Vliv tchánovců na manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
28.12.19 15:01
@stín katedrál píše:
Kde jsou ty krásné časy, kdy partnery vybírali rodiče, takže dcera si nevzala největšího exota v okolí z vyhlášené problémové rodiny a tchyně nemohla nadávat na snachu, protože si ji sama vybrala. :mrgreen:

To mi připomnělo vtip: Jsem ráda, že mi manžela vybrali rodiče. Při představě, že jsem si takového vola vybrala sama, by mě jeblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
28.12.19 15:30

@stín katedrál Zase co jsem se dočetla já, tak on ten statkář většinou ten statek napsal na nejstarší dítě, a vdova s ním mohla jen nakládat, dokud to dítě nebylo plnoleté - a to ještě mělo to dítě většinou poručníka, takže ona nesměla třeba nic prodat. A zůstalo jí jen to, co jí ten sedlák nechal. A na druhou stranu on taky třeba ten sedlák ji klidně ubil. Prostě potřeboval posluhu do baráku, tak si vzal nemajetnou, a aby věděla kde je její místo, tak jí občas zrubal potěhem. A moc ji nekrmit, aj tak nic do statku nedonesla. Nebyla to žádná selanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.12.19 16:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
28.12.19 16:30
@berusa.m píše:
To mi připomnělo vtip: Jsem ráda, že mi manžela vybrali rodiče. Při představě, že jsem si takového vola vybrala sama, by mě jeblo.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová