Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@cecetka píše:
Treba jsem. Ale nechapu, proc pokladni zavodi v rychlosti?Tim ji davam najevo, at zpomali, protoze to nema ona kam posunovat.
Nakup vyskladavam na pas v poradi, v jakem to potrebuji ulozit (prvni tezke veci, posledni lehke). A vadi mi, ze pokladni tim svym zavodem mi to narusuje. Takze v klidu odebiram nejprve namarkovane tezke veci a pak ty lehke, pokud mi to ona sklada na hromadu.
Pokud by se vsichni chovali slusne a vse delali plynule, pak by takove fronty u pokladen ani nebyly. Ale to, jak pokladni zavodi v rychlosti, zbytecne stresuje zakazniky a ti kolikrat panikari pri placeni. Navic dalsi zakaznik treba ani nestihne cely nakup vylozit na pas, takze stejne musi cekat. Proto pak vznikaji ty fronty
Ja za pokladnou delala a nejakeho ostentativniho zpomaleni bych si stejne nevsimla. Tak snad staci rict, at jede pomaleji, ne?
Jestli rychlost sledujou netusim. Za me to nebylo. Nebo mi to nerekli ![]()
Jo tohle delaji v Lidlu ze to projizdi strasne rychle uplne jak o zavod a pritom tam maji jen malinky prostor na odkladani, i kdyz si to do tech tasek nedavam nijsk v klidu a pomalu tak to proste kolikrat nestiham. Ale nevzrusuju se, oni pak musi proste zpomalit pac uz to nema kam dat. Slysela jsem ze jim tu rychlost skenovani meri nebo co.
Jednu chvilku jsem pracovala, jako pokladní v menším obchodě a co si občas lidí dovolí to je hrůza. Když mi bylo i cca 17, tak v Tescu za kasou. A z vlastní zkušenosti vím, že to občas není fakt sranda, jak si každý pořád myslí.
A kdo vše vždycky slízne? Prodavačka.
Stačila fronta na kase a hned už si šel stěžovat na informace.
@Lucie1906 Kam to chodíš nakupovat? Nikdy se mi nestalo, že by na mě někdo koukal co nakupuju, nebo někoho zajímalo množství v košíku ![]()
@Lucie1906 2500,– je moje běžná cena u týdenního nákupu. Taky jsem teď těhotná (31 tt) a nikdo na mě v Kauflandu nikdy blbě nekoukal. Je pravda, že jezdím autem.
@tini píše:
Mne se treba stalo, ze prodavacka komentovala vysi platby, No to je teda darda apod., taky slo o nakup na dlouhou dobu a i obleceni detem a taky jsem se stydela, misto abych se nejak prsila
To se mi taky jednou stalo. Měla jsem větší nákup před synovoi oslavou narozenin, vše vždy peču a chystám sama, takže oproti běžnému nákupu suroviny navíc. Cena asi okolo 3000 a prodavačka si nedopustila něco v tom smyslu:" To je teda nákup."
@Baba píše:
Ja za pokladnou delala a nejakeho ostentativniho zpomaleni bych si stejne nevsimla. Tak snad staci rict, at jede pomaleji, ne?
Jestli rychlost sledujou netusim. Za me to nebylo. Nebo mi to nerekli
Nestíhám u nás v Kauflandu. Mají miniaturní odkládací prostor a než stihnu vyskladat z košíku na pás nákup na týden pro pětičlennou rodinu, tak ona už nemá kam dávat to naskenovane zboží. Já fakt dělám, co můžu.
Ovoce, zelenina, maso, mléko, jogurty, pití, těstoviny, rýže, olej, šťávy,… ![]()
Ač s víc jak měsíčním zpožděním, odpovím, proč pokladní rychle pípa zboží. Musí. Jsou dané limity vedením. Jak rychlost sjenu, počet skenovaných věcí, tak prodlení mezi Aleny Dostávají pak i vynadáno.
@lucka_mac píše:
Nestíhám u nás v Kauflandu. Mají miniaturní odkládací prostor a než stihnu vyskladat z košíku na pás nákup na týden pro pětičlennou rodinu, tak ona už nemá kam dávat to naskenovane zboží. Já fakt dělám, co můžu.
Mě teď vyhovují v Kauflandu ty scannery, hned vím, kolik mě stojí nákup, žádná fronta u kasy a je to hned.Fakr super nápad ![]()
@lucynka25 píše:
Mě teď vyhovují v Kauflandu ty scannery, hned vím, kolik mě stojí nákup, žádná fronta u kasy a je to hned.Fakr super nápad
Scannery jsou super věc. S nimi nakupuji v Globuse. Pokud jedu s dětmi, tak ani nikam jinam nechodím. Všechno si napípám, vidím cenu a hned pak platím. Žádné vyskládávání nákupu na pás a skládání zpátky. ![]()
@lucka_mac jediný co mi štve, že když si něco rozmyslím, není cesty zpět ![]()
Nebo možná to jde vymazat, ale nezkoušela jsem ![]()
@lucynka25 píše:
@lucka_mac jediný co mi štve, že když si něco rozmyslím, není cesty zpět
Nebo možná to jde vymazat, ale nezkoušela jsem
V Kauflandu u nás ještě nemají, ale v Globuse to Jde normálně vymazat. Dáš odstranit a znova naskenuješ.