Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@adresa píše: Více
Tak proč skoro nikdo kolem mě nechce volit Fialu je jednoduché - prostě zklamání i mezi těmi, kdo ho volili s představou, že volí férového a slušného člověka, který bude alespoň v rámci možností držet slovo. A tedy neznám nikoho, kdo by tam chtěl Babiše. Problém je, že jak se nám tady snaží tlačit do hlav, že je na výběr jen Fiala nebo Babiš a že ostatní nemají šanci, tak to bohužel způsobí, že to dost lidí tomu Babišovi hodí jen proto, aby se zbavili současné průserové vlády. Také dost lidí v mém okolí za tu dobu zjistilo, že STAN nemá se skutečnými starosty obcí nic společného, takže je také opakovaně volit nebudou. Bude to zajímavé a doufám, že se nějak rozprostřou síly, aby už nemohlo nastat co teď, kdy má jedno uskupení pod palcem sněmovnu, senát i prezidenta a díky tomu mohli řádit jak urvaní ze řetězu.
Oni ani nemají žádnou kampaň… Babiš objede kde jakou pr… Štve mě to, ale on prostě do toho drepne a jede. A oni na to úplně kašlou. Nebo spíš dělají antikampan např. Uhlířová zpráva a 160 000 za nic.
@Sandra277 píše: Více
Babiš měl covid, a to byl největší průšvih za pomalu sto let. Před covidem měl vyrovnaný rozpočet. Tihle zadlužují v době, kdy prakticky nic nehrozí, falšují rozpočet, aby vypadal dobře, ale i tak je s příšerným schodkem. Rozhodně nepodporuji, aby se na úkor našich lidí, jejich životní úrovně a dalšího skokového zadlužování podporovala pořád jen Ukrajina a zbytečné zbrojení. A to neustálé strašení Putinem je již úplně směšné.
Politici se dohadují pouze v debatách a ve sněmovně, pak jdou spolu jako kamarádi na kafe. Vlády se točí pomalu co volební období, protože sliby nezarmoutí..takže slíbí, nesplní, jdou od válu. A přijde další vláda. Slíbí, nesplní, zas jde od válu.
D Babiš jako premiér - to už bylo totální fiasko, rozházel vše, co mohl a k ničemu to nevedlo. Jeho střídání ministrů zdravotnictví bylo zoufalé a byl všem jenom k smíchu. Teda, všem ne. Ale vzpomeňte si na to, jak byl na dovolené a i jeho nohsledi se hned v pohodě s vládou domluvili. Pak přijel, dostali přes prsty a už zas jeli podle něj, dohoda nedohoda. V podstatě každá vláda má problém s korupcí, skandály. Nahrabou so dost peněz do kapes a vlastně nic moc nepodnikají. A to i senátoři. Piráti dopadli jako Věci veřejné. A ač bych ráda viděla ženy v politice, tak mě zatím žádná nepřesvědčila, že tam patří.
Nemluvím o školství, to co fungovalo, je nenávratně ztraceno a to, co se nově zavádí, je hrozný paskvil.
SPD určitě volit nebudu, jen kecají a nemají kvalitní lidi.
Občané by chtěli jen brát, ale nejde neustále dávat nějaké dávky, příspěvky, mimořádné dávky, když nejsou peníze v rozpočtu a bez daní se do toho rozpočtu nedostanou. Státní podniky jsou buď už rozprodané nebo ztrátové. Taková Česká pošta je mega průšvih už delší dobu.
Sociální politika volá po velké revizi. Nemakačenka se mají jak prasata v žitě, nemusí nic a dávky berou. Jasně, prevence proti kriminalitě.
Proboha, snad si opravdu nemyslíš, že ten plyn, co teď berem přes kdovíkolik prostředníků je odjinud? Vždyť je to z větší části stejně pořád ten samý ruský plyn, jen ideově očištěný a proto dražší. A víš co? Mně je teda úplně šumák, odkud ten plyn bude, když bude levnější. A s nějakou ideologií jděte do háje. Ukrajincům jsem pomáhala, dodneška doučuji ukrajinské děti češtinu, k Ukrajincům chodím na kafe, ale to, co se kvůli nim tady už čtyři roky děje, a že se to dít nemuselo, kdyby měli všichni ti zainteresovaní rozum, to ať si to teď vyžerou až do smutného konce. Jen je mi líto těch obyčejných lidí na obou stranách. Vždyť se podívej, jak to tam teď vypadá, vždyť už se bouří sami Ukrajinci, vždyť ten Zelenskij je autokrat první třídy, prolezlá vláda korupcí. A my to máme financovat? A ještě si sem natahat další migranty kvůli migračnímu paktu, který tak ochotně schválil Rakušan? A ještě lhal, do očí lidem lhal, že tam žádné kvóty nejsou? A Fiala, který ještě po volbách tvrdil, že daně zvyšovat nebudou? Věk odchodu do důchodu zvyšovat nebudou? Koncesionářské poplatky zvyšovat nebudou? Jsou proti zákazu spalovacích motorů? Proti růstu byrokracie? Atd., atd. Komunisty nepostrádám, a právě proto nemůžu volit nikoho z pětikoalice, protože ti mají slušně našlápnuto je nahradit. Jen Sovětský svaz nahradí Evropská unie. A říkám to zcela otevřeně a může si o tom každý myslet co chce. Nakonec ono se po volbách ukáže samo, co si o tom všem lidé myslí.
@ircav píše: Více
Jestli se můžu zeptat, budeš vůbec volit? Protože, i když je to těžké, tak nevolit podle mě není řešení. Každá vláda bude mít něco, nikdo není svatý.
@Da12 píše: Více
Jaký rozpočet? Vždyť vládl v době konjunktury, že? Fiala měl krizi, když začala válka a jaké zvládl schodky, daleko nižší, než měl Babiš v krizi a než Schillerka předpovídala, že vláda bude mít, že? To hovoří za vše. Stačí zavzpomínat, jak to Babiš řešil..
@Buba mara píše: Více
Kde píšu o původu plynu? Čteš, co píšu? Píšu o tom, že je skvělé, že máme premiéra, který neletí do Moskvy prosit o levný plyn. Letět do Moskvy teď, když útočí? Už jsi mě pochopila?
@Da12 píše: Více
A ptala jsem se tě, co z Babišova programu kdy Babiš splnil? Proč nedokážeš odpovědět, když to vyčítáš Fialovi, že nesplnil nic, ale Babiše tu omlouváš? A máš pocit, že by Babiš měl nižší schodky, kdyz tam má Schillerku a chce vykupovat Čez? Odpovíš? ![]()
Osobně tam hodím hlas pro SPD s podporou Svobodných, Trikolory a PRO. Mají zdravý vztah k suverenitě země, vlastní měně, neevropské migraci, progresivismu/rodinné politice a svobodě projevu.
Samozřejmě se nikdo s nikým neshodne na 100%, některé dílčí věci bych viděl jinak než oni, ale v systému zastupitelské demokracie se zkrátka rozhoduji podle toho podstatného.
@rmot píše: Více
S Orbánem souhlas, u Fica mi to minimálně v době jeho minulé vlády přišlo podobné jako s Babišem. Často také dělal sympatická prohlášení pro domácí publikum, aby pak v Bruselu vše odkýval a k funkcím vytáhl lidi jako Flašíkovou Beňovou. Pravdou je, že se asi v poslední době trochu opravdu posunul.
Však kdyby Fiala vykoupil ČEZ hned na začátku a vystoupili jsme z lipské burzy, tak by tady teď bylo mnohem lépe, protože ta vysoká inflace se vytvořila díky drahé energii, která je potřeba ve všech odvětvích. K tomu jsme se dobrovolně odstřihli od ruského plynu a ropy a vydávali obrovské peníze na zbraně a další pomoc pro Ukrajinu a vlastní zbrojení. To pak musí být někde znát, a i to znát je, stagnací životní úrovně občanů a obrovským zadlužením státu, i když se daně oproti Babišově vládě hodně zvýšily.