Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
QQQQ
3.5.11 09:34
pryfish píše:
prostě počká do svačiny, ale u nás teda malá pořád něco ukusuje :) neřeším prostě :-D

U malinkých dětí je to něco jiného :nevim:
Já mam špunty 6 a 7 let a mají „výmyšlecí“ období :cert: Tak jsem chtěla vědět jak se to řeší jinde. :kytka:

• Upravit
30628
3.5.11 10:24

Taky to na mě kluci zkoušeli…nabídla jsem znovu třeba za hodinu a pokud nechtěli, nedostali nic, až zase v obvyklou dobu jídla :wink:
Ale ani dospělý nejí všechno, ml. syn nemusí kapustu (máme ji dneska 8-) )a fazole, st. syn koprovku a křenovku. Jako malé jsem je nenutila, teď už se překonají a sní všechno.

• načítám...
QQQQ
3.5.11 10:27

Já taky vím které jídla nejí od malinka, do těch je nenutím. Ale když frfňá nad čočkou, kuřetem atd. tak nutím-aspoň polovinu sníst. Ty normálně jí a jejich chuť není tak „hnusná“ aby s toho dělali takovou komedii :roll: :cert:

• Upravit
44193
3.5.11 10:33

Já miluju cuketovou nádivku(cuketa a mrkev ve stejném množství, nastrouhané nahrubo nebo v robotu, tvrdý sýr, šunka,mouka,trochu olivového oleje,koření, peče se to na plechu). Ale dělám jen v létě, kdy jsou v trhu levné ty velké cukety, ze kterých vydlabu vnitřky. Z malých cuketek by se mi toto jídlo prodražilo.

Potom mám ráda cuketu zapečenou s čímkoliv nebo jen tak grilovanou, ale nechutná mi smažená. Taky mi nechutná cuketové zelí nebo cuketová polévka.

• načítám...
1712
3.5.11 10:36

Tak my děláme z cuketyi bábovku buchtu, to zelí mi tedy chutná. Tu nádivku děláme taky a tu miluju. V létě jsem si koupila časopis Cuketa 100× jinak a tam je receptů habaděj.

• načítám...
44193
3.5.11 10:37
ww píše:
Já taky vím které jídla nejí od malinka, do těch je nenutím. Ale když frfňá nad čočkou, kuřetem atd. tak nutím-aspoň polovinu sníst. Ty normálně jí a jejich chuť není tak „hnusná“ aby s toho dělali takovou komedii :roll: :cert:

Mám téměř 5 letého, ten taky jí jen omezený repertoár jídel :cert: Nemá rád zeleninu, ze všeho ji vybírá, i z rizota, má rád omáčkovitá jídla, sladká jídla, jídla, kde je jen maso a příloha - nejlépe bramorová kaše..Ve školce trochu zeleniny sní, na popud ostatních, ale taky moc ne.
Takže se o víkendu snažím vařit to, co mu chutná, s tím, že rajskou dělám v létě z rajčat, teď do ní dávám kvalitní rajský protlak, do svíčkové hodně zeleniny..

Mladší je jiná, miluje zeleninu, maso, sní prostě všechno, co jí dám, akorát sladká jídla nejí vůbec a omáčky nemusí - stejně jako já :-)
U nás je prostě problém se najíst všichni dohromady, zeleninu synovi nenutím, jsem ochotná ji vybrat, o víkendu nedělám rizota, nezapékám brambory nebo těstoviny se zeleninou, my s k tomu případně přidáme syrovou, ale musí jíst. A většinou jí, protože má hlad, když je pěkně bývá hodně venku na dvorku se sousedovic dětmi, to vyhladoví.

• načítám...
1712
3.5.11 10:41

Moje dcera má zase nejraději všechno rozdělené. K obědu chce třeba suchou rýži, na svačinu jen mrkev a k večeři suché těstoviny. Vždy se ptá jestli to má suché, jako samotné. Když v domění, že jí udělám dobrý oběd, zamíchám rýži s omáčkou, tak se zlobí a nechce to jíst. :roll:

• načítám...
7276
3.5.11 11:01

tu cuketovou kuchařku mám taky a cubuchta byla fakt výborrná :palec:
jinak náš nejoblíběnější recept s cuketou: nakrájet na kolečka,obalit v trojobalu,osmažit,s tatarkou a brambory…nejlepší :pankac:

• načítám...
3968
3.5.11 11:06

tak dneska udělám jen polévku s nudlema a budou se dojídat zbytky

• načítám...
QQQQ
3.5.11 11:10

Já dnes vezmu děti do restaurace-to bude trapas :roll: :mrgreen: Jedeme teď k dr. a já ještě nemám uvařeno :oops: Příteli koupím klobásku :roll: :oops:

• Upravit
19692
3.5.11 12:13

U nas je kraval u kazdeho jidla.Dneska treba mel rano jen sunar(jeste ve trech letech).Potom v jogurtu zjistil,ze tam jsou nejake kousky(ovoce)takze to odmitnul a pak snedl jen pulku rohliku se syrem s kravalem.Prisli jsme s venku,tak sup na polivku to on jest nebude tu nema rad on chce cervenou a kdyz ma cervenou tak chce zase s nudlickama.Nakonec teda,ze je unaveny a jde spat.Ale kvuli toho,ze nic od rana nejedl,tak tu polivku musel snist a zase s brekem.A to tak mame kazdy den.No on je celkove totiz uknourany a urvany horsi jak rocni dite :zed: :zed: :zed:

• načítám...
14335
3.5.11 12:17

my budem mít bramborovou kaši a rubu - nevím jestli na másle a nebo ji osmažím. A vývar, protože malý by ho jedl pořád, tak ho dělám dvakrát týdně..
Mám nový recept na buchtu tak asi i to

• načítám...
1712
3.5.11 12:19

Já tedy už dceru nenutím, vím, že si umí říct, že je i vychytralá, takže chceš, Nechceš, tak nejes. Včera mi třeba snědla celou salátovou okurku a 2 rohlíky. A dneska snědla jen půlku jogurtu a k obědu to byla porce jak pro vrabce. :roll: Ale do určitého věku jsem jí tedy tak trochu nutila, ať aspoň ochutná.

• načítám...
15054
3.5.11 12:26

dcera 7let čuňuje snad u každého jídla takže jí nutím až když vidím že se jí nadavuje tak nemusí,zatím teda nepřišla na to jak to dávení nasimulovat,aby nemusela jíst

• načítám...
17910
3.5.11 12:59

Já nenutím, jsou tak tvrdohůlaví, že když nechtějí, tak s nimi nic nepořídím. Ale nedostanou žádnou dobrůtku (ostatní si po o dají třeba moučník nebo zmrzlinu nebo pod) a další je až svačina, Ne že bych striktně dodržovala přesně 3 hodiny mezi jídly, ale prostě ne že za hodinu si přijmou škemrat o sušenky třeba. Jídlo od oběda sklízím po obědě, uklízím do lednice nepoužité a zbytky likviduju. Dřív jsem nabízela znovu totéž, ale skladovat třeba 4 talíře s polívkou a 4 s druhým jídlem mě strašně štvalo, do lednice se nevejdou a v teple je nechci nechávat. Takže co snědli, to snědli a holt smůla.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová