o to zájem nemají-bojí se
@sakota já s ebou souhlasím, ale pokaždé- 3 krát co mám babička lehla, s horečkama že k nám přijel bratranec s malými dětmi, co měli prý po viroze tak ted fakt se řeklo ne..
ONo to má jednu stranu co píšeš ty a pak si můžou vyčítat i jinak. Proto píšu, zeptat se jak to ten prarodič cíti…
U nás teda nejezdíme jenom na V8noce, když píšeš, příštích Vánoc,
ale asi to má každý jinak
@Janasas píše:
@sakota já s ebou souhlasím, ale pokaždé- 3 krát co mám babička lehla, s horečkama že k nám přijel bratranec s malými dětmi, co měli prý po viroze tak ted fakt se řeklo ne..
ONo to má jednu stranu co píšeš ty a pak si můžou vyčítat i jinak. Proto píšu, zeptat se jak to ten prarodič cíti…
U nás teda nejezdíme jenom na V8noce, když píšeš, příštích Vánoc,ale asi to má každý jinak
Ano. ja to respektuju. Kazdy to ma jinak. Pro nasi rodinu jsou treba Vanice fakt dulezite (dost silne verici, zvlast generace mych rodicu a prarodicu) proste sejit se o Vanocich je jine nez sejit se kdykoliv jindy. U nas je to spis tak, ze prarodice se chteji setkavat a vidat sve deti a vnoucata a pravnoucata, nez ze by se naopak ti mladsi vnucovali jim, naopak zdrzenlivost a opatrnost je ze strany mladsich vuci prarodicum. Ale oni se tak rozhodli a chteji se vidat. Prateta s prastrejdou se s rodinou nevideli uz tydny a tydny a prastrejda na covid umrel. K cemu mu bylo, ze se preventivne nevidal s rodinou…a k cemu to bylo ty rodine? K nicemu. Ted si spis v? citaji, ze se s nim jeste nevideli. Takze asi tak. Kazdeho volba.
Půjdeme s každým ven. Procházka čaj, svarak do termosky. Uvidíme se a snížíme riziko covidu na minimum. Obě děti skolkové takže semeniste koronaviru velmi pravděpodobne..
Kašlu na návštěvy a užíváme si sami sebe, děti.. Na svátky má být klid a pohoda, ne lítat.. Kor takto daleko
my jsme s rodinou domluveni, že se stavíme před svátky nebo až v lednu ![]()
Ahoj, my to třeba děláme tak, že 24. A 25. jsme u mojich rodičů a to i s celou mojí rodinou, kterou pozveme. Popovídáme si, najíme se, rozbalíme dárky a všichni jsou šťastný
26. si uděláme Vánoce znovu, akorát s rodiči partnera.
24.mame pro sebe nase rodina. 25. navstivime jedny prarodice, 26.ty druhe. Budu mit buben, takze cestovat budem radsi my, abych nemusela hostit. S dalsi rodinou se vidame jednou za uherak, minimalne urcite ne pravidelne na vanoce, takze ty neresim. Kazdopadne uz jsme se vylecili z pendlovani po vice navstevach behem jednoho dne, bylo to vzdy sileny a ze dne nezbylo nic.
@PaníBovaryová píše:
Všichni k vám domů a naráz. Jak prostinké
pokud dokazeš všechny uskladnit
My to řešíme tak, že první svátek vánoční jsme u jedněch rodičů a druhý svátek vánoční u druhých rodičů. Honit se po rodinách na štědrý den by mě nebavilo…
Letos jsou stejně návštěvy zakázaný. Riskovat pokutu, nebo smrt někoho z rodiny kvůli té blbé nemoci.. To si rozmysli.
@Honza 12 píše:
Letos jsou stejně návštěvy zakázaný. Riskovat pokutu, nebo smrt někoho z rodiny kvůli té blbé nemoci.. To si rozmysli.
Neni pravda, zatim nic zakazaneho neni. Nezbytne cesty za rodinou, pokud se setkaji uvnitr a ne na verejnem miste, jsou zatim ok.