Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@david85lbc píše:
Půjdeme s každým ven. Procházka čaj, svarak do termosky. Uvidíme se a snížíme riziko covidu na minimum. Obě děti skolkové takže semeniste koronaviru velmi pravděpodobne..
to bych si radši pokecala pres nějakou aplikaci ![]()
@Venetia píše:
to bych si radši pokecala pres nějakou aplikaci
Taky bych to tak viděla. Holt budou letošní Vánoce jiné, no. Co se dá dělat. Dá se to snad pochopit. ![]()
@sakota píše:
Neni pravda, zatim nic zakazaneho neni. Nezbytne cesty za rodinou, pokud se setkaji uvnitr a ne na verejnem miste, jsou zatim ok.
Setkání u vánočního stromku je nezbytná cesta za rodinou…
![]()
@Honza 12 píše:
Setkání u vánočního stromku je nezbytná cesta za rodinou…![]()
Kdo jsi ty, abys to soudil?
@sakota píše:
Kdo jsi ty, abys to soudil?
Hele, mě je to celkem fuk, ale obecně člověk tak nějak ví, co je a co není nezbytnost.
To jsou takové obecně platné definice. Tady moc nezáleží na tom, jak to kdo vidí, nebo cítí. ![]()
@Honza 12 píše:
Hele, mě je to celkem fuk, ale obecně člověk tak nějak ví, co je a co není nezbytnost.To jsou takové obecně platné definice. Tady moc nezáleží na tom, jak to kdo vidí, nebo cítí.
No. Vzhledem k tomu, ze neni zadna zavazna deifnice toho, co je a neni nezbytne, tak to docela na pocitu kazdeho je. Ale hadat se nemam chut.
@Venetia píše:
to bych si radši pokecala pres nějakou aplikaci
Ozdobíme stromeček v lese, projdeme se.. Osobně mě to sezení někde na bytě ani moc nebaví..
@david85lbc píše:
Ozdobíme stromeček v lese, projdeme se.. Osobně mě to sezení někde na bytě ani moc nebaví..
Chápu, jiná bublina ![]()
Premyslela jsem, jak se letos budou kupovat vanocni stromecky. A kupodivu se da koupit vanocni stromecek online, vybiras si podle fotek https://vanocni-stromecek-online.cz jsem nadsena. ![]()
@Honza 12 píše:
Hele, mě je to celkem fuk, ale obecně člověk tak nějak ví, co je a co není nezbytnost.To jsou takové obecně platné definice. Tady moc nezáleží na tom, jak to kdo vidí, nebo cítí.
Tak jsem se nad tim kvuli tobe jeste zamyslela… a ono se totiz ta formulace nevztahuje na to, zda se muzes/nemuzes s rodinou navstivit. To omezeni se tyka pohybu, nikoliv kontaktu. Takze exustuje vyjimka, ze se muzes pohybovat v ramci nutnych cest za rodinou - tzn jde o ten presun, ktery mas povoleny, o te navsteve jako takove se nikde nic nerika. Ke kamaradce jit nesmis, ale pokud bydli ve vedlejsim byte, tak asi cajk, protoze nikde necestuje. Za rodinou muzes i cetsovat, nezbytne nutnym zpusobem.
Uprimne? Z vlastni zkusenosti se na to vykaslete!
My jsme oslavili tatovy narozeniny v rodinnem kruhu, bylo nas tam 9.. Je to teda par mesicu zpet, ale uz zacla druha vlna.
Naivne jsme si mysleli, jak to bude bezpecne, kdyz mimo rodinu nikam nechodime..
Jenze bracha pak prisel s tim, ze se v praci videl dlouhou dobu s dvema lidmi a oba jsou pozitivni (videl se s nimi v patek kdy netusil nic ze by jim bylo, oslava byla v sobotu, v nedeli dostal ten jeden kolega vysledek testu na covid pozitivni).
Bracha a brachova pritelkyne, ktera s nim bydli v pondeli zacli mit priznaky nemoci - zvysena teplota, bolest hlavy, schvacenost…
Jejich praktik je poslal samozrejme na testy, ale az ve stredu, aby ty testy nebyly falesne negativni a ten den a pul cekani na vysledek nepreju nikomu, cela rodina, ktera byla na te oslave, se trasla nervy.
Nastesti bracha ani slecna covid nemeli, ale to nas vylecilo…
Takze Vanoce s manzelem stravim s nasimi rodici, protoze vsichni pracujeme doma na HO a s cizim se nevidame (kdyz nepocitam potkani sousedu v rousce v dome na chodbe apod).
S ostatnimi si zavolame na skype a navstevu odlozime, az to bude lepsi…
Prosim o anonym, dekuji.
@sakota píše:
Tak jsem se nad tim kvuli tobe jeste zamyslela… a ono se totiz ta formulace nevztahuje na to, zda se muzes/nemuzes s rodinou navstivit. To omezeni se tyka pohybu, nikoliv kontaktu. Takze exustuje vyjimka, ze se muzes pohybovat v ramci nutnych cest za rodinou - tzn jde o ten presun, ktery mas povoleny, o te navsteve jako takove se nikde nic nerika. Ke kamaradce jit nesmis, ale pokud bydli ve vedlejsim byte, tak asi cajk, protoze nikde necestuje. Za rodinou muzes i cetsovat, nezbytne nutnym zpusobem.
No moc hezký. Ale virus se přenáší hlavně kontaktem…
@Honza 12 píše:
No moc hezký. Ale virus se přenáší hlavně kontaktem…
No a? Jak to souvisi se znenim omezeni? ![]()
A vážně je pro vás tak těžký respektovat nastalý stav? Vždyť to není napořád. Tak, holt, letošní Vánoce neprožije mě stejně.
Je jen na nás, a naší odpovědnosti, jestli to setkávání ve velkým je správná volba.
@sakota píše:
No a? Jak to souvisi se znenim omezeni?
Tak jde o zdraví. To jak je to řečeno, nebo jak přesně zní omezení, nebo jak ho obejít, je věc jiná.