Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@omites píše:
Ahoj
Teď na Primě Postradatelní. Ulici sleduji dopoledne, přepínám po Kouzelné školce. A pak jdu vařit. Mamka chodí na oběd v 11:30. To se najím s ní a s malým. Kolem 14h chodí na oběd malá ségra (12) a porci odkládám ségře (24) na další den do práce. V pátek my odpadá starší ségra, ale zato manžel v práci neobědvá, dojede v 14,30 a já až doma.
Tak to vaříš kotel jídla
![]()
@kristy84 píše:
Takže vaříš celý rodiněTo je moc hezký, že se takhle scházíte
no ta starší ségra přibyla až teď v listopadu. Pustila studentský privát v Brně a rozhodla se dojíždět se sousedkou. Někdy jde mamka s malou ségrou do jídelny. Ale většinou vaří tak šíleně, že chodí obě ke mě.
Ale je fakt, že si připadám jako velkovývařovna
Na durhou stranu je to fajn, že se takhle potkáme. Ségře beru jídlo v krabičce večer, když jdu k ní cvičit. Mamka se ségrama bydlí 50m od nás.
Zas já nesnáším velké úklidy a s malým se třeba nedají moc mýt okna. Mamka mi umyla okna v říjnu a teď mi přijde Vánočně uklidit kuchyň.
Taky cukroví budeme péct všichni dohromady, manžel už se na to těší.
@MUFICE píše:
Tak to vaříš kotel jídla![]()
to jo
. Naštěstí mi přispívají finančně. Zato dostanou dobré jídlo a ne blafy z jídelny ![]()
@omites píše:
to jo. Naštěstí mi přispívají finančně. Zato dostanou dobré jídlo a ne blafy z jídelny
Taky si to odpracují, když ti myjí okna a dělají vánoč. úklid ![]()
@MUFICE píše:
Taky si to odpracují, když ti myjí okna a dělají vánoč. úklid
Bodéž by ne, taky to jídlo u @omites určo nemají s vysokohorskou přirážkou, tak jí aspoň vrátí vynaloženou energii
.
@omites Máš štěstí, že spolu tak vycházíte.
@jajul píše:
@omites Máš štěstí, že spolu tak vycházíte.
vlastně ano, mám. Hodně slyším, že máme super vztahy a že to tolik běžné není. Přitom mě to přijde normální
Naštěstí mám svůj barák a svoje soukromí, i když se to na první pohled nezdá
. Pak lehko můžeme udržovat super vztahy, když si každý máme kam zalést. Asi by to bylo jiné, kdybychom bydleli všichni v jednom baráku. Takhle máme k sobě blízko a přesto když potřebujeme, tak daleko.
Určitě je neopomenutelná pomoc rodiny, při hlídání malého, to mi moc pomáhá.
Dneska tu chcíp pes, tak půjdu pověsit prádlo, zapnu myčku, nakojím, osprchnu se a mažu do hajan. Jsem grogy, navíc jsem konečně po celým dnu zbodla porci guláše, tak bříško pracuje
. Ty samomatky, to jsou hrozný hrdinky. To je děs, celej den sama s malou
. Ráno jsme stihly dobročinný jarmark, pak rychlej oběd, spinkat, synovec hlídal malou a já valila k našim krájet sádlo. Když jsem přišla, dítě už bylo vzhůru. Uklidit jsem tak nestihla, synovec (15, neteř 10) to okomentoval slovy, ať jsem v klidu, že to tu vypadá jak u nich v pokojíčku
, jen rozvolněně
. Naštěstí aspoň malá dneska krásně spinká, tak jsem to tu malinko pofackovala a předchystala si advent (musela jsem sklidit levanduli). A před chvílí si říkám, co mám tak děsnej hlad. A došlo mi, že jsem měla dopoledne 1 rohlík s máslem a na obět kousek libovýho ovaru a krajíc chleba. Tož to je málo i na mě.. Jdu si ještě pro jogurt
. Samomatky, klobouk dolů!
@omites Toho hlídání si važ, já mám domů taky kosíček, mamka už je v důchodu, ale malou si jí svěřit netroufám
.
@anoli30 píše:
Jsme všechny tak rozhozený z toho slavíka.![]()
![]()
@kristy84 píše:
To je fakt, to jsem nečekala
Já jsem si nejdřív myslela, že jsem se přeslechla.
Taky tak, Gotta jsem brala jako tutovku
Ale přeju mu to, konečně změna ![]()
Jdu do hajan, tak všem hezký večer a zase zítra ![]()
Kluse mám ráda, i když je to frajírek. Ségra s ním byla pařit. A říkala, že dalšího blbce doma nechce
Jel tam úplně na mol po nějaké blondýně…
@anoli30 píše:
Já jsem si nejdřív myslela, že jsem se přeslechla.
Já taky, myslela jsem, že vyhlašují už první místo ![]()