Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nás těch oprav ještě taky spousta čeká … strop a část koupelny, garáž, dílna, kotelna, dvůr, fasáda … moře moc,takže taky závidím, pokud už finišujete ![]()
My vždycky přes léto děláme a na zimu jdem bydlet
,jak dojdou peníze. Už toho mám nad hlavu, doufám, že kýble s maltou nebudu přeskakovat ještě v důchodu
.
no my jsme právě začali ještě, než jsme si naplánovali mimi, protože jednak času bylo dost na mimčo a jednak jsme věděli, že na to zůstaneme vesměs sami dva, takže kdybych do toho já byla těhotná nebo měla malé mimi, tak už nepomohl manžovi vůbec nikdo. Ale překopávali jsme taky skoro celý barák. Vrch skoro uplně celý a pak spousta věcí, co se týkalo celého baráku-topení, okna, fasáda…půdní vestavba…tři roky dřiny a odříkání, 5 let žádná dovolená…TeĎ už tři roky býváme a to už jsou fakt jen dodělávky. Ale jsem ráda, že jsem nepřistupovala na žádné ty provizorky, kterých se člověk nezbaví celý život. Stačí ta terasa-rok se o ní jen mluvilo, že bysme měli začat, loni se něco málo začalo, letos tuším, že se zase nedodělá
a pak tu ještě spoooousty práce je, ale to je hudba budoucnosti, až nebude tchýně, prtoože nám tu nedovolí hrábnout. Už toto nás stálo spoustu nervů. A to už jsou stejně věci, jako předělat dvůr, na který já stejně kvůli ní vůbec nechodím a který ona stejně v mžiku dá do podoby jako u cikánů-já tomu říkám safari-klasika jak u starých lidí-všude bahno, kuřince, zvěřinec lítá po celém dvoře…blééé
takže to stejně nemá cenu dřív dělat. I teď se hádáme jen o blbou předzahrádku. Letos tu ještě dodělávali kanalizaci, tak to bylo všechno rozkopané, teĎ je zarostené trávou, kterou manža seče a třeba příští rok z toho uděláme něco rozumného-keříčky, stromečky, kamínky, kůra…ona tam měla nařádkované přeplácané cosi v komunistickém stylu, stejně celé roky, co jsme s manžou chodili, tak jsem to okopávala akorát já, a že je to kus a teď tady kvůli zahrádce dělá peklo, rý jakou ona měla zahrádku a co my jsme z toho udělali a bagr tu všechno zničí atd atd.....přitom vidí, že manžel chodí denně z práce až večer, teĎ má i spoustu sobot taky až do večera, tak kdy jako??? a já to nebudu okopávat, když tam teĎ nic není-to je zbytečná práce. NAvíc u hlavní cesty, takže tam nemůžu nechat malého jen tak lítat, on je divoch, tak co bych velice udělala.
Uf jsem se nějak rozepsala, omlouvám se
ale zrovna dneska zase ta zahrádková scéna byla, tak to ve mě ještě pění ![]()
Kacko, no ta tvoje tchyne ja fakt pripad ![]()
A mate to doma fakt moc hezky spravene
…Ale ja se taky snazim - mela by ses zas nekdy stavit
- bys to tady nepoznala ![]()
a u vás je ještě co vylepšovat??
pojedu do Hodonína asi zítra, ale zase kožní a nákupy do školky a pojedem s mamkou-ona má nějaký kupon na nákup do Alberta od E-onu-to dostal její přítel, nevím-jak to že mu to poslali. Za co to jako má
no to je v celku jedno, hlavně že máme nákup za 500,– zdarma ![]()
Do prkýnka, mám rozeprané a chlapi jeli do Vacek sundávat střechu. Snad se brzo vyprší. ![]()
noo moc nám nezbylo nic jiného. U mamky je to postavené děsným způsobem-celé odfušované, tam kdybysme do něčeho hrábli, tak to spadne celé a ten vrch by se taky musel překopat uplně celý, je t tam akorát samá chodba a hůra a nic moc obytného. No a hypotéku jsme si nemohli dovolit. I když tady jsme za tu dobu do toho vrazili tolik, že už bysme aj pomalu měli nové, ale tak máme třeba tepelné čerpadlo.to je velikánská položka apod.
No jednu dobu už jsem byla zralá aspoŇ k psychologovi. Teď už se tu s tím tak nějak vyrovnávám, ael stejně mě občas dostane, když už se toho naskládá víc, tak pěním. Nevím, jestli jsem to tu už nepsala, ael pro tebe opáčko teda
ona totiž ne jen že je to taková ta opravdu echt tchýně
ale ještě je i psychicky nemocná-má smíšenou psychozu (tipuju podle příznaků, že se tam mele maniodeprese se schizou, taky laktační psychoza-takže samo lepší) - takže vyjít s ní je naprosto nemožné. Léčit se nebude-má i spoustu fyzických nemocí (nemá kus žaludku-ten jí vzali, když se pokoušela otrávit)-ale prostě lékařům a lékům nedůvěřuje-ti ji právě prý ubližují. Tak co s takovým člověkem chceš dělat. Je přesvědčená, že jí všichni ubližují a všichni se proti ní spykli, zastavila se v době svého mládí a není ochotná pochopit ani ň z nové doby, k tomu náboženský fanatik…a tak bych mohla dlooouze pokračovat.
No to teda přeju spoustu sil, já bych skončila na práškách.
Asi by stejně nemohla bydlet sama, kdo by se o ni postaral?
Bydlení s tchýní nezávidím. Přestože nemůžu na svou tchýni nic říct, tak bych s ní bydlet nechtěla … člověk chce dělat věci po svém a takhle to nejde …
Super, že tu debata tak valí
, mám z toho radost.
Kaci, tak nech mamku nakupovat a dojdete na kafe ![]()
A pozvani plati i pro ostatni, kdo budete mit cestu do Hodosa ![]()
Brusek píše:
a u vás je ještě co vylepšovat??
No, to vis, ze je co vylepsovat
Navic me to bavi ![]()
Vsak jsme tu v zime meli v obyvaku pouze sedacku a ted tu mame i loznici
Puvodne jsem sice chtela udelat v obyvaku takovy „detsky koutek“, ale nakonec jsme udelali pokojik z loznice a my se museli prestehovat do obyvaku
…A protoze jsem mela pro holky koupenou ruzovou barvu na stenu, tak mame obyvak na ruzovo ![]()
Ajko, kdyby ses nudila, dojdi vylepšit i k nám, máš to moc hezké. ![]()