Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dekuji, urcite vyzkousim.
weendulka píše:Petana1 píše:Ahoj Petano, dávám máslo, z hery nám to moc nechutná. Horko vzdušnou troubu mám také a peču to na těch 160C.
Ahoj, rada bych take vyzkousela. Davate obycejne maslo nebo heru? Na kolik pecete v horkovzdusne troube? dekuji P.weendulka píše:LadyTommy píše:20dkg hl. mouky, 20dkg másla, 4 lžíce vína (nejlepší je bílé ale pokud nemáš, tak dej klidně červené).
Jo holky, nemůžete mi tu hodit dobrý recept na to vínové cukroví? Babička ho dělávala dědovi a vím, že jsem ho milovala, určitě bych se do něj letos pustila
Ze surovin uděláš těsto a necháš ho vychladit v lednici. Vytvaruješ malé tvary a pečeš při 160C dorůžova. Teplé obalujeme v moučkovo - vanilkovým cukru.
Jo a zapomněla jsem, že se trouba nesmí otvírat dřív než jsou hotové, jinak nenaskočí. Zkus je jsou opravdu mňamka
otviram opet diskuzi.nezna nekdo recept na kastany? kdyz jsem chodila do skoly,upekla maminka me kamaradky na vanoce kastany. vypadalo to jako zelena,pootevrena slupka kastanu a vevnitr hnedy kastan…byla to nadhera a nikdy na to nezapomenu…
Ahoj holky, nevíte recept na nejedlé perníčky? Chtěla bych udělat vánoční ozdůbky na dveře a popřípadě adventní věnec. Mám teď čas, tak bych to chtěla zkusit. Dík ![]()
ahoj venduli,recept neznam a krome toho si myslim,ze na teto diskuzi uz nikdo moc neni…nezname se z dietarek?
Taky se mi zdá, že tu nikdo není, tak holt musím hledat. Myslela jsem si, že by to takto bylo lehčí… Jj známe, ale už tam nejsem. Hubnout jsem nehubla a moc jsem nepřispívala…
nahodou je to u dietarek docela sranda,jsou tu 3 tehotny a vsechny cekaji holcicku..... ![]()
Jaké cukroví u vás frčí
. Pečete či kupujete, které nemáte rádi…zkrátka vše o vašem cukroví, co jen vás napadne
.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, kdy tak začínáte péct a jakým cukrovím začínáte? Děkuji
Perníčky dělám jako první a začnu asi tento víkend, abych stíhala.
@maminkamonika
Taky peču až od prosince, jen letos musím udělat výjimku.
@Terrad píše:
@maminkamonika
Taky peču až od prosince, jen letos musím udělat výjimku.
já se teda taky bojím že to všechno nestihnu, malej dost náročnej furt se mu musíme věnovat, tak upeču jen pár druhů.
Mám na to svůj postup.
Začínám perníčky 14 dní před Mikulášem, pak dělám vanilkové rohlíčky, pak linecké, kolečka čokoládové, pracky.
Prostě nějak začátkem prosince si udělám většinu suchého cukroví, pak až mám tak si pořádně vyčistím vrámci vánočního úklidu kuchyň a pak tak 3-4 dny před vánoci to slepím máslovými krémy, marmeládou, nutelou, poleju čokoládou, že to už binec nenadělá a hotovo
.
Peču až tak týden až 10 dnů před vánoci. A i tak mám každý rok spoustu druhů. Letos to chci omezit, tak to abych začala tři dny před vánocema, nebo se neudržím a zase toho bude hromada.
Přesně tuhle diskuti potřebuji. U nás peče mamka takou klasiku linecké, perníčky atak a já se pouštím do experimentů…teď jsem si koupila super časipois akrát si teď nevzpomenu na název…